Connect with us

Știri

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, acum cu asociație suport!

Published

on

Consiliul Județean al Elevilor Călărași, structura reprezentativă a elevilor la nivel județean, se poate mândri acum și cu existența unei asociații suport care să întregească activitatea și să contribuie decisiv în lupta pentru apărarea drepturilor principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ.

Președintele din mandatul februarie 2016-mai 2017, Alexandra Tuță, alături de actualul președinte al structurii, Lorena Vulpe, și de încă 2 eleve ale Colegiului Național ”Barbu Știrbei”, Denisa Manda și Teodora Neagu, au decis în luna aprilie să înființeze Asociația Elevilor din Călărași, intrând astfel în sfera puținelor județe care și-au asumat mișcarea de reprezentare la standardele cele mai înalte. Decizia a survenit în urma dezvoltării vizibile a Consiliului Județean al Elevilor Călărași, care a atras cu sine și atitudini divergente, promotoare a abuzurilor și a neregulilor în climatul educațional local din partea celorlalți actanți implicați în procesul de învățământ. Astfel, a fost resimțită nevoia unei organizații care să posede personalitate juridică și să poată apela la instanțe superioare pentru a asigura existența firescului, a echității și a legalității în sistemul de învățământ călărășean. Decizia de admitere a dosarului privind acordarea personalității juridice Asociației Elevilor din Călărași a fost emisă joi, 25 mai, astfel încât organizația va începe cât mai repede să funcționeze la capacitatea sperată de elevi.

În urma victoriei mișcării de reprezentare călărășene, Biroul de Conducere a oferit următoarele declarații:

”În urmă cu trei săptămâni, predam mandatul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Călărași, promițând că, în scurt timp, voi fi revăzută în mișcarea de reprezentare locală. La momentul respectiv, procedurile de înființare a asociației erau avansate, dar nu credeam că lucrurile se vor concretiza atât de repede și că, până la terminarea anului școlar, vom avea parte de o asemenea victorie pentru învățământul călărășean. Personal, îmi doream înființarea acestei asociații încă de anul trecut, când am conștientizat pentru prima oară caracterul ei imperativ în sfera educațională, însă conjunctura nu a fost favorabilă. Acum, acest vis mi s-a îndeplinit, datorită unor oameni dragi, care mi-au fost permanent alături, sprijinindu-mă,  și datorită implicării colegelor mele, care și-au asumat să lupte alături de mine pentru un învățământ centrat pe beneficiar și lipsit de abuzuri. Bineînțeles că responsabilitatea este mult mai mare atunci când conduci o asociație, însă și bucuriile pentru elevii pe care îi reprezentăm vor fi pe măsura muncii depuse. Îmi asum un mandat care să schimbe radical imaginea climatului educațional local, care să aducă îmbunătățiri vizibile și care să apere, prin toate resursele ce ne stau la dispoziție, elevii. Dacă și consiliul era implicat, de multe ori nu am putut duce până la capăt demersurile propuse din cauza absenței personalității juridice. Acum avem toate instrumentele necesare pentru ca drepturile elevilor să devină o prioritate și nu ne vom lăsa constrânse de niciun fel de impediment ce se poate remarca pe drum.”, a afirmat Alexandra Tuță, președinte al Asociației Elevilor din Călărași.

”Înființarea asociației a însemnat o oportunitate de dezvoltare și pot afirma că orașul nostru avea nevoie și de reprezentare juridică în cadrul structurilor de elevi, reprezentare care să combată posibilele abuzuri, nerespectarea drepturilor elevilor. Suntem la început de drum și sperăm să avem o colaborare cât mai deschisă cu elevii călărășeni, respectarea acestora ca beneficiari primari ai educației fiind unul dintre motivele principale pentru care am înființat asociația, dorind totodată o schimbare în cadrul sistemului abuziv practicat în mai multe școli din județul nostru și o promovare a drepturilor fiecărui elev. Sunt onorată să dispun de funcția de vicepreședinte și îmi propun ca în timpul mandatului meu să dezvolt cât mai mult această asociație alături de colegele mele și împreună să protejăm demnitatea elevilor din județul Călărasi.”, a afirmat Denisa Manda, vicepreședinte al asociației.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate