Connect with us

Știri

DOCUMENT. Bazarul “BIG” va fi demolat! Comercianții sunt nedumeriți privind locația provizorie

Published

on

Zarvă și nemulțumire în această dimineață în fața Primăriei Municipiului Călărași. Mai mulți comercianți ce își desfășurau zilnic activitatea în Bazarul “Big” din municipiul Călărași s-au strâns în fața autorității locale la prima oră a dimineții pentru a cere explicații specialiștilor din PMC cu privire la măsurile luate asupra comercianților pe perioada desfășurării lucrărilor de amenajare a noului bazar. Adunați în număr mare, până la venirea oficialilor, comercianții au discutat, s-au contrazis, apoi s-au încurajat reciproc sperând că totul va fi bine. Spunem și noi Doamne ajută! Să nu se repete aceeași poveste ca la Piața Mare – Agroalimentară. Crește ștevia iar proiectele de dezvoltare tot pe hârtie rămân momentan.

VICEPRIMARUL BUZEA ÎNTERVINE PENTRU A CALMA SITUAȚIA

Noul nostru viceprimar, domnul Romeo Mircea Buzea a ieșit din instiuție și a discutat personal cu toate persoanele nemulțumite adunate să ceară explicații specialiștilor din primărie. Iritați de situație, o parte din comercianți au fost cu greu liniștiți de viceprimarul prezent printre ei. Câțiva dintre cei, probabil cei mai curajoși, au arătat situația Pieței Mari la care încă nu s-au început lucrările. Singura lucrare  a fost cea de demolare! Atât! Zona beneficiază de un gard de protecție care a fost montat la finele anului 2019. În prezent, o bună bucată de gard lipsește, a fost furat. Zona este folosită de locatari, aceștia bucurându-se de ștevia crescută în voie.

MARIUS DULCE: CONDIȚIILE BAZARULUI PROVIZORIU TREBUIE SĂ FIE DECENTE

Marius Dulce, liderul grupului consilierilor social democrați din cadrul Consiliului Local al municipiului Călărași, a comentat subiectul zilei, făcând următoarea declarație:

Bazarul are lucrarea atribuită, au trecut luni bune de când s-a atribuit lucrare. Dacă tot au demolat acele garaje de un an de zile, Primăria trebuie să facă o zonă salubrizată, acum este insalubră. Trebuiau să facă toatelele, grupurile sanitare. Fiecare comerciant trebuie să aibă cabină de probă pentru clienți, știm că majoritatea comercianților fac comerț cu haine. Condițiile astea nu vor fi create peste noapte. Dacă pui un gard de plasă, sau cine știe ce mai au ei în cap să facă asta nu înseamnă condiții oferite. Vedem că durează multe lucrările. Sunt programate pentru un an de zile și durează 2-3 ani. Bănuiesc faptul că după data de 15 mai vor avea voie să își desfășoare activitatea. Familiile care administrează magazinele de acolo au un singur venit generat din comercializarea produselor. Dacă nu vor fi realizate condiții decente, la prima furtună acoperișurile dispar categoric. La temperaturi mari, la fel. Nu poți tine oamenii în bătaia soarelui doar pentru că te-ai grăbit să demolezi vechea locație a Bazarului “Big” de pe strada Belșugului. Un alt aspect de care trebuie să se țină cont la demararea lucrărilor de amplasare a bazarului provizoriu..locurile de parcare. Va fi deranj. Aceste lucrări trebuiau începute încă de anul trecut.

Advertisement

Viceprimarul Buzea Romeo nu are experiență în administrație. Degeaba a zis oamenilor să își mute tarabele în noua locație. Vorbele nu valorează nimic. Viceprimarul ar trebui să emită un ordin pe care să îl pună la dispoziție comercianților pentru a putea efectua mutarea în condiții legale, așa cum ar fi normal. Nu poți lua decizii doar din gură. Lipsa de experiență în administrația publică este evidentă. Eu nu-mi amintesc ca suprafața destinată bazarului provizoriu nu este trecut în Administrația Piețelor și Oboare Călărași. Dacă cineva montează mâine o tarabă este pasibil pentru o amendă.

4 august 2019

“In fiecare an pun la borcan stevie, spanac, loboda, leurda, frunze de sfecla. Nu ocup loc in congelator si iarna fac niste mancaruri tare gustoase si sanatoase.” 

spune tanti Mirela, o doamnă din zonă

Imaginea fostei locații a Pieței Mari spune suficient de multe lucruri. Aici se vede

LOCAȚIA PROVIZORIE VA FI PREGĂTITĂ DUPA 4 MAI 2020

Primăria Municipiului Călărași a informat marți 28 aprilie, locatarii blocurilor D23 și D25 că, începând cu data de 04 mai 2020 vor începe lucrările de amenajare a bazarului provizoriu în curtea interioară a blocurilor mai sus menționate. Autorizația de construire a fost eliberată anul trecut pe data de 20 iunie 2019, însă aproape la un an distanță încep lucrările locației provizorii pentru bazar.

Pentru a oferi încredere comercianților locali, primarul Daniel Drăgulin a desenat o schiță pe care a atașat-o adresei înaintate proprietarilor de apartamente din zonă cât și celor ce vor ocupa provizoriu zona. 
schița BAZARULUI PROVIZORIU

schița BAZARULUI PROVIZORIU

Conform unei adrese emise de Primăria Călărași, contrucția bazarului provizoriu va începe după 04.05.2020. Tot în adresa se arată că funcționarea bazarului provizoriu va funcționa doar pe perioada execuției lucrărilor la noul bazar. Se mai precizează în adresa faptul că lucrările desfășurate la noul Bazar vor dura maxim 6 luni.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

 • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

 • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
 • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

 • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

 • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

 • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

 • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași scoate la concurs un post de ofițer specialist II. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Călărași scoate la concurs cu încadrare directă un post de Ofițer specialist II – Comunicații și Tehnologia Informației. Data limită de depunere a dosarului este 12 iulie 2024, ora 14:00. Proba de concurs se va desfășura pe 29 iulie, iar pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 7. 

Potrivit cerințelor postului, candidatul potrivit trebuie să aibă studii superioare în matematică, fizică sau informatică. Pentru a ajunge la proba de concurs, persoanele interesate trebuie mai întâi să efectueze o examinare medicală și una psihologică. 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

Advertisement
Continue Reading

Știri

CNAIR impune restricții de trafic în județul Călărași din cauza temperaturilor extreme

Published

on

sursă imagine: pixabay

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricțiile de circulație pentru județul Călărași sunt valabile în zilele de 23 și 24 iunie 2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

 •       transporturilor de persoane;
 •       transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
 •       vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
 •       transporturi funerare;
 •       transporturi poștale;
 •       transporturi de echipamente de prim ajutor;
 •       transporturi pentru distribuire de carburanți;
 •       transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 •       transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 •       transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
 •       transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
 •       transporturi apă îmbuteliată;
 •       transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 •       transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă în județul Călărași pentru data de 23 iunie 2024. Meteorologii precizează că e vorba de un val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic accentuat, iar temperaturile se vor apropia de 40 de grade. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate