Connect with us

Știri

Câștigătorii Festivalului FLORI DE MAI 2017

Published

on

Trofeul FLORI DE MAI a ajuns la Bârlad!

Câștigătoarea ediției cu numărul 29 se numește Miruna Diaconescu și are 17 ani.

A XXIX-a ediție a Festivalului Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești FLORI DE MAI a stat sub semnul muzicii de calitate.

Organizatorii, Consiliul Județean Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație, au gândit evenimentul în stilul altor concursuri de gen care au loc în țară.

Advertisement

Astfel, cei 14 concurenți care au intrat în competiția vocilor au fost acompaniați de orchestra VIOREL GAVRILA BAND, idee îmbrățișată de specialiștii care au compus juriul festivalului : compozitorul DUMITRU LUPU – președinte, profesoara de canto – OZANA BARABANCEA, artista – STELA ENACHE, BOGDAN PAVLICĂ – realizator Radio România Actualități, Lavinia Vasile – director Palatul Copiilor Călărași și profesoara de muzică, coordonatoarea Corului Camerata Danubii – Diana Vieru.

„Felicit organizatorii pentru ideea de a avea pe scenă o orchestră. Flori de Mai a devenit un festival național de înaltă ținută”, a declarat OZANA BARABANCEA

„Nu trebuie să urli ca sa demonstrezi că ai voce. Muzica înseamnă emoție, voce caldă, transmiterea mesajului intr-un mod plăcut. Aici, la Flori de Mai, am ascultat astfel de voci!”, a spus  STELA ENACHE

„Am acceptat cu plăcere invitația de a face parte din juriu. Totul este foarte bine organizat și mă bucur să observ că la Călărași publicul nu a uitat de muzica ușoară adevărată”, a conchis BOGDAN PAVLICĂ, realizator Radio România Actualități.

Câștigătorii secțiunii 16-25 de ani

Advertisement

Trofeul Flori de Mai – Miruna Diaconescu (17 ani) din Bârlad
Premiul I – Gabriel Cîndea  (Orăștie)
Premiul II – Denisa Pârvu (Călărași)
Premiul III – Alexandra Penciu  (Galați)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească – Andrea Claudia Dimitriu (București)
Premiul special – Robert Feraru (București)
Premiul special – Andrian Cosmin (Călărași)

 

Câștigătorii secțiunii „Floricele pe câmpii”

Trofeul „Floricele pe câmpii” a fost câștigat de Dominique Simionescu (Sibiu)

Advertisement

Categoria de vârsta 7-9 ani:

Mențiune – Iulia Condilă
Locul III – Lavinia Bostan
Locul II – Mihaela Şoană
Locul I – Gabriela Stănică

Categoria de vârsta 10-12 ani:

Mențiune – Sabrina Anicolesei
Locul III – Rareş Ioan Andrei
Locul II – Iulia Sorlea
Locul I – Andreea Berechet

Categoria de vârsta 12-15 ani:

Advertisement

Mențiune – Ana Stănciulescu
Locul III- Ioana Bulgari
Locul II – Eleonora Filipoiu
Locul I- Ionela Cătălina Tudorache (Călărași)

BIROUL DE PRESĂ

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate