in , ,

Bulevardul 1 Mai este în curs de salubrizare și urmează să fie asfaltat

În urma nenumăratelor petiții venite din partea cetățenilor care locuiesc pe Bulevardul 1 Mai, între străzile Libertății și I.L. Caragiale, dar și a fotografiilor apărute în presă, administrația locală a început să ia măsuri  privind salubrizarea zonei. Cetățenii care locuiesc în această zonă se confruntă cu probleme la ploi mai serioase de ani de zile, inundații și refularea gurilor de canalizare de pe domeniu public, iar în cazuri izolate apa reușind să ajungă chiar și în casele oamenilor prin sistemul de scurgere. Toate aceste din cauza cantității impresionante de precipitații, a unor zone care nu sunt tocmai la același nivel cu partea carosabilă (sub nivelul trotuarelor) cât și sistemului de scurgere, care funcționează defectuos. 

Astăzi, 16 octombrie, Primăria Municipiului Călărași anunță pe pagina de Facebook faptul că, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi efectuează lucrări de modernizare în zona blocurilor Navrom din municipiul Călărași. Mai jos sun prezentate câteva exemple din lucrările desfășurate de SPPSV:

🔵refacere alei pietonale de acces în blocurile A1 – A5
🔵amenajare locuri de parcare
🔵desființare anexe și improvizații
🔵amenajare spații verzi

Au făcut precizarea că, totodată, partea carosabilă ce este cuprinsă de Bulevardul 1 Mai va fi tratat separat.  “În prezent, B-dul 1 Mai, alături de strada Mihail Kogălniceanu, se află în etapa de proiectare, în vederea asfaltării.”

Relieful muntos de pe Bulevardul 1 Mai a început să dispară

Urmare a repetatelor materiale publicate în presa locală, cât și a sesizărilor înaintate de cetățeni către Primăria Municipiului Călărași, Garda de Mediu sau Direcția Poliția Locală, cea din urmă aflându-se în subordinea Primăriei Călărași, a determinat autoritățile să se apuce de treabă. Oamenii se declară de-a dreptul nemulțumiți de modul în care arată Bulevardul 1 Mai, formațiunile muntoase care s-au format în decurs de ani de zile pe lângă calea ferată de pe Bulevardul 1 Mai, mirosurile deranjante provenite de la gunoiul menajer aruncat de oameni lipsiți de simț civic, buruienile care depășesc pe alocuri 2 metri sunt doar câteva motive sesizate la nivel de administrație locală.

Mai jos avem prezentată o fotografie realizată în data de 06.09.2018 cand am postat pe o rețea de socializare, în doar câteva rânduri aspecte ce țin de munții de moloz, pământ și gunoi menajer.

Sesizare la Garda Națională de Mediu

Un locuitor de pe Bulevardul 1 Mai a înaintat o petiție către Garda Națională de Mediu prin care relatează situația în care se află sectorul din Bulevardul 1 Mai.

Din răspunsul oferit celui ce a făcut sesizarea către Garda Națională de Mediu, comisarul-șef, Zanfir Cristian a desfășurat verificări în acest sens, alături de comisarii gărzii de mediu și au stabilit că ceea ce a fost menționat în petiție este adevărat. S-a dat un termen de executare a lucrărior de salubrizare a zonei, acesta fiind 15.10.2018. Materialul prezent este scris la data de 16.10.2018, la o zi după expirarea termenului de executare a lucrărilor de curățare.

Astăzi, în jurul orelor 13.00 ne-am deplasat pe Bulevardul 1 Mai, în zona în care se desfășoară lucrări de salubrizare a zonei care a fost indicată și în sesizarea trimisă către Garda de Mediu și poate către alte instituții din Călărași. Am găsit lucrători din cadrul Primăriei Municipiului Călărași care lucrau, după cele afirmate de unul dintre aceștia, încă de la ora 06.00 dimineața. Ne-au estimat ca timp de finalizare pentru salubrizarea acestei zone, ca vor termina săptămâna viitoare.

E lăudabilă implicarea administrației locale, în speță a Primăriei Municipiului Călărași și a Gărzii de Mediu care a luat măsuri urgente în rezolvarea acestor probleme care persistă de atâta vreme. Ba mai mult, s-a anunțat că Bulevardul 1 Mai va fi asfaltat, în acest moment, fiind în faza de proiectare a lucrării.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dumitru Nicoleta și Sestacovschi Adrian s-au clasat pe locurile fruntașe la Cupa României, concurs de culturism si fitness, desfășurat la Baia-Mare

Primăria Fundeni, jud. Călărași – ANUNȚ LICITAȚIE PUBLICĂ