Connect with us

Știri

CJ Călărași prezintă stadiul lucrărilor la Centrul de Zi pentru copii cu Sindrom Down și tulburări de spectru autist

Published

on

CJ Călărași și Fundația SERA vor construi un Centru de recuperare destinat copiilor diagnosticați cu autism și Sindrom Down.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/275382336586130/?vh=e

In data de 28 mai 2019 președintele C.J. Călărași Vasile Iliuță și directorul executiv al Fundației SERA, domnul Bogdan Simion, au fost prezenți în incinta fostei unități militare situate pe str. Independenței din Călărași pentru a prezenta planul lucrărilor ce vor începe la obiectivul “Centru de recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu Sindrom Down şi autism”.

În incinta fostei unități miilitare s-a construit deja un bloc de tip A.N.L. destinat personalului medical care lucrează în Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Amplasamentul a fost predat, iar valoarea totală a proiectului se estimează a fi la 420.000 de euro, din care 63.000 de euro aparțit Consiliului Județean Călărași. Ampalsamentul pe care se construiește Centru de Zi pentru copiii sindrom Down și autism are o intindedre de aproximativ 500 mp.

Advertisement

Iată ce declara președintele Vasile Iliuță în anul 2019

Vasile Iliuță: “Astăzi predăm amplasamentul pentru construirea unui Centru SERA pentru copiii cu dizabilităţi care vor fi preluaţi din sIstem sau din cadrul familiilor cu probleme. Încă de la preluarea mandatului, am încercat ca tot ce am promis călărăşenilor să devină realitate. Ne interesează problemele de acest gen ale cetăţenilor.

Împreună cu Fundaţia SERA, reprezentată astăzi de directorul executiv domnul Bogdan Simion, am reuşit să demarăm acest proiect care va avea o valoare totală de 420 de mii de euro, fiind vorba de 500 mp de construcţie. Contribuţia Consiliului Judeţean este de 63 de mii de euro iar a Fundaţiei SERA, de 357 de mii de euro. Utilităţile, drumul şi toate celelalte obiective care nu sunt incluse în proiect vor fi preluate de Consiliul Judeţean ca să putem asigura punerea în funcţiune a acestui proiect” – declară președintele CJ, Vasile Iliuță – 28 mai 2019

DIRECTORUL FUNDATIEI SERA SPRIJINĂ JUDEȚUL CALARASI

Bogdan Simion – directorul executiv al Fundaţiei SERA: “Fundaţia SERA are o intervenţie începând cu 1997 în Călăraşi. A fost o perioadă în care n-am mai venit probabil pentru că DGASPC n-a mai avut nevoie de ajutorul nostru. La cererea Consiliului Judeţean ne-am întors şi practic construim un Centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi atât pentru cei din centrele şi asistenţa maternală a Direcţiei cât şi pentru cei care provin din cadrul familiilor din comunitate, ceea ce înseamnă Călăraşiul şi periferia. Pentru noi este al 52-lea centru de recuperare pentru copiii cu handicap pe care-l facem în ţară alături de Consiliile Judeţene şi Direcţiile Generale de Asistenţă Socială”.

Directorul Eduard Grama: “Sunt mulţi copii cu astfel de probleme şi atunci am decis să facem ceva pentru ca acestea să fie rezolvate.”

Directorul Direcției Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama a declarat: “Un nou proiect al echipei Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași prinde contur. Împreună cu colegii mei cărora le mulţumesc, am identificat această problemă la nivel de judeţ. Sunt mulţi copii cu astfel de probleme şi atunci am decis să facem ceva pentru ca acestea să fie rezolvate. Am contactat SERA şi le mulţumim şi pe această cale pentru faptul că disponibilitatea lor a fost maximă. E adevărat că şi noi am fost destul de insistenţi pentru ca lucrurile să se mişte foarte repede. Anul trecut am pornit acest proiect şi astăzi suntem aici pentru predarea amplasamentului. Sunt convins că aceşti copii cât şi părinţii lor vor beneficia de condiţii foarte bune.”

Lucrările acestui Centru au demarat încă din prima luna de la predarea amplasamentului. Durata de finalizare a proiectului se întinde pe 9 luni.


Directorul Fundației SERA declara anul trecut ca a obținut in timp foarte scurt autorizația de construire iar procedura de selecție a fost eliberată in prima luna de la predarea amplasamentului.

Directorul Fundației SERA, Bogdan Simion a mai adăugat: “Va fi un Centru de zi în care copilul va fi îngrijit doar pe durata zilei. În mod normal va avea o capacitate de 36 de copii / zi cu funcţiunile esenţiale pe reabilitare: kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie, consiliere psihologică.”

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Știri

Dumitru Cristina, directoarea Școlii din Jegălia care a înțeles importanța sprijinul pentru elevi. “Facem echipă pentru educație” Ajutorul vine și din partea autorităților locale

Published

on

Motorul dezvoltării unei comunități este o școală dezvoltată. Una dintre școlile dezvoltate se află și în comuna Jegălia, școală coordonată de doamna director, Dumitru Cornelia-Cristina.

Instituţia de învăţământ nu se poate dezvolta şi, de asemenea, nu poate oferi servicii educaţionale de calitate, fără menţinerea şi implicarea hotărâtă a autorităţilor locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă şcoala, astfel că a fost necesar și benefic parteneriatul dintre şcoală şi autoritățile locale, prin implicarea primarului Vasile Aurel.

Pentru că felul în care şcoala şi autorităţile locale colaborează are o influenţă importantă asupra calităţii serviciilor educaţionale oferite de către unitatea de învăţământ, au fost realizate multe proiecte comune, născute din necesitatea de a crea condiţii viabile de dezvoltare personală a elevilor acestei comunități și pentru a asigura un învățământ de calitate.

Și cum lucrurile bune se fac în echipă, acest parteneriat dintre cele două instituții, la cârma cărora se află doi oameni cu mentalitate deschisă, este bazat pe identificarea intereselor comune şi pe acordarea de sprijin reciproc. Astfel, o serie de proiecte s-au derulat în Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia, atât proiecte europene, prin implicarea dlui primar Vasile Aurel: proiecte de reabilitare, modernizare și dotare, prin care unitatea de învățământ a fost dotată cu încălzire centrală, grupuri sanitare, sală de sport, teren de sport cu gazon sintetic, echipamente IT de ultimă generație pentru cabinetul de informatică și pentru fiecare sală de clasă, cât și proiecte educaționale, unde copiii sunt principalii ,,actori”. Sunt create toate condițiile optime pentru un proces educativ modern, această evoluție frumoasă fiind realizată în ultimii ani prin bună colaborare și implicare.

Unele proiecte inițiate, la nivel de comunitate, de primarul Aurel Vasile și directoarea Cristina Dumitru, au fost gândite să contribuie la completarea procesului de învăţare, la dezvoltarea înclinațiilor şi aptitudinilor şcolarilor, la organizarea raţională şi plăcută a timpului lor liber. Astfel, la nivel de comună, copiii au oportunitatea de a face sport prin programul de lupte libere sau fotbal, unii participă cu plăcere la cursurile de dansuri populare, în cadrul Ansamblului ,,Grâușorul”. Alți copii și-au dezvoltat o pasiune pentru muzica de fanfară și pentru instrumente și au devenit membri în Fanfara  Jegălia. Cel mai nou atelier este cel de teatru, prin proiectul “Teatru la sat”, unde s-au încris atât copii de la clasele primare, cât și de la gimnaziu și unde sunt instruiți de actrița Vero Căliman, cunoscută sub numele de ,,fetița Zurli”.

Advertisement

Toate aceste activități au fost puse în scenă, la diverse concursuri județene, naționale sau proiecte școlare inițiate de cadre didactice ale școlii.

În completarea activităților extrașcolare, copiii s-au bucurat de oportunități de învățare și socializare chiar și în perioada vacanței de vară, creând astfel un mediu în care copiii au putut explora, învăța și se distra într-un mod echilibrat, alături de cadrele didactice, prin proiectul PNRAS – Tabăra de vară la școală dar și numeroasele activități cu scop umanitar sau ecologic desfășurate de copiii școlii sub îndrumarea cadrelor didactice și cu susținerea părinților.

“Ne străduim să oferim ce este mai bun copiilor acestei comunități și să îi încurajăm să se dezvolte într-un mediu plin de dragoste și susținere. De aceea este nevoie de echipă. Avem o echipă mare care se bazează pe relația școală-familie-comunitate și care are ca preocupare copilul.

Orice inițiativă care a rămas în sufletele copiilor noștri  ne motivează să continuăm să creăm astfel de experiențe minunate. Școala este a doua casă a acestor copii în formare. În acestă casă, ei trebuie să pășească cu bucurie și încredere. La Jegălia găsiți o comunitate implicată, unde toți suntem partenerii activi în echipa școală – părinți – Primărie – Biserică și facem față oricăror provocări mai apar.”,  spune doamna director Cristina Dumitru.

Advertisement
Continue Reading

Cultură

Danubius MotorFest 2024: Trupa Kompas deschide festivalul într-un mod memorabil

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Între 21 și 23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași se transformă în epicentrul adrenalizant al pasionaților de motoare și muzică de calitate, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest.

Evenimentul își deschide porțile sub semnul unei serii încărcate de surprize și experiențe inedite, avându-i în frunte pe Legio Phoenix MC România, alături de sprijinul Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Cu un start exploziv, trupa Kompas, alcătuită din tineri talentați precum Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu, deschide festivalul într-un mod memorabil. Această echipă aduce în prim-plan energia și pasiunea pentru muzică, pregătind publicul pentru un weekend de neuitat.

Pe lângă atmosfera vibrantă creată de Kompas, pe scena festivalului vor urca nu mai puțin de 8 formații, oferind un spectru divers de genuri muzicale și performanțe de excepție. De la trupe consacrate precum Byron și Trooper, până la surprize pline de energie din partea formațiilor din Republica Moldova, fiecare zi promite să fie o călătorie sonoră memorabilă.

Advertisement

Dar Danubius MotorFest nu se rezumă doar la concerte. Parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase completează atmosfera, transformând evenimentul într-un adevărat spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare.

Cu intrarea gratuită, festivalul devine și mai accesibil pentru toți iubitorii de senzații tari. Pregătește-ți cortul, cheamă-ți prietenii și alătură-te unei experiențe unice, unde spiritul verii se împletește cu rafinamentul rockului românesc.

Iar distracția nu se oprește la finalul concertelor. Zona special amenajată pentru parcarea motoarelor și corturi, alături de ofertele variate de băuturi și preparate culinare, garantează confortul și relaxarea participanților între momentele intense de divertisment.

Danubius MotorFest 2024 promite să fie mai mult decât un simplu festival – este o călătorie captivantă în universul motoarelor și al muzicii, care va lăsa amintiri de neuitat în inimile tuturor celor prezenți.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate