Connect with us

Știri

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, acum cu asociație suport!

Published

on

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, structura reprezentativă a elevilor la nivel județean, se poate mândri acum și cu existența unei asociații suport care să întregească activitatea și să contribuie decisiv în lupta pentru apărarea drepturilor principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ.

Președintele din mandatul februarie 2016-mai 2017, Alexandra Tuță, alături de actualul președinte al structurii, Lorena Vulpe, și de încă 2 eleve ale Colegiului Național ”Barbu Știrbei”, Denisa Manda și Teodora Neagu, au decis în luna aprilie să înființeze Asociația Elevilor din Călărași, intrând astfel în sfera puținelor județe care și-au asumat mișcarea de reprezentare la standardele cele mai înalte. Decizia a survenit în urma dezvoltării vizibile a Consiliului Județean al Elevilor Călărași, care a atras cu sine și atitudini divergente, promotoare a abuzurilor și a neregulilor în climatul educațional local din partea celorlalți actanți implicați în procesul de învățământ. Astfel, a fost resimțită nevoia unei organizații care să posede personalitate juridică și să poată apela la instanțe superioare pentru a asigura existența firescului, a echității și a legalității în sistemul de învățământ călărășean. Decizia de admitere a dosarului privind acordarea personalității juridice Asociației Elevilor din Călărași a fost emisă joi, 25 mai, astfel încât organizația va începe cât mai repede să funcționeze la capacitatea sperată de elevi.

În urma victoriei mișcării de reprezentare călărășene, Biroul de Conducere a oferit următoarele declarații:

”În urmă cu trei săptămâni, predam mandatul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Călărași, promițând că, în scurt timp, voi fi revăzută în mișcarea de reprezentare locală. La momentul respectiv, procedurile de înființare a asociației erau avansate, dar nu credeam că lucrurile se vor concretiza atât de repede și că, până la terminarea anului școlar, vom avea parte de o asemenea victorie pentru învățământul călărășean. Personal, îmi doream înființarea acestei asociații încă de anul trecut, când am conștientizat pentru prima oară caracterul ei imperativ în sfera educațională, însă conjunctura nu a fost favorabilă. Acum, acest vis mi s-a îndeplinit, datorită unor oameni dragi, care mi-au fost permanent alături, sprijinindu-mă,  și datorită implicării colegelor mele, care și-au asumat să lupte alături de mine pentru un învățământ centrat pe beneficiar și lipsit de abuzuri. Bineînțeles că responsabilitatea este mult mai mare atunci când conduci o asociație, însă și bucuriile pentru elevii pe care îi reprezentăm vor fi pe măsura muncii depuse. Îmi asum un mandat care să schimbe radical imaginea climatului educațional local, care să aducă îmbunătățiri vizibile și care să apere, prin toate resursele ce ne stau la dispoziție, elevii. Dacă și consiliul era implicat, de multe ori nu am putut duce până la capăt demersurile propuse din cauza absenței personalității juridice. Acum avem toate instrumentele necesare pentru ca drepturile elevilor să devină o prioritate și nu ne vom lăsa constrânse de niciun fel de impediment ce se poate remarca pe drum.”, a afirmat Alexandra Tuță, președinte al Asociației Elevilor din Călărași.

”Înființarea asociației a însemnat o oportunitate de dezvoltare și pot afirma că orașul nostru avea nevoie și de reprezentare juridică în cadrul structurilor de elevi, reprezentare care să combată posibilele abuzuri, nerespectarea drepturilor elevilor. Suntem la început de drum și sperăm să avem o colaborare cât mai deschisă cu elevii călărășeni, respectarea acestora ca beneficiari primari ai educației fiind unul dintre motivele principale pentru care am înființat asociația, dorind totodată o schimbare în cadrul sistemului abuziv practicat în mai multe școli din județul nostru și o promovare a drepturilor fiecărui elev. Sunt onorată să dispun de funcția de vicepreședinte și îmi propun ca în timpul mandatului meu să dezvolt cât mai mult această asociație alături de colegele mele și împreună să protejăm demnitatea elevilor din județul Călărasi.”, a afirmat Denisa Manda, vicepreședinte al asociației.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate