Connect with us

Actualitate

CJC Călărași, spectacol caritabil „Suntem lângă Ucraina!”

Published

on

Este momentul faptelor, nu doar al vorbelor! Facem apel la toți cetățenii din Călărași, care doresc să contribuie și să sprijine refugiații din Ucraina.

Voi ce ați lua cu voi, într-o singură bocceluță, dacă mâine ar trebui să vă părăsiți casa pentru a vă salva viața?

Oare cum se simt acele femei, care în loc să se bucure de primăvara care a venit, de luna dedicată femeii, și-au părăsit căminele? Și soții… Și frații… Și fiii…Și tații …., care trebuie să rămână sălupte să-și apere țara…

Vă invităm să ajutați. Să le fiți alături. Alăturați-vă nouă în această campanie, și haideți ca din puținul nostru să dăm mai departe. Să ajutăm aceste mame cu copii să ajungă la rude, la prieteni, acolo unde se simt în siguranță.

Participați la spectacolul oferit gratuit de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în data de 6 martie 2022, ora 16:00, în Sala Barbu Știrbei, și donați suma de 200 de lei pentru refugiați.

Sau donați suma de 100 de lei, fără săparticipați la spectacol. Sau donați orice sumă…

Advertisement

Banii for fi direcționați de Crucea Roșie către refugiații care tranzitează România.

Campanie inițiată de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași – instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Călărași, Canal Sud TV și Crucea Roșie Călărași.

S-au alăturat deja campaniei noastre artiști precum Trupa Distinto, Liliana Geapană, Marian Haiducu, Magicianul Cezar Bălășoiu, Ionuț Dulgheriu, șiAsociația Culturală Bambi Music.

Revenim cu mai multe informații despre cum și unde puteți dona.

SUNTEM LÂNGĂ UCRAINA!

CJCC Călărași

Advertisement

Actualitate

Performanțe remarcabile pentru Gloria Fundeni la Cupa României de box

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În urma unei participări de succes la Cupa României de box pentru cadeți, desfășurată săptămâna trecută în Brăila, Gloria Fundeni se poate mândri cu rezultate impresionante. Clubul sportiv din comuna Fundeni a fost reprezentat de patru sportivi de excepție: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael.

Cele două medalii de bronz câștigate de Nițu Marius și Parici Mario marchează nu doar succesul individual al acestor tineri sportivi, ci și efortul susținut și dedicarea antrenorilor din cadrul clubului Gloria Fundeni.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu, un susținător al activităților sportive și al unui stil de viață sănătos în comunitatea sa, a subliniat importanța acestor realizări pentru tinerii din Fundeni. “Felicităm pe această cale atât sportivii pentru progresul lor, determinarea și educația pe care o demonstrează, cât și pe antrenor pentru implicarea și rezultatele rapide obținute“, a declarat primarul.

Reprezentanții CS Gloria Fundeni au transmis pe o rețea de socializare mesaje de mulțumire și apreciere pentru echipa lor, subliniind progresul, ambiția și educația demonstrată de sportivii lor, dar și efortul și implicarea antrenorului în obținerea acestor rezultate impresionante.

Advertisement

“Săptămâna trecută, clubul nostru și comuna au fost reprezentate la Cupa României de box – cadeți, organizată la Brăila, de către 4 sportivi: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael. Nițu Marius și Parici Mario au câștigat medalii de bronz. Dorim să-i felicităm pe această cale atât pe ei pentru progresul, ambiția și educația lor, dar și pe antrenor pentru implicare și rezultatele rapide” au transmis reprezentanții CS Gloria Fundeni pe o rețea de socializare.

Cu fiecare performanță, Gloria Fundeni reafirmă poziția sa în elita sportului românesc și inspiră generațiile viitoare să urmeze aceeași cale a excelenței și pasiunii pentru sport.

 

Continue Reading

Actualitate

PSD Călărași / Bogdan Mihai: Toate proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 18 martie, sediul PSD Călărași a fost gazda unei conferințe de presă care a adunat atenția asupra celor mai recente evoluții politice din județ. Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, alături de Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași și vicepreședinte al PSD Călărași, au fost prezenți pentru a discuta despre direcția viitoare a partidului și a proiectelor sale.

Bogdan Mihai a început prin a sublinia determinarea echipei de a duce la bun sfârșit toate proiectele începute. “Această echipă pe care a construit-o președintele și în care ne regăsim toți va merge înainte”, a declarat Mihai, evidențiind coeziunea și angajamentul grupului. “Înainte înseamnă să ducem proiectele la final.”

Unul dintre principalele puncte de discuție a fost proiectul parcării suspendate din fața spitalului, care urmează să primească ordinul de începere în săptămânile următoare. Bogdan Mihai a subliniat importanța acestui proiect, menționând că, deși alții l-au considerat nerealizabil, el și președintele Iliuță sunt hotărâți să-l pună în aplicare.

De asemenea, Mihai a adus în discuție și proiectul de anvelopare a spitalului, afirmând că acesta este în stadiul final.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Fotbalul care schimbă destine: Cupa Speranței sprijină trei copii în lupta cu boala

Published

on

cupa speranței

În perioada 20-28 aprilie 2024, Sala Polivalentă “I.C. Neagu” din municipiul Calărasi devine epicentrul unui eveniment dedicat altruismului și solidarității umane: Turneul Caritabil de Fotbal “Cupa SPERANȚEI”. Organizat de publicația Realiatea din Călărași și Primăria Municipiului Calărasi, acest turneu își propune să aducă un zâmbet pe chipul a trei copii curajoși, care luptă împotriva unor maladii grave.

Cu un scop nobil în minte, Cupa SPERANȚEI se concentrează pe sprijinirea copiilor aflați în dificultate medicală, oferind o platformă pentru comunitatea locală și nu numai, să se implice și să ajute.

David-Alexandru Tănase este unul dintre cei trei copii care beneficiază de acest ajutor de neprețuit. La doar 8 ani, el a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică Acută, aflându-se acum în remisiune. Cu resursele financiare reduse ale familiei, turneul devine o lumină de speranță pentru ei, ajutându-i să facă față cheltuielilor medicale și de trai zilnice.

Irina Ecaterina Strugaru, în vârstă de 7 ani, luptă cu autismul infantil. Familia ei se bazează pe veniturile din domeniul construcțiilor și pe asistența personală, iar costurile terapiei și suplimentelor necesare pentru ea sunt greu de suportat. Fiecare contribuție la acest turneu îi aduce un pas mai aproape de tratamentul și îngrijirea de care are nevoie.

Sofia Emilia Buzatu, în vârstă de 9 ani, se confruntă cu un diagnostic crunt: neuroblastom. După două intervenții chirurgicale și tratamente intensive, ea luptă în continuare cu această boală nemiloasă. Costurile medicale ridicate pun o presiune financiară grea asupra familiei, iar acest turneu vine ca un suflu de speranță în viața lor.

Advertisement

Cu participarea a 12 echipe de amatori, turneul reprezintă o uniune a pasionaților de fotbal din comunitatea locală. Echipele precum Sporting Calarasi, Digi Calarasi, sau Friends Team Calărasi se întrec pentru un scop nobil: sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Fie că ești un spectator pasionat de fotbal sau doar un suflet generos, ești invitat să te alături acestui eveniment deosebit. Poți face donații în timpul turneului sau în contul R071 BREL 0005 5396 3272 0100 pentru a contribui la aceste cauze nobile.

Continue Reading

Cele mai vizualizate