Connect with us

Știri

Călărași: Mandate de arestare, infracțiuni la regimul rutieri, conducere fără permis

Published

on

Mandat de arestare pus în aplicare de polițiști

Un bărbat din județul Călărași, a fost depus de polițiștii în Centrul  de Reținere și Arestare Preventivă din Călărași.

          În ziua de 11 decembrie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de instanță pe numele unui bărbat de 27 de ani, din comuna Independența, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și ultraj contra bunelor moravuri.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din Călărași au depistat un tânăr care conducea un autoturism pe drumurile publice fără a deține permis.

          În seara de 11 decembrie a.c., polițiștii au prins un tânăr de 19 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul deși nu poseda permis.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că  de circulație provizorie era expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui autovehicul fără a poseda permis și a unui autovehicul neînmatriculat.

Dosar penal pentru conducere fără permis

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Călărași au depistat un tânăr care conducea un autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis.

În dimineața de 12 decembrie a.c., polițiștii au depistat un tânăr de 20 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autoturism deși nu poseda permis.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

La volan, cu alcool

Polițiștii au întocmit dosar penal unui tânăr care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.

În ziua de 11 decembrie a.c., polițiștii din Călărași au depistat un tânăr 21 de ani, din București, care ar fi condus un autoturism pe raza orașului Fundulea, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l de alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se poate pedepsi cu închisoarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole