Connect with us

Cinema 2D / 3D

”AUTORUL E ÎN SALĂ”- marți, 9 octombrie, scena sala ”Barbu Știrbei” a CJCC, începînd cu ora 18.00

Published

on

Sub sloganul ”Sărăbătorește românește”, în luna octombrie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași alături de Teatrul Dramaturgilor Români va desfășura proiectul ”LUNA DRAMATURGIEI ROMÂNEȘTI”, cu susținerea Consiliului Județean Călărași.

 

        Evenimentul teatral debutează marți, 9 octombrie 2018, cu piesa  ”Autorul e în sală” de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor care va avea loc pe scena Sălii ”Barbu Știrbei” a CJCC, începînd cu ora 18.00.               

AUTORUL E ÎN SALĂ este o comedie interesantă, o poveste prezentă în teatru și în afara lui, un spectacol interactiv în care publicul poate alege ce actor devine vedeta serii. Autorul dă o singură indicație în legătură cu conținutul piesei: toate întâmplările care se vor petrece pe scenă sunt inspirate din cazuri reale, rupte din viață. În această singură indicație se găsește chintesența spectacolului. Construcția pe două planuri oferă spectatorului șansa nu doar de a asista la jocurile de putere din culisele teatrului, ci și de a se implica în destinul personajelor. Mecanismul comic este angrenat de combinația dintre stilul inconfundabil al dramaturgului Ion Băieșu și jocul actoricesc magistral.

Daca ai chef să râzi cu lacrimi sau simți nevoia de câteva zeci de minute de deconectare, te invit si pe tine la piesa ”Autorul e în sală”! Ion Băieșu este un autor apreciat de public, cu un umor specific, așa că nu e de mirare că m-am distrat tot timpul cât am repetat și sper că și tu, dacă alegi sa vii la această piesă, să te simți la fel de bine ca și mine. Din experiența mea de până acum, lucrurile cam așa funcționează – dacă actorii se simt bine pe scenă și se distrează lucrul ăsta e molipsitor! Se transmite și la public!”, scrie tânăra actriță Laura Cosoi pe blogul ei lauracosoi.ro. cu privire la piesa de teatru ce va avea loc și pe scena sălii de spectacole a CJCC Călărași.

Ion Băieșu

Unul dintre cei mai iubiți umoriști români, Ion Băieșu, născut  într-un sat buzoian, pleacă  în tinerețe să muncească la Canal și ajunge la București, absolvent de Filozofie și Filologie.  Spui Băieșu, spui, „Tanța și Costel”, „Dragostea e un lucru foarte mare”, „Mere roșii”, „Balanța”, „Iertarea”, „Autorul e în sală”, spui „Preșul”, „Vinovatul”, „Dresoarea de fantome”, etc. Deși înființase revista AMFITEATRU, în 1969 este înlăturat de la conducerea ei și se întreține tot restul vieții din scris. Prieten cu marile personalități contemporane lui ca Fănuș Neagu, Ion Cojar sau Eugen Simion , Ion Băieșu rămâne credincios ideii că „râsul este o formă a dragostei”. În 1992, în SUA, vegheat de copiii lui, pierde lupta cu boala  stingând  prea devreme  farmecul pe care îl răspândea.

Sursa : teatruldramaturgilor.ro

 

 

 

MANAGER,

Mihaela PETROVICI    

 

 

 

 

 

Întocmit,

Elena Mitache – referent

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cinema 2D / 3D

Filmul zilei, la Cinema Călărași: Top Gun: Maverick, 27 mai, orele: 17.00 și 20.00

Published

on

Top Gun: Maverick – 2D

 • 27  mai – 29.05.2022, orele: 17.00 și 20.00
 • 31 mai – 02.06.2022, ora: 18.00

 

 • Regia: Joseph Kosinski
 • Cu: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Val Kilmer
 • Gen film: Acţiune, Dramă
 • Durata: 131 minute                                                                                                                                           
 • Premiera în România: 27.05.2022

 

            După mai mult de 30 de ani în armată, ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

 

 

Continue Reading

Cinema 2D / 3D

Filmul zilei, la Cinema Călărași: Inimă de foc: Neînfricata, 27 mai, ora 12:30

Published

on

Inimă de foc: Neînfricata – 2D

 • Vineri (27 mai), ora: 12.30
 • Sâmbătă și duminică (28 – 29 mai), orele: 10.00 și 12.30

 

 • Regia: Laurent Zeitoun, Theodore Ty
 • Cu: Laurie Holden, Kenneth Branagh, Olivia Cooke
 • Gen film: Animație
 • Durată: 92 minute
 • Clasificare: AG
 • Premiera în România: 13.05.2022

 

Georgia Nolan are 16 ani și visează să fie prima femeie pompier din lume. Când un piroman misterios începe sa provoace incendii pe Broadway, pompierii newyorkezi încep să dispară fără explicație. Tatăl Georgiei, Shawn, este chemat de la pensie de primarul metropolei pentru a investiga disparițiile. Disperată să-și ajute tatăl și să salveze orașul, tânăra se deghizează, devenind „tânărul Joe”, și se alătură unei echipe de pompieri independenți care încearcă să-l oprească pe piroman.

 

Continue Reading

Cinema 2D / 3D

Filmul zilei, la Cinema Călărași: Focul viu, 24 mai – ora: 18.00

Published

on

Focul viu – 2D

 • Regia: Keith Thomas
 • Cu: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon
 • Gen film: Dramă, Horror, SF, Thriller
 • Durată: 94 minute
 • Clasificare: N15
 • Premiera în România: 13.05.2022
 • 24 mai – 26.05.2022, ora: 18.00

Charlie, o fată cu puteri pirokinetice extraordinare luptă pentru a-și proteja familia, dar și pe ea însăși, de forțele sinistre care încearcă să o captureze și să o controleze, pentru a o transforma într-o armă de distrugere în masa.

Deși ce tatăl său, Andy, a învățat-o pe Charlie cum să-și dezamorseze puterea, care este declanșată de furie sau durere, pe măsură ce aceasta se apropie de 11 ani, focul devine din ce în ce mai greu de controlat.

 

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro