Connect with us

Știri

Biblioteca Județeană Călărași organizează pe 1 iunie Festivalul Copilăriei. Întregul program și lista de activități

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași organizează cu ocazia zilei de 1 iunie, recunoscută drept Ziua Internațională a Copilului, Festivalul Copilăriei – „un eveniment dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere în care creativitatea, logica, susținerea emoțională, filmele, dansurile, etc să ofere experiențe și momente de neuitat, dar mai ales o zi fantastică”. 

Participarea la eveniment este gratuită și se va desfășura începând cu ora 11:00, iar la ora 19:30 va avea loc închiderea evenimentului cu un moment surpriză. Iată programul întreg: 

  • ORA 11.00- DESCHIDERE EVENIMENT- Lansare de carte- Mihaela Ioana – „O emoție, o poveste”
  • ORA 12.00- Ateliere în aer liber/ Jocuri motrice/ Creioane 3D/Ochelari VR
  • ORA 14.00- Teatru pentru copii- Piesa “Motanul încălțat”
  • ORA 15.00- Dansuri cu Adina Costache
  • ORA 16.00- Ateliere tematice în cadrul proiectului „Prietenie pe o sfoară”- “Vrăjitorul din OZ”
  • ORA 17.00- Magie cu TEO!
  • ORA 18.00- Film în aer liber „Vrăjitorul din OZ”
  • ORA 19.30- Închiderea evenimentului- moment SURPRIZĂ

În deschiderea evenimentului, autoarea Mihaela Ioana își va lansa volumul „O emoție, o poveste” – „o colecție de povești pentru mari și mici, atractive și utile atât pentru copiii noștri cât și pentru copilul interior care trăiește în fiecare adult”.

 Mihaela Ioana s-a născut în Călărași, unde a crescut și și-a terminat studiile liceale la un profil real. A urmat ulterior cursuri la Academia de Studii Economice și spune despre ea că a avut mereu o gândire structurată, analitică, bazată pe raționamente logice, însă la un moment dat viața i-a dat ocazia să se redescopere, spune ea. 

„Am început să scriu, la început a fost ca o joacă, iar mai apoi s-a transformat într-o poveste frumoasă. Mai bine spus, în mai multe povești, căci asta scriu acum. Astăzi scriu când mă inspiră o boare de vânt, o lună plină, o emoție sau bucuria unui prieten. Poveștile pe care le scriu sunt metafore, sunt emoții ambalate în cuvinte. Fiecare vârstă se poate regăsi în povești cu ceva cunoscut, cu ceva trăit sau ceva frumos. Poveștile nu au vârstă și nu se demodează. Ele există de când lumea și vor exista și peste timpuri”, transmite Mihaela Ioana. 

Ziua Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ținut Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată copiilor.

Advertisement

Advertisement

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Advertisement

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Advertisement

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Cele mai vizualizate