Connect with us

Știri

AFC Dunărea Călărași/ Pustai: Pe 22 iunie intenţionăm să demarăm pregătirile

Published

on

Aflată în partea secundă a clasamentului, Dunărea nu va mai juca nici un meci în acest sezon şi în consecinţă se pregăteşte pentru următorul care ar putea începe pe 22 august. Antrenorul Cristian Pustai spune că pregătirile ar putea demara pe 22 iunie, asta şi în funcţie de evoluţia evenimentelor însă până atunci se vor purta discuţii cu o parte din jucători, consideraţi, de bază, pentru încheierea de noi contracte.

Domnule profesor, care ar fi ultimele noutăţi din tabăra Dunării?

Din câte ştiu eu, miercuri vor avea loc primele discuţii cu unii dintre jucătorii aflaţi la final de contract, jucători de bază cum ar fi Şandru, Honciu, Boboc şi B. Rusu. Ne-am propus să păstrăm un ax central. Acum, sperăm că şi negocierile vor fi bune, în sensul că jucătorii vor accepta să colaboreze, şi pe viitor, cu Dunărea Călăraşi. Aşa trebuie să construim. Ne-am format un „schelet”, doar că mai trebuie să-l şi păstrăm.

Mai sunt câţiva jucători care au opţiuni de prelungire, cum ar fi Ariel Lopez, Krell, sper să fie în acest nucleu şi A. Ozcan care şi-a manifestat disponibilitatea să rămână. Desigur şi Ţenea. Adică un fel de ax central, cu doi fundaşi centrali, doi închizători, jucătorul din spatele „vârfului” şi atacantul. Unde dacă am avea şi „dublurile”, atunci de-aici putem începe construcţia unei echipe care să aibă ca obiectiv promovarea.

Când estimaţi să demaraţi pregătirile?

Am prognozat, cam pe 22 iunie. Dar să vedem ce se întâmplă în continuare. Eu consider că 2 luni, dacă liga a 2-a va începe pe 20 august, cum a fost prima strigare, ar fi o perioadă suficientă pentru antrenamente. Din 22 iunie şi până pe 30 iunie când expiră toate contractele, vom vedea cu cine vom mai discuta dintre jucători.

După părerea dvs., cam de câte „implanturi” ar fi nevoie în vară pentru a construi un lot realmente competitiv?

Să începem cu acei juniori de 2002 pe care nu-i avem şi va trebui să-i căutăm, asta dacă va rămâne aşa. Poate se schimbă ceva, deşi nu cred că se vor uita pe „zona” asta. Pentru că toată lumea „a stagnat” cu un an. Această decizie a fost luată în ideea că Under 17 să aibă jocuri. Acuma, toate se repetă cu un an, nu ştiu dacă mai are logică această „obligativitate”, adică un jucător de 17 ani, obligatoriu în teren. Schimbarea lui se va face tot cu unul de 17 ani. Deci practic îţi trebuie în lot cel puţin 3 jucători de 2002 şi 3 de 2000 sau 2001.

Credeţi că va fi păstrat sistemul de acum din ediţia 2019 – 2020?

Aşa ar fi normal dacă tot stagnăm cu un an. Atunci amânăm şi decizia asta. Deci, aşa ar fi normal să rămână aşa: 2000 cu 2001. Atunci am avea 6 jucători. Dacă nu, va trebui să căutăm, deci şi aici vorbim de nişte transferuri.

Dacă ne referim la seniori, părerea mea e că ar fi nevoie de 6 jucători. Un lot de 24 de jucători plus 3 portari sau 22 de jucători plus 3 portari. Va veni imediat şi iarna iar perioada de transferuri se va întinde până spre octombrie.

Din cei 22, 6 sunt de la 2000 la 2002. Cumva, se îngrădeşte, să zic aşa, dreptul la muncă. Rămân 16 jucători de câmp. Portarii sunt separaţi, acolo-i subiect închis. Să vedem ce vom face. Ştim că Krell are opţiune de prelungire, Calancea e la final de contract, Began e pentru încă un sezon jucătorul Dunării. În privinţa lor nu mă pot pronunţa până nu se discută cu jucătorii.

Mulţumesc.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro