Connect with us

Știri

Câștigătorii Festivalului FLORI DE MAI 2017

Published

on

Trofeul FLORI DE MAI a ajuns la Bârlad!

Câștigătoarea ediției cu numărul 29 se numește Miruna Diaconescu și are 17 ani.

A XXIX-a ediție a Festivalului Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești FLORI DE MAI a stat sub semnul muzicii de calitate.

Organizatorii, Consiliul Județean Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație, au gândit evenimentul în stilul altor concursuri de gen care au loc în țară.

Astfel, cei 14 concurenți care au intrat în competiția vocilor au fost acompaniați de orchestra VIOREL GAVRILA BAND, idee îmbrățișată de specialiștii care au compus juriul festivalului : compozitorul DUMITRU LUPU – președinte, profesoara de canto – OZANA BARABANCEA, artista – STELA ENACHE, BOGDAN PAVLICĂ – realizator Radio România Actualități, Lavinia Vasile – director Palatul Copiilor Călărași și profesoara de muzică, coordonatoarea Corului Camerata Danubii – Diana Vieru.

Advertisement

“Felicit organizatorii pentru ideea de a avea pe scenă o orchestră. Flori de Mai a devenit un festival național de înaltă ținută”, a declarat OZANA BARABANCEA

“Nu trebuie să urli ca sa demonstrezi că ai voce. Muzica înseamnă emoție, voce caldă, transmiterea mesajului intr-un mod plăcut. Aici, la Flori de Mai, am ascultat astfel de voci!”, a spus  STELA ENACHE

“Am acceptat cu plăcere invitația de a face parte din juriu. Totul este foarte bine organizat și mă bucur să observ că la Călărași publicul nu a uitat de muzica ușoară adevărată”, a conchis BOGDAN PAVLICĂ, realizator Radio România Actualități.

Câștigătorii secțiunii 16-25 de ani

Trofeul Flori de Mai – Miruna Diaconescu (17 ani) din Bârlad
Premiul I – Gabriel Cîndea  (Orăștie)
Premiul II – Denisa Pârvu (Călărași)
Premiul III – Alexandra Penciu  (Galați)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească – Andrea Claudia Dimitriu (București)
Premiul special – Robert Feraru (București)
Premiul special – Andrian Cosmin (Călărași)

Advertisement

 

Câștigătorii secțiunii “Floricele pe câmpii”

Trofeul “Floricele pe câmpii” a fost câștigat de Dominique Simionescu (Sibiu)

Categoria de vârsta 7-9 ani:

Mențiune – Iulia Condilă
Locul III – Lavinia Bostan
Locul II – Mihaela Şoană
Locul I – Gabriela Stănică

Categoria de vârsta 10-12 ani:

Advertisement

Mențiune – Sabrina Anicolesei
Locul III – Rareş Ioan Andrei
Locul II – Iulia Sorlea
Locul I – Andreea Berechet

Categoria de vârsta 12-15 ani:

Mențiune – Ana Stănciulescu
Locul III- Ioana Bulgari
Locul II – Eleonora Filipoiu
Locul I- Ionela Cătălina Tudorache (Călărași)

BIROUL DE PRESĂ

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță își divulgă activitățile de pe agenda de astăzi: o vizită la o sală de sport și încă una la un târg de produse tradiționale de Paște

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene PSD, a scris astăzi pe pagina personală că are o agendă transparentă și că informează întotdeauna călărășenii în legătură cu activitățile și acțiunile la care participă. „Pentru că așa se face administrația”, a scris președintele. Vasile Iliuță a fost astăzi prezent la o sală multifuncțională de sport care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI, dar și la un târg de produse tradiționale pascale, făcute de studenții de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Călărași. 

  • „Astăzi am fost la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași “General de brigadă Barbu Pârâianu” pentru a vedea una dintre cele mai importante investiții prin CNI din județ, o sală multifuncțională de peste 180 de locuri care va ajuta la pregătirea și instruirea personalului MAI. Colaborarea administrativă pe care o am cu inspectorul șef, colonelul Ionel Marcu, a produs multe rezultate vizibile la nivel de operativitate și logistică. Îmi doresc să avem cât mai multe oportunități pentru a îi sprijini pe cei care se ocupă de protecția populației civile”. 

  • „Tot astăzi am dat curs invitației făcute de directoarea Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Călărași, Daniela Crețu, pentru participarea la târgul produselor tradiționale pascale. Am fost impresionat de produsele studenților, de calitatea acestora și de creativitatea de care au dat dovadă. Sunt sigur că mulți din aceștia vor urma calea antreprenorială, pentru că au mult potențial și îmi doresc să îi sprijinim să îl atingă”. 

Ieri, însă, (23 aprilie 2024), la Curtea de Apel București a fost programat primul termen în apelul dosarului în care procurorii DNA Constanța contestă decizia Tribunalului București prin care s-a decis, în primă instanță, achitarea președintelui Consiliului Județean Călărași, scrie Ziua de Constanța

Vasile Iliuță a fost acuzat în iulie 2019 că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajați ai CJ Călărași, iar în 2021 acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și șantaj din această cauză. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate