Connect with us

Știri

Dezvoltarea turismului din Jegălia

Published

on

Printre comunele fruntașe în dezvoltarea turismului cu specific pescăresc se numără localitatea Jegălia condusă de primarul liberal Vasile Aurel. Edilul investește permanent în proiecte unice la nivel național, greu de implementat, care aduc satisfacție la nivelul administrației.

Până la sfârșitul anului în curs, comuna Jegălia va avea un ponton plutitor de 12 metri lungime cu facilități de cazare și masă. Beneficiarii principali ai proiectului vor fi pescarii, atât cei sportivi, cât și cei comerciali, dar și elevii, prin desfășurarea de activități tematice pe malul apei. Construirea pontonului va avea efecte pozitive în ceea ce privește infrastructura turistică cu specific pescăresc de pe raza comunei Jegălia, conform contractului de finanțare.

“Faptul că noi suntem pe malul brațului Borcea și bucuria cea mai mare este să începem să dezvoltăm turismul. Suntem cei mai prigoniți în momentul în care vine apa, ne intră în Gâldău – în 18-20 de case intra efectiv apa, nu vă mai spun de țânțari și celelalte probleme pe care le avem și noi aici în zona noastră destul de amărâtă și de săracă. Am reușit de am făcut în primul mandat un parc tematic cu ajutorul celor de la FLAG Dunărea Călărășeană, după care am făcut acest complex pescăresc unde și primăria a pus o parte din bani. Am reușit de implementat un proiect pentru două bărci care la ora actuală nu au putut fi foarte vizibile și nu și-au putut face datoria, în sensul că trebuia să încasăm niște bani, din cauza faptului că a fost foarte scăzut debitul Dunării și nu am putut să le dăm la apă.

Pontonul va fi utilizat pentru andocare și va asigura accesul în siguranță pentru două ambarcațiuni sportive și de agrement. Au fost achiziționate cu aproximativ 65.000 de euro în cadrul proiectului „Asigurarea infrastructurii pentru activități specific pescărești în Comuna Jegălia, Județul Călărași”, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Acesta va fi realizat din oțel zincat și va avea o lungime de minim 12 metri și o lățime de minim 4,25 metri. Facilitățile de cazare și masă constau în construirea unui corp de aproximativ minim 30 de metri pătrați. Aici vor fi mobilate complet 3 dormitoare, dintre care unul va fi dedicat persoanei care asigură întreținerea și paza. Va exista și o zonă de living dotată cu mobilier, cât și un TV.

Printre celelalte dotări ale clădirii se numără încălzire cu calorifere de perete, 4 panouri solare, aer condiționat. Vor exista și terase de lemn cu balustrade din oțel inoxidabil, cât și bare de protecție din lemn poziționate în jurul bărcii.

„Sunt trei bărci, pentru că am primit și o donație din partea căpităniei zonale Giurgiu și avem deja trei ambarcațiuni care pot, în vara asta, în cazul în care avem posibilitatea să facem plimbări cu turiștii sau cu pescarii, să avem un mare succes. Mai mult de atât, acum am câștigat și ultima parte, însemnând o casă plutitoare care ar putea să ducă turiștii în locurile astea foarte frumoase din zona noastră, să presteze acolo un serviciu de turism, în afară de baie și plajă, un pescuit, o vizită. În special pentru copii este foarte bine, pe care putem să-i ducem în natura vie pentru a vedea natura efectivă acolo în mijlocul ei.

Mai mult decât atât, am câștigat o mașină de pompieri pentru situațiile de urgență cu care vom spăla străzile pe care le-am făcut și vom putea să întreține întreaga vegetație pe care am pus-o pe DN3B, aproape 1.700 de pini, ienupăr, trandafiri și tot ce am plantat noi, ca atunci când cineva intră în această comună să simtă altceva.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole