Connect with us

Breaking News

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Published

on

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Cum facem orașele mai atractive, mai funcționale?

Orașele pot deveni atractive pentru cetățeni, mediul de afaceri și turiști, dacă se dezvoltă prin oferirea de oportunități (locuri și forță de muncă, acces la educație, sănătate etc), oferă infrastructură de bază și locuințe, conectivitate, administrare eficace și eficientă și ajută la creșterea calității vieții. De aceea, seria evenimentelor Smart City continua, iar pe data de 20 septembrie 2017, reprezentanții a circa 20 de Primării ale orașelor din zona de sud a țării se vor întâlni la Călărași, cu furnizorii de soluții și echipamente IT&C în cadrul conferinței regionale „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE”.

Scopul evenimentului este de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în orașele noastre pentru că, deși există multe soluții smart dedicate și resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare și implementare este redusă. Subiectele abordate în cadrul evenimentului se referă și la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere si accelerată viteza de decizie a autorităților publice pentru adoptarea soluțiilor smart în beneficiul cetățenilor, mediului de afaceri, turiștilor și administrației.

Primarii, city managerii și alți reprezentanți ai Primăriilor trebuie să fie informați despre soluțiile existente care îi vor duce în rândul orașelor inteligente. Există și în România orașe care au intrat serios pe acest trend și care sunt exemplu de urmat. La rîndul lor, cetățenii trebuie informați, pentru a ști ce să ceară edililor și cum să participe și ei la acest efort. În acest mod se poate grăbi adoptarea soluțiilor de smart city.

Cu această ocazie, reprezentanții Primariilor din zona de sud a țării vor prezenta proiectele lor din zona de dezvoltare smart city iar din partea mediului privat vor fi susținute prezentări legate de strategia de dezvoltare a orașelor, soluții propuse și echipamente IT&C de ultimă generație.

Dezbaterea este organizată de agenția de relații publice Concord Communication împreună cu Primaria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași, cu sprijinul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri și a organizației Oameni și Relații. Partener Principal: Telekom România

 

Evenimentul reprezintă o continuare a celui din 30-31 mai 2017, organizat pe acestă temă la București, și care s-a bucurat de participarea a peste 230 persoane, dintre care 72 de persoane au fost reprezentanți ai administrațiilor publice locale.

Detalii despre evenimentul anterior pot fi găsite accesând pagina web a evenimentului:

https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2017-2020-nevoi-solutii-metode/

Găsiți mai jos Agenda evenimentului. Pentru detalii și înscrieri:office@concordcom.ro

AGENDA:

09.00-09.30  Sosirea și înregistrarea participanților

09.30-10.00 Deschiderea dezbaterii:

Nelu Bălașa, Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași

 

Keynote Speakers:

Lucian Șova – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Claudiu Manda -Vicepreşedintele Senatului, preşedinte al Comisiei de control al SRI

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

10.00-11.15  Panel Administrație – Nevoile cetățenilor, administrației, investitorilor, comunităților locale și vizitatorilor

Reprezentanții orașelor vor discuta despre nevoile de dezvoltare, despre soluțiile personalizate pe care le pot adopta pentru a investi în viitorul acestora și în bunăstarea cetățenilor lor, dar și despre barierele administrative. Avem nevoie de transformare digitală? Avem consumatori de servicii smart? Care sunt nevoile cetățenilor? Ce-și doresc turiștii de la un oraș? Dar companiile? Câștigăm timp? Câștigăm bani? Datele pentru fundamentarea deciziilor sunt importante? Există o foaie de parcurs pentru a deveni smart city? Suntem gata să investim? Am alocat bugete pentru transformarea digitală? Știm să facem specificații tehnice?  Volumul datelor creste in fiecare zi. Unde le stocam? Cum am dori sa fie pastrate? Cum le prelucram? Putem asigura securitatea? Suntem pregatiti sa migram in cloud?

Vor avea intervenții:

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Valentin Voinica, Manager Proiect Primaria Municipiului Alba Iulia

Constantin Toma, Primarul orașului Buzău

Cristi Misăilă, Primarul orașului Focșani

Mocioniu Adrian Nicolae, Primarul orașului Slobozia

Valentin Vrabie, Primarul orașului Medgidia

Georgescu Ion, Primarul orașului Mioveni

Țone Petre, Primarul orașului Oltenița

Iulian Iacomi, Primarul orașului Lehliu Gară

Barbu Nicolae, Primarul orașului Giurgiu

Gafițoi Sorin, Primarul orașului Fetești

Sava Constantin, Primarul orașului Urziceni,

Măiță Ion, Primarul orașului Amara

Administrator public, Primaria orașului Ploiești

Viceprimar Târgoviște

Viceprimar Alexandria

Alți reprezentanți ai Administrațiilor locale în curs de confirmare

11.15-11.45  Pauză – Discuții – Networking

 12.00-13.15  Panel Soluții – Smart City

Specialiștii vor prezenta aplicații și soluții inovatoare Smart City și impactul acestora asupra mediului de business, administrației, cetățenilor și turiștilor, se vor discuta metode de implementare și modele de afaceri. Ce beneficii aduc soluțiile smart? Aduc venituri suplimentare? Este fezabilă investiția? Se vor reuni reprezentanți ai companiilor care au dezvoltat diverse solutii tehnologice, au fost implementate cu succes în țară sau în afara țării. Se va discuta inclusiv despre cum se poate creea un eco-sistem de companii inovatoare și cum pot beneficia orașele din România.

  Speakeri:

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

Eduard Dimitriev, Director Executiv Cluster Different Angle din București

Dragoș Nedelea, Head of Business Development Team – Smart City and E-Health Telekom România

Costin Constantin, Telekom România

Bogdan Barbu, Telekom România

Răzvan Savu, IDC România, una din cele mai mare firme de studii și cercetări, consultanță în domeniul hightech

Lorian Vintilă, ZTE

Adrian Ilie, Manager Partner, Synergetics partener ESRI și IBM România

Horia Constantinescu,Dell EMC

Mircea Oaida, Frontier Connect Timisoara

Cezar Nourescu, CBN-IT

Andreea Doncea,VAP Key Account Manager, Philips Lighting România

George Anghel, Director Executiv Insights Enterprise A.P.E.R.O.

Paulina Mitrea, Președinte Cluster IT Cluj Napoca

Mihai Ionescu, Business Development, Direct One

Valentin Miron, Managing Partner VMB Partners

Dragoș Balcu, Intrarom

Alte companii în curs de confirmare

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Breaking News

Desființarea CJ Călărași, luată în calcul de Vasile Iliuță

Published

on

„Sunt de acord cu desființarea Consiliului Județean Călărași.” – Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Joi, 14 septembrie 2023, liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice pe care o conduce. În cadrul acestei întâlniri cu presa, Iliuță a făcut mai multe declarații curajoase privind reforma sistemului bugetar din România.

Unul dintre punctele-cheie ale discuției a fost numărul mare de directori la nivelul instituțiilor publice din țară. Potrivit lui Vasile Iliuță, România are 220.000 de directori, o cifră alarmantă care pune sub semnul întrebării eficiența și cheltuielile din sectorul public. Această dezvăluire vine în contextul discuțiilor purtate de Iliuță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre promisiunile Guvernului de a reduce numărul „șefilor la banii publici”.

„(…) Suntem o țară de directori, o țară de conducători și din ce în ce, după câte vedem, noi, actualul administrativ, se slăbește. Putem să spunem că avem cât mai multe opinii, în loc să avem cât mai puține opinii și să muncim mai mult, avem mai multe opinii și muncim mult mai puțin. Eu cred că această reformă e binevenită” – apreciază Vasile Iliuță.

Guvernul României și-a asumat responsabilitatea de a tăia 200.000 de posturi la nivel național în aparatul bugetar, în cadrul unui proiect care a așteptat mult să fie pus în aplicare sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

În plus, Iliuță a adus în discuție impozitarea pensiilor speciale și a făcut apel la responsabilitatea guvernamentală în acest sens. El a subliniat că urmează o asumare guvernamentală a acestei restructurări, care va afecta funcțiile, pensiile și veniturile obținute din bugetul de stat. În timpul ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evidențiat că România are 120.000 de funcții de directori la nivel național, o cifră care depășește media europeană.

Vasile Iliuță a susținut că reforma în sistemul bugetar este binevenită și că el a început să o pună în practică la nivelul județului Călărași, deși a întâmpinat obstacole și sancțiuni. A trebuit să împrumute Consiliul Județean pentru a plăti salariile, dar a subliniat că se supune legilor din România și hotărârilor judecătorești. În concluzie, el a reiterat angajamentul de a duce promisiunile făcute cetățenilor la bun sfârșit.

Declarațiile curajoase ale lui Vasile Iliuță au stârnit un val de reacții și dezbateri în spațiul public, subliniind importanța reformei în sistemul bugetar și necesitatea unor măsuri concrete pentru eficientizarea administrației publice din România.

Continue Reading

Breaking News

Presiuni până la demisie: Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție

Published

on

ion gaman

Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat. În spatele demisie ar fi mai multe motive, unele politice, bineînțeles.

Găman a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La încheierea mandatului său, Ion Găman a transmis un mesaj colegilor din minister.

„Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei”

Astăzi este ultima mea zi de muncă ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și vreau să vă adresez mulțumirile mele pentru colaborarea pe care am avut-o în decursul acestui an, cu fiecare dintre dumneavoastră. În egală măsură, doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră în cadrul instituțiilor pe care le conduceți și vă urez sănătate și mult succes în continuare. Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei și privesc cu optimism spre acest deziderat. Respectarea legislației naționale și europene dar în același timp apropierea față de fermieri, sunt și vor rămâne pentru mine întotdeauna foarte importante. Îmi exprim cu această ocazie aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră și colegii din structurile pe care le coordonați. Primiți gândurile mele bune și toată considerația”, a transmis fostul secretar de stat Ion Găman.

Ion Găman a ocupat funcția de secretar de stat începând din luna mai anul trecut, fiind susținut politic de PSD Călărași. Este de așteptat ca persoana care îl va succeda pe Găman la Ministerul Agriculturii să fie nominalizată tot din Călărași. Surse din rândul celor care cunost această situație spun că o femeie ar putea ajunge pe funcția ocupată până de curând de Găman.

Se pare că în spatele demisiei ar sta, de fapt, o serie de presiuni care s-au făcut asupra sa privind mai multe cerințe de partid pe care acesta nu le-ar fi îndeplinit. Surse din minister spun că i s-a cerut să facă mai multe angajări pe care acesta a refuzat să le ducă la bun sfârșit. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate