Connect with us

Administrație

Bulevardul 1 Mai este în curs de salubrizare și urmează să fie asfaltat

Published

on

În urma nenumăratelor petiții venite din partea cetățenilor care locuiesc pe Bulevardul 1 Mai, între străzile Libertății și I.L. Caragiale, dar și a fotografiilor apărute în presă, administrația locală a început să ia măsuri  privind salubrizarea zonei. Cetățenii care locuiesc în această zonă se confruntă cu probleme la ploi mai serioase de ani de zile, inundații și refularea gurilor de canalizare de pe domeniu public, iar în cazuri izolate apa reușind să ajungă chiar și în casele oamenilor prin sistemul de scurgere. Toate aceste din cauza cantității impresionante de precipitații, a unor zone care nu sunt tocmai la același nivel cu partea carosabilă (sub nivelul trotuarelor) cât și sistemului de scurgere, care funcționează defectuos. 

Astăzi, 16 octombrie, Primăria Municipiului Călărași anunță pe pagina de Facebook faptul că, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi efectuează lucrări de modernizare în zona blocurilor Navrom din municipiul Călărași. Mai jos sun prezentate câteva exemple din lucrările desfășurate de SPPSV:

🔵refacere alei pietonale de acces în blocurile A1 – A5
🔵amenajare locuri de parcare
🔵desființare anexe și improvizații
🔵amenajare spații verzi

Au făcut precizarea că, totodată, partea carosabilă ce este cuprinsă de Bulevardul 1 Mai va fi tratat separat.  „În prezent, B-dul 1 Mai, alături de strada Mihail Kogălniceanu, se află în etapa de proiectare, în vederea asfaltării.”

Relieful muntos de pe Bulevardul 1 Mai a început să dispară

Urmare a repetatelor materiale publicate în presa locală, cât și a sesizărilor înaintate de cetățeni către Primăria Municipiului Călărași, Garda de Mediu sau Direcția Poliția Locală, cea din urmă aflându-se în subordinea Primăriei Călărași, a determinat autoritățile să se apuce de treabă. Oamenii se declară de-a dreptul nemulțumiți de modul în care arată Bulevardul 1 Mai, formațiunile muntoase care s-au format în decurs de ani de zile pe lângă calea ferată de pe Bulevardul 1 Mai, mirosurile deranjante provenite de la gunoiul menajer aruncat de oameni lipsiți de simț civic, buruienile care depășesc pe alocuri 2 metri sunt doar câteva motive sesizate la nivel de administrație locală.

Mai jos avem prezentată o fotografie realizată în data de 06.09.2018 cand am postat pe o rețea de socializare, în doar câteva rânduri aspecte ce țin de munții de moloz, pământ și gunoi menajer.

Sesizare la Garda Națională de Mediu

Un locuitor de pe Bulevardul 1 Mai a înaintat o petiție către Garda Națională de Mediu prin care relatează situația în care se află sectorul din Bulevardul 1 Mai.

Din răspunsul oferit celui ce a făcut sesizarea către Garda Națională de Mediu, comisarul-șef, Zanfir Cristian a desfășurat verificări în acest sens, alături de comisarii gărzii de mediu și au stabilit că ceea ce a fost menționat în petiție este adevărat. S-a dat un termen de executare a lucrărior de salubrizare a zonei, acesta fiind 15.10.2018. Materialul prezent este scris la data de 16.10.2018, la o zi după expirarea termenului de executare a lucrărilor de curățare.

Astăzi, în jurul orelor 13.00 ne-am deplasat pe Bulevardul 1 Mai, în zona în care se desfășoară lucrări de salubrizare a zonei care a fost indicată și în sesizarea trimisă către Garda de Mediu și poate către alte instituții din Călărași. Am găsit lucrători din cadrul Primăriei Municipiului Călărași care lucrau, după cele afirmate de unul dintre aceștia, încă de la ora 06.00 dimineața. Ne-au estimat ca timp de finalizare pentru salubrizarea acestei zone, ca vor termina săptămâna viitoare.

E lăudabilă implicarea administrației locale, în speță a Primăriei Municipiului Călărași și a Gărzii de Mediu care a luat măsuri urgente în rezolvarea acestor probleme care persistă de atâta vreme. Ba mai mult, s-a anunțat că Bulevardul 1 Mai va fi asfaltat, în acest moment, fiind în faza de proiectare a lucrării.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrație

A fost semnat Acordul de colaborare între CJ și Primăria Oltenița în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km

Published

on

Astăzi, 25.05.2022, s-a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind încheierea Acordului de colaborare între Județul Călărași prin Consiliul Județean Călărași și Municipiul Oltenița, prin Consiliul Local al Municipiului Oltenița, în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km.
„Îi mulțumesc domnului președinte Vasile Iliuță pentru sprijinul acordat în realizarea acestui parteneriat. Valoarea estimată a lucrărilor fiind de 5.200.000 lei ( din care 4.950.000 lei, reprezentând investiția Consiliului Județean ), durata estimată de realizare a investiției fiind de 15 luni. La sfârșitul investiției, noi, oltenițenii, ne vom bucura de o infrastructură rutieră modernă ce va face legătura între stația Petrom ( ieșirea dinspre București ) și portul Oltenița (zona rampei agabaritice). Vor fi reparate bulevardele 22 Decembrie și Tineretului precum și Șos. Portului
Mă bucur că am putut să readuc acest proiect la viață ( în vara anul 2020, proiectul s-a aflat în agenda primarului P.S.D. – Petrică Țone și nu a putut fi pus în practică din cauza unor șicane politice pe care aș vrea să le dăm uitării).” – a transmis pe Facebook, Mihăiță Beștea, vicepreședintele CJ Călărași

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Portul Turistic din Călărași, verificat de Ministerul Turismului

Published

on

O delegație formată din reprezentanți ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a fost prezentă joi, 19 Mai a.c., la Călărași, pentru a verifica stadiul lucrărilor Portului Turistic pentru ambarcațiuni, lucrare finanțată în proporție de 70% cu fonduri ale Ministerului Turismului.

Proiectul în valoare de 17 milioane de euro reprezintă cel mai mare obiectiv realizat de Consiliul Județean Călărași.

Alina Cârlogea, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Turism, Maria Avram, consilier financiar și Florin Rădulescu, consilier în departamentul tehnic al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, au purtat discuții atât cu arhitectul proiectului, Mișaca Adrian, cât și cu reprezentanții companiei care execută lucrarea acestui proiect.

Prezent la vizita reprezenților din minister a fost și Eduard Grama, fost director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași, inițiatorul acestui proiect.

În continuare rămâne un proiect de suflet Portul de Agrement, un proiect în care sunt implicat din 2017 și alături de administrația județeană și de președintele Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță și colegii din cadrul Direcției de Dezvoltare, încercăm să ducem acest proiect la bun sfârșit. Astăzi, o deosebită plăcere, vizita reprezentanților Ministerului Turismului, oameni cu care am început în 2017 acest proiect. Mă bucur că-i revăd, sunt oameni care au crezut  în acest proiect, la fel cum am crezut și noi și sunt încântați de ceea ce au văzut la Călărași, despre stadiul lucrărilor. Sunt convins că în 2023, spre finalul anului, acest proiect va fi finalizat, la fel cum și proiectul complementar, depus pe Programul Interreg dintre România-Bulgaria, “Promenada” care va face legătura între Parcul Central și Portul de Agrement, va fi finalizat, să sperăm, tot la sfârșitul toamnei 2023. Sunt proiecte care vor schimba radical fața municipiului Călărași, proiecte care vor aduce investiții noi în municipiul Călărași. Ceea ce se întâmplă acum este o primă etapă după ani de zile de suferință în care se poate arăta că, și la Călărași vor fi implementate proiecte pe fonduri europene și bineînțeles pe fonduri naționale.” -a declarat Eduard Grama, fost director al Direcției de Dezvoltare, actual director general al ECOAQUA S.A.

Ion Samoilă, vicepreședinte CJ Călărași (centru)

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, spune că această lucrare va fi finalizată în toamna anului 2023. ” Sunt convins că anul viitor o să fim în situația în care să predăm și finalizăm această lucrare.”

“Astăzi au venit reprezentanții Ministerului Turismului la Călărași pentru a vizita situația derulării contractului între Consiliul Județean și Ministerul Turismului privind Portul Turistic. Lurările avansează, suntem într-o situație bună, în grafic cu lucrările. Astăzi au venit să verifice situația din teren, pentru că au fost înaintate mai multe situații din teren, iar noi am avut posibilitatea să suținem până acum, din fondurile Consiliului Județean, lucrările de aici. Urmează să primim 70%, cât  s-a angajat Ministerul Turismului să susțină lucrările de la Călărași. Feedback-ul la acest moment al reprezentanților, atât  în ședința tehnică pe care am avut-o la Consiliul Județean, cât și pe teren este unul bun. Suntem în grafic, așa cum v-am spus, urmează să vină și perioada mai bună, să nu uităm că am trecut peste o iarnă care ne-a permis, mai mult sau mai puțin să înaintăm cu lucrările, dar suntem în grafic. Sunt convins că anul viitor o să fim în situația în care să predăm și finalizăm această lucrare”, a spus Samoilă.

George Vlase / director Direcția Tehnică a CJ Călărași (stanga)

George Vlase, directorul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Călărași, a oferit mai multe detalii importante privind stadiul lucrărilor pentru obiectivul verificat astăzi de reprezentanții Ministerului Turismului:

“Vizita de astăzi a celor de la Ministerului Turismului ne-a bucurat, au fost prezenți aici pentru a vedea stadiul lucrărilor. Am ajuns la un procent de 30% lucrări executate. După cum se vede și în șantier, s-au bătut, pe trei laturi, palplanșele, urmează armătura din fier-beton, după care se vor turna grinzile din beton pentru susținerea malurilor bazinului portuar.” – a declarat George Vlasedirectorul Direcției Tehnice a CJ Călărași.

Constantin Bîrcă – deputat

Deputatul PSD, Constantin Bîrcă, prezent la vizita oficialilor din cadrul delegației prezente la Călărași pentru verificări în teritoriu a lucrărilor finanțate de minister, a punctat că se bucură că a putut lucra cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, cel care a semnat contractul de finanțare, la momentul respectiv.

“Sunt bucuros că mă aflu astăzi aici și văd că au început lucrările și sunt într-un ritm susținut. Știu că aceste lucrări se vor termina în cursul anului viitor, văd că lucrurile merg și, de ce nu, sper să fim împreună cu echipa Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Călărași, a tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect major pentru județul Călărași. Turismul din județul nostru trebuie dezvoltat, iar acest proiect cred că va așeza turismul pe locul bine meritat pentru că, peste Brațul Borcea avem o insulă minunată, care rivalizează cu ținutul sălbatic al Deltei Dunării”, a explicat deputatul social-democrat.

Continue Reading

Administrație

Ședință extraordinară la CJ Călărași

Published

on

Consilierii județeni sunt convicați, astăzi, 10 mai, în ședință extraordinară, cu următoarele proiecte pe  ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Consolidarea capacităţii Şcolii Gimnaziale Speciale nr.1 Călăraşi de a gestiona situaţia de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” nr.6851/04.05.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr. 6854/04.05.2022, Raportul comun al Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe şi al Direcţiei Economice nr. 6856/04.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanţe şi Comisia învăţământ, Sănătate, Cultură, Sport;
  2. Proiect de hotărâre privind participarea Judeţului Călăraşi, prin Consiliul Judeţean Călăraşi la depunerea proiectului „Actualizarea în format GIS a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean Călăraşi” în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, Componenta C10 – Fondul Local, Investiţia I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului şi de planificare urbană nr.6246/26.04.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr.6247/26.04.2022, Raportul Direcţiei de Urbanism nr.6248/26.04.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia de Urbanism;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii a Consiliului Judeţean Călăraşi la Moguer, Huelva (Spania), în perioada 12-16 mai 2022, nr. 7068/09.05.2022, însoţit de Referatul de aprobare al Preşedintelui CJC nr.7078/09.05.2022, Raportul Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe nr.7079/09.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia de Buget – finanţe.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro