Connect with us

Actualitate

Călărași: Prima zi la școală cu amenințări și țipete | Povestea lui Alex, un profesor dezamăgit de sistemul de învățământ

Published

on

nana

Amenințări, țipete și reproșuri. Așa și-a început Alex anul școlar la catedra Școlii din comuna Nana. A fost dirigile clasei a VI-a până anul acesta. A venit aici să predea celor mici, însă a rămas cu un gust amar. 

Marcat de dezamăgire și frustrare, Alex a ales să părăsească Școala Nana și, în același timp, sistemul preuniversitar de stat. Pare o poveste de curaj și devotament care ne amintește că educația este o muncă de iubire și sacrificiu.

Alex Brincoveanu-Șagă a fost diriginte clasei a VI-a B din Școala Nana până anul acesta. Pe o rețea de socializare, el a împărtășit gândurile și sentimentele sale sincere cu privire la experiența sa din școală. A muncit cu pasiune și dedicație pentru a oferi elevilor săi o educație mai bună, încercând să schimbe tiparele și să le inspire. Cu toate acestea, s-a lovit de un sistem care părea că nu apreciază eforturile sale.

“(…) Încă din prima zi, am fost întâmpinat de conducere cu țipete, amenințări și reproșuri. Acest lucru s-a perpetuat un an de zile. Încetul cu încetul, simțeam cum colegilor le era teamă să-mi vorbească, știind că dacă vor face asta, vor fi apostrofați. Nu m-am ferit să vorbesc și am încercat să rezolv unele probleme ale școlii. Un an întreg, la toate ședințele consiliului profesoral, conducerea nu a reușit să ne ofere propria-i viziune referitoare la dezvoltarea școlii. De fiecare dată, părea că asistam la o improvizație în care eu sau domnul de matematică eram arătați cu degetul. Noi făceam totul greșit și nu respectam „directivele”. Cu toate acestea, copiii ne respectau orele și se implicau în activitățile de la clasă,” se arată într-o postare pe care Alex a făcut-o pe o rețea de socializare.

Profesorul a împărtășit cum, încă de la începutul anului școlar, a fost întâmpinat de conducerea școlii cu țipete, amenințări și reproșuri. Această situație a persistat pe tot parcursul anului, creând o atmosferă tensionată în cadrul instituției de învățământ. Colegii săi s-au simțit intimidați și au devenit reticenți în a-i vorbi, de teama consecințelor.

“Teoria conducerii era următoarea: profesorii sunt șefii, iar copiii/ părinții trebuie să facă ce le spunem noi. O prostie, din punctul meu de vedere. Nu suntem profesori pentru a fi „șefi”, meseria de profesor nu se rezumă la autoritate. Inițial, nu am vrut să plec din școala Nana, intenționând să merg la titularizare, să dau examenul pentru a doua oară (de mult timp, orele de română de la Nana sunt scoase la concurs, profesorul trebuind să dea examen anual, postul fiind distribuit pe perioadă determinată), dar am realizat că răzbunările începeau să se reverse și asupra copiilor, doar pentru că aceștia deveneau apropiați de mine”, scrie Alex Brâncoveanu în postare.

Cu toate acestea, profesorul nu s-a lăsat descurajat și a continuat să lupte pentru îmbunătățirea școlii.

La Școala Nana, profesorul a descoperit că lucrurile erau făcute mai mult din inerție decât din pasiune pentru educație, iar copiii erau considerați o simplă “cantitate neglijabilă”. Această abordare l-a deranjat profund, deoarece credea că educația ar trebui să se bazeze pe respect și empatie, nu pe autoritate. Cu toate că intenționa inițial să rămână în școală și să își continue munca, profesorul a observat că repercusiunile negative ale deciziei sale de a critica sistemul începeau să se reflecte și asupra copiilor, care deveneau ținta unor represalii din partea autorităților școlare.

Advertisement
“Astfel, am decis să mă retrag. E mai bine așa. Nu mă voi opri să lupt pentru comuna Nana și voi continua să le fiu aproape copiilor din localitate, chiar dacă nu le mai sunt profesor. Plec cu un gust amar și mă enervează gândul că la mijloc este viitorul unor copii care trebuie să îndure dezastrul produs de politizarea sitemului de învățământ…” a mai scris Alex Brâncoveanu în postarea sa pe Facebook.

În cele din urmă, profesorul a hotărât să părăsească Școala Nana și sistemul preuniversitar de stat, cu o amărăciune în inimă, dar cu determinarea de a continua să lupte pentru comunitatea sa și pentru viitorul copiilor din localitate.

Alex Brincoveanu-Șagă a devenit o figură care s-a evidențiat ușor în peisajul politic local, reușind să agite apele administrației locale și să atragă atenția cetățenilor asupra problemelor comunei. Momentul de cotitură în cariera politică a lui Alex Brincoveanu-Șagă a avut loc în anul 2020, când a decis să candideze pentru funcția de primar al comunei Nana, reprezentând USR.

Această mișcare neașteptată a stârnit interesul și curiozitatea localnicilor, iar campania sa electorală a fost marcată de discuții aprinse și dezbateri publice pe teme de dezvoltare locală, infrastructură și transparență în administrație.

Deși nu a reușit să câștige alegerile pentru Primăria Nana în acel an, Alex nu a renunțat la implicarea sa în politică. A decis să meargă mai departe și să-și extindă influența în domeniul legislativ, candidând pentru Camera Deputaților în alegerile ulterioare. De atunci, scena politică din comuna Nana a fost marcată de ceea ce unii numesc “războaie politice” de diverse forme.

 

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Inundații la Spitalul din Oltenița! Ploaia a pătruns prin acoperiș și a afectat aparatura medicală. Primarul neagă întreaga întâmplare

Published

on

By

Joi, 18 aprilie, în urma ploilor din ziua precedentă, apa s-a strecurat prin acoperișul Spitalului Municipal Oltenița și a provocat inundații considerabile. Văzând situația incredibilă, cetățenii au fotografiat imediat pagubele și au publicat imaginile pe Facebook, unde s-au arătat foarte revoltați.

Postarea publicată pe pagina „Oltenița Ruinată” include atât fotografii cu pereți crăpați și mucegăiți, cât și cu aparatura medicală care se află într-o mare baltă de apă. De asemenea, în descrierea respectivelor imagini, autorul postării a adus acuzații dure la adresa primarului municipiului Oltenița, Costinel Milescu.

„Realitatea bate filmul. După străzile cârpite și făcute la mișto, acum este rândul “surprizelor” de la spital. Exact, spitalul cu care Costinel Milescu se laudă că l-a modernizat și l-a adus la standarde europene! De fapt, l-a făcut praf! Și pe ăsta!

După ploaie, spitalul din Oltenița a devenit ud. Inundații peste tot, aparatura medicală și finisajele sunt deteriorate. Evident, vina este a firmei de construcții angajate de Costinel Milescu”, se arată în respectiva postare, care, în patru ore, a fost distribuită de 34 de localnici, la fel de indignați.

Vizavi de fotografiile și afirmațiile apărute pe rețelele sociale, reporterii Călărași PRESS au solicitat explicații din partea edilului, care a preferat să nu recunoască incidentul de la spital. De asemenea, la rândul lui, Costinel Milescu a ținut să lanseze critici la adresa paginii care a postat imaginile cu spitalul inundat.

Advertisement

„Când va fi un cont real, pot să vă ofer orice răspuns, dar atâta timp cât e un cont fals, n-am ce răspuns să vă dau. Dacă era un cont real puteam să stau de vorbă, să explic, dar dacă este un cont fals, ce caracter are omul acela? Înseamnă că ce prezintă el nu este corect, poți să pui filme, poze trucate, poți face orice”, a declarat primarul municipiului Oltenița.

Ce spune conducerea spitalului despre inundații

Însă, Ion Cîmpeanu, managerul Spitalului Municipal Oltenița, ne-a oferit detalii concrete despre situația cu care se confruntă unitatea medicală, explicând că:

„Nu-i un incident foarte grav. E într-un corp din zona administrativă a spitalului, în zona spălătoriei. S-au organizat niște lucrări la acoperiș, avem un proiect de eficiență energetică, care presupune schimbarea acoperișului.

Firma de construcții, după ce a dat jos acoperișul, nu a făcut hidroizolația cum trebuie. Ei au pus o hidroizolație, dar care nu a fost făcută perfect și au fost niște ploi aseară, în urma cărora au rezultat niște infiltrații, dar ele cad în sarcina constructorului. Acum evaluăm pagubele, dar nu sunt foarte mari, la prima vedere”. 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Mâine Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară, vineri, 19.04.2024, ora 12.00, care se va desfăşura prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia Whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:   

📍 Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor necesare finalizării proiectului cu titlul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în zona transfrontalieră Călărași-Silistra” ROBG-478, finanţat în cadrul Interreg V-A România-Bulgaria.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia ”Modernizare iluminat public în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”.

📍  Proiect de hotărâre privind desfășurarea și aprobarea organizării și desfășurării evenimentului intitulat ”Vânătoarea de ouă la ZOO”, 6 mai 2024.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Inundațiile au provocat anularea a zeci de zboruri pe aeroportul din Dubai. Cetățenii români nu se pot întoarce în țară: “Nu ştim nimic. Nu ştim dacă vom rămâne aici la nesfârşit”

Published

on

Miercuri, 17 aprilie 2024,  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români, blocați în Aeroportul Internațional Dubai, după ce cursele lor aeriene au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme care afectează Emiratele Arabe Unite.

MAE a precizat că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au inițiat demersuri urgente în colaborare cu autoritățile aeroportuare și companiile aeriene pentru a asigura respectarea drepturilor cetățenilor români afectați. Ei mențin un dialog constant cu persoanele în cauză și le-au recomandat să urmeze îndrumările autorităților locale pentru a evita riscurile asociate situației de urgență. În măsura în care circulația rutieră va fi reluată, reprezentanții Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa în vederea acordării de asistență consulară la fața locului.

„Aveam zbor ieri la ora 21.20. Nu zboară niciun avion. Nu ne-a anunţat absolut nimic, nu ştim nimic. Nu ştim dacă vom pleca sau dacă vom rămâne aici la nesfârşit” a declarat Gabi Mocanu, unul dintre românii blocați în Dubai.

„Situaţia este tragică. Toată lumea stă în aeroport. Nu putem comunica cu nimeni” a adăugat acesta. 

Conform informațiilor furnizate de autorități, se prognozează o îmbunătățire a condițiilor meteorologice, fiind luate măsuri pentru redeschiderea pistelor Aeroportului Internațional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală).

Ploile le-au dat bătăi de cap și conducătorilor auto

Advertisement

Unele autoturisme au fost parțial inundate, iar proprietarii au decis să le abandoneze. Meteorologii au declarat că nivelul de precipitații a fost extrem de ridicat, comparabil cu cel înregistrat pe durata unui an întreg și au emis avertizări pentru mai multe zone. În mall-uri, apa a ajuns până la nivelul gleznelor, iar o porțiune din tavanul unui centru comercial s-a prăbușit.

Situația a degenerat și în Oman, unde 18 persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor. Autoritățile declară că unii oameni sunt încă dați dispăruți. Printre cei decedați se numără și zece copii cu vârste între 10 și 15 ani.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate