in

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, acum cu asociație suport!

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, structura reprezentativă a elevilor la nivel județean, se poate mândri acum și cu existența unei asociații suport care să întregească activitatea și să contribuie decisiv în lupta pentru apărarea drepturilor principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ.

Președintele din mandatul februarie 2016-mai 2017, Alexandra Tuță, alături de actualul președinte al structurii, Lorena Vulpe, și de încă 2 eleve ale Colegiului Național ”Barbu Știrbei”, Denisa Manda și Teodora Neagu, au decis în luna aprilie să înființeze Asociația Elevilor din Călărași, intrând astfel în sfera puținelor județe care și-au asumat mișcarea de reprezentare la standardele cele mai înalte. Decizia a survenit în urma dezvoltării vizibile a Consiliului Județean al Elevilor Călărași, care a atras cu sine și atitudini divergente, promotoare a abuzurilor și a neregulilor în climatul educațional local din partea celorlalți actanți implicați în procesul de învățământ. Astfel, a fost resimțită nevoia unei organizații care să posede personalitate juridică și să poată apela la instanțe superioare pentru a asigura existența firescului, a echității și a legalității în sistemul de învățământ călărășean. Decizia de admitere a dosarului privind acordarea personalității juridice Asociației Elevilor din Călărași a fost emisă joi, 25 mai, astfel încât organizația va începe cât mai repede să funcționeze la capacitatea sperată de elevi.

În urma victoriei mișcării de reprezentare călărășene, Biroul de Conducere a oferit următoarele declarații:

”În urmă cu trei săptămâni, predam mandatul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Călărași, promițând că, în scurt timp, voi fi revăzută în mișcarea de reprezentare locală. La momentul respectiv, procedurile de înființare a asociației erau avansate, dar nu credeam că lucrurile se vor concretiza atât de repede și că, până la terminarea anului școlar, vom avea parte de o asemenea victorie pentru învățământul călărășean. Personal, îmi doream înființarea acestei asociații încă de anul trecut, când am conștientizat pentru prima oară caracterul ei imperativ în sfera educațională, însă conjunctura nu a fost favorabilă. Acum, acest vis mi s-a îndeplinit, datorită unor oameni dragi, care mi-au fost permanent alături, sprijinindu-mă,  și datorită implicării colegelor mele, care și-au asumat să lupte alături de mine pentru un învățământ centrat pe beneficiar și lipsit de abuzuri. Bineînțeles că responsabilitatea este mult mai mare atunci când conduci o asociație, însă și bucuriile pentru elevii pe care îi reprezentăm vor fi pe măsura muncii depuse. Îmi asum un mandat care să schimbe radical imaginea climatului educațional local, care să aducă îmbunătățiri vizibile și care să apere, prin toate resursele ce ne stau la dispoziție, elevii. Dacă și consiliul era implicat, de multe ori nu am putut duce până la capăt demersurile propuse din cauza absenței personalității juridice. Acum avem toate instrumentele necesare pentru ca drepturile elevilor să devină o prioritate și nu ne vom lăsa constrânse de niciun fel de impediment ce se poate remarca pe drum.”, a afirmat Alexandra Tuță, președinte al Asociației Elevilor din Călărași.

”Înființarea asociației a însemnat o oportunitate de dezvoltare și pot afirma că orașul nostru avea nevoie și de reprezentare juridică în cadrul structurilor de elevi, reprezentare care să combată posibilele abuzuri, nerespectarea drepturilor elevilor. Suntem la început de drum și sperăm să avem o colaborare cât mai deschisă cu elevii călărășeni, respectarea acestora ca beneficiari primari ai educației fiind unul dintre motivele principale pentru care am înființat asociația, dorind totodată o schimbare în cadrul sistemului abuziv practicat în mai multe școli din județul nostru și o promovare a drepturilor fiecărui elev. Sunt onorată să dispun de funcția de vicepreședinte și îmi propun ca în timpul mandatului meu să dezvolt cât mai mult această asociație alături de colegele mele și împreună să protejăm demnitatea elevilor din județul Călărasi.”, a afirmat Denisa Manda, vicepreședinte al asociației.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Angajații Primăriei Municipiului Călărași vor recupera ziua liberă de 2 iunie

CAZ ȘOCANT! O tânără din Călărași de 19 ani, stabilită în Catania(Italia)- reușește să denunțe un italian de 74 de ani