Connect with us

Știri

ATENȚIE| Metode de înșelăciune! “POMANA” și “PROMOȚIA”

Published

on

ATENȚIE LA METODELE DE ÎNȘELĂCIUNE

,,POMANA” ȘI ,,PROMOȚIA”

 

Aceste metode de înșelăciune presupun pătrunderea în locuinţă şi distragerea atenţiei proprietarului, timp în care un complice sau mai mulţi scotocesc prin casă.

Pentru siguranța voastră și a bunurilor deținute, nu invitați străini în locuință și nu vă lăsați amăgiți de cei care vă oferă chilipiruri.

#NuTeLăsaPăcălit #PolițiaRomână

În cazul metodei #Pomana, vizitatorii, îmbrăcați în haine de doliu, închise la culoare, se prezintă la uşă, cu produse alimentare pe care pretind că le oferă pentru pomenirea unor morţi.

Cei care folosesc metoda de înșelăciune #Promoția îi îmbie pe cei care le deschid uşa cu produse ieftine, alimentare ori obiecte de igienă, știind că au posibilitatea de a pleca cu valori mult mai mari. De cele mai multe ori au la ei și pliante care să le susțină povestea.

În ambele cazuri, în timpul discuţiei, unul dintre vizitatori distrage atenţia proprietarului, fie printr-o poveste impresionantă cu privire la moartea celui pentru care dă pomana, fie cere voie să meargă la toaletă ori cere un pahar cu apă sau se oferă să îi arate proprietarului calitățile produsului oferit la promoție, totul pentru a permite complicelui să acţioneze nestingherit în casă.

Advertisement

Escrocii cunosc locurile în care proprietarii au obiceiul de a ține banii ori obiectele de valoare, cum ar fi bibliotecile ori sertarele şi acţionează rapid, fără a depăși timpul alocat unei pretinse vizite la toaletă, de exemplu, și dispar fără urmă.

De obicei, infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceştia mizează pe empatia și credulitatea victimei.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de inșelăciuni, Poliția Română vă recomandă:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse promoţii, pomeni, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Păstraţi #banii, #valorile și #documentele în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavostră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane.

Nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite de persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuinţa dumneavostră.

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii.

Analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi puneţi cât mai multe întrebări pentru a verifica veridicitatea lor.

Rețineţi semnalmentele vizitatorilor, precum și alte aspecte cum ar fi bunurile pe care le vând sau autoturismul cu care se deplasează.

Advertisement

În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracțiuni, adresați-vă celei mai apropiate unități de Poliție sau apelați numarul unic de urgență 112 în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori șansele ca infractorul să fie identificat și prejudiciul recuperat.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Întâlnire cu primarii din Călărași: Iliuță și Mircea Man (ANRE) discută extinderea rețelei de gaze în județ

Published

on

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a făcut un pas important în direcția modernizării infrastructurii utilitare din județ, sau cel puțin a deschis o linie de dialog cu toți factorii din administrația locală călărășeană și ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). Iliuță a organizat astăzi o întâlnire consultativă cu primarii din toate localitățile. La discuții a participat și Mircea Man, vicepreședintele ANRE, cu scopul de a identifica soluții pentru extinderea rețelei de gaze naturale în zonele rurale ale județului.

„Am o dorință mai veche care devine, pas cu pas, o realitate: să aducem rețeaua de distribuție a gazului natural în toate localitățile din județul Călărași,” a declarat Iliuță, subliniind importanța acestui proiect ambițios pentru creșterea calității vieții în mediul rural. Acesta consideră că accesul la utilități moderne, comparabile cu cele din mediul urban, va contribui la stoparea exodului forței de muncă și la atragerea de noi investitori în județ.

În cadrul întâlnirii, s-au abordat problemele care pot apărea în derularea proiectelor de extindere a rețelei de gaze naturale și soluțiile pentru accelerarea acestora. În plus, s-a discutat despre necesitatea modernizării infrastructurii de energie electrică, esențială pentru asigurarea unor condiții de trai mai bune și pentru sprijinirea dezvoltării economice.

Iliuță a evidențiat faptul că inițiativa își propune să aducă investiții în județ și să ofere locuitorilor din mediul rural aceleași beneficii ca și celor din orașe. Încurajând implicarea activă a primarilor, el a accentuat că aceste proiecte vor contribui nu doar la creșterea atractivității județului pentru investitori, dar și la îmbunătățirea generală a vieții locuitorilor.

I-am invitat pe primarii din județul Călărași la o întâlnire consultativă la care a fost prezent Mircea Man, vicepreședinte ANRE, pentru a discuta și găsi soluții pentru problemele care pot apărea la obiectivele de investiții din domeniul de distribuție a gazelor naturale…Îmi doresc ca fiecare colț din mediul rural să beneficieze de aceleași utilități și condiții de trai ca în mediul urban, acest lucru coroborat cu atragerea de investitori va duce la stoparea exodului forței de muncă și creșterea atractivității județului Călărași pentru rezidenți”, a scris Vasile Iliuță pe o rețea de socializare. 

 

Continue Reading

Știri

Nicolae Rîjnoveanu, 35 de ani de activitate in slujba comunității. Vasile Iliuță i-a acordat o plachetă de merit pentru munca depusă

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, îi înmânează primarului comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, o plachetă în semn de recunoștință pentru toată activitatea îndelungată din politică și administrație locală. Rîjnoveanu are o carieră de 35 de ani în politică, dintre care 24 dintre aceștia i-a petrecut ca primar al comunei Roseți, unul dintre cei mai longevivi primari ai județului. „Ați fost, sunteți, și veți rămâne un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune politică”, i-a transmis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. 

„Vreau astăzi să-i ofer, în semn de respect pentru activitatea depusă de 35 de ani în slujba comunității comunei Roseți, domnului primar Nicolae Rîjnoveanu, în semn de apreciere pentru vasta activitate politică și administrativă, activitate politică începută în 1989. E un om politic care s-a implicat pentru binele și bunul mers al comunei Roseți. Din 1992 și-a asumat două mandate de viceprimar și șase manadte de primar pentru comuna Roseți, deci o activitate pe care cu toții trebuie să o apreciem. 

Ați fost, sunteți, și veți rămâne un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune politică. Un primar luptător pentru care nu au existat uși închise sau piedici de netrecut atunci când a venit vorba de dezvoltarea comunei Roseți. Domnule primar, primiți placheta în semn de recunoștință și mulțumim pentru toată activitatea în slujba comunității din comuna Roseți”, a transmis Iliuță. 

Nicolae Rîjnoveanu a primit placheta în aplauze, iar pe lângă Vasile Iliuță, prezent a mai fost și Mircea Man, vicepreșdintele al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

„Vreau să spun că sunt onorat. Viața m-a adus să fiu alături de mulți primari cu mandate multe și în Maramureș, și știu ce înseamnă munca asta. Te felicit! Eu spun că e doar un nou început”, i-a spus Mircea Man lui Rîjnoveanu cu acest prilej. 

Nicolae Rîjnoveanu își încheie în aceste momente activitatea de primar, după ce a fost învins la alegerile locale de liberalul George Chiriță. Rîjnoveanu a servit comunitatea din Roseți în tot acest timp sub Partidul Social Democrat. Într-un interviu anterior pentru Călărași Press, edilul a menționat că plănuiește să se bucure de noul timp liber alături de familie. 

Continue Reading

Știri

Proiectul de suflet al primarului din Roseți: Rîjnoveanu își încheie cariera cu o promisiune împlinită – rețeaua de gaze naturale

Published

on

Lucrările pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comuna Roseți, județul Călărași, au început de câteva zile, anunță primarul Nicolae Rîjnoveanu. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare de peste 53 de milioane de lei și vizează realizarea unei rețele de 37,057 km, cu 1.755 de branșamente și instalații pentru instituțiile publice, echipate cu sisteme SMART de măsurare și control.

Primarul comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, oferă mai multe detalii despre proiectul ce vizează introducerea rețelei de gaze naturale, supranumit proiectul de suflet al edilului. Lucrările au început în urmă cu câteva zile, iar perioadă estimată de finalizare este de 22 de luni, deși constructorul a promis că proiectul poate fi gata în doar 6 luni: 

„Am declanșat lucrările acum două-trei zile. Valoarea lucrărilor este de 53.192.358,71 lei, din care de la bugetul de stat 49.687.468,34 de lei. De la bugetul local 3,504.890,37 de lei. El a fost diminuat cu aproape 50 de miliarde lei vechi, întrucât odată cu licitația, prețul a scăzut. A scăzut prețul lucrării, din ceea ce înseamnă coparticiparea noastră. Acum se execută pe două străzi – str. General Dragalina și pe str. Ecaterina Teodoroiu. Durata proiectului este de 22 de luni. Aveam promisiunea certă că se poate termina în 6 luni. Îmi închei mandatul cu un proiect nou. Ne-am făcut datoria așa cum am promis, de fapt, cetățenilor din comuna Roseți. Se lucrează în plin. Văd că oamenii își execută lucrările așa cum trebuie. La ora actuală sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, dar după promisiunea constructorului, cred că treaba trebuie amplificată puțin – adică mai trebuie cel puțin o formație, sau chiar două”, declară Rîjnoveanu într-un interviu de pe teren.  

Nicolae Rîjnoveanu are poate unele dintre cele mai longevie cariere în calitate de primar al unei comune din județul Călărași. După o carieră de 24 de ani în fruntea primăriei Roseți, primarul își încheie activitatea administrativă toamna aceasta, când îi va preda ștafeta noului primar ales, liberalul Georghe Chiriță. 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și coleg de partid, i-a acordat astăzi primarului și o diplomă în semn de recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată în politică și în administrația locală. Mai multe pe Călărași Press

Continue Reading

Cele mai vizualizate