in

Căminului pentru bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul” din Călărași va fi reabilitat de PMC

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, anunță începerea lucrărilor de reabilitare a finisajelor interioare ale căminului pentru bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul”. Proiectul, finanțat integral din bugetul local, presupune înlocuirea pardoselii din plăci de gresie ceramică de pe holul de la parter, înlocuirea cu covor PVC antibacterian a parchetului din camere, aflat deja într-o stare avansată de degradare și multe altele, conform declarațiilor edilului pe Facebook. Lucrările au fost demarate încă de săptămâna trecută și vor continua în următoarea lună și jumătate.

Mai mult, Primăria Călărași implementează un proiect în valoare de 2,7 milioane de lei pentru reabilitarea termică a căminului, finanțat prin fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. În acest moment, proiectul se află în faza de achiziție a serviciilor de proiectare pentru documentația aflată în stadiul de Proiect Tehnic (PT) și a execuției lucrărilor de construcții. Finalizarea achiziției este estimată în luna august a acestui an, iar în următoarele trei luni ale contractului urmează să se realizeze proiectul tehnic. Lucrările de construcție vor avea o durată de un an.

Căminul va mai beneficia și de un ascensor exterior pentru a facilita deplasarea bătrânilor: „Aşa cum am spus în dese rânduri, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Încercăm astfel să oferim condiții mai bune beneficiarilor, persoane vârstnice, care necesită îngrijire medicală permanentă ce nu poate fi asigurată la domiciliu, care nu se pot gospodări singure, care sunt lipsite de susținători legali, care nu au locuinţă şi nu realizează venituri proprii”, a declarat Marius Dulce pe Facebook.
Cele mai recente date disponibile arată că în căminul de bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul” sunt în total 25 de beneficiari, dintre care 10 femei și 15 bărbați cu media de vârstă de 77 de ani.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PNL Călăraşi/ Ciprian Pandea a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la şefia partidului

PSD/ “România fierbe, guvernanții se răcoresc luptând pentru ei și între ei!”