in

ATENŢIE LA ÎNRĂUTĂŢIREA VREMII! POT EXISTA PERICOLE PENTRU CIRCULAŢIA RUTIERĂ!

Poliţiştii rutieri recomandă prudenţă în conducerea autovehiculelor, în condiţiile avertizării meteorologice cod galben de viscol pentru judeţul Călăraşi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru perioada 30.12.2016, ora 08:00- 31.12.2016, ora 08:00, o avertizare meteo cod galben de viscol.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar şi doar după luarea unor măsuri de autoprotecţie!

Atenţie! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

Dacă este absolut necesar să conduceţi pe o astfel de vreme, înainte de plecarea la drum, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua călătoria după deblocare!

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! Dotaţi-vă cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, telefon mobil cu încărcător/baterie de rezervă pentru a putea solicita sprijinul autorităilor, la nevoie!

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere faţă de situaţia creată şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului.

Poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru siguranţa participanţilor la trafic!

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

“Foc de Artificii” – Acțiune desfășurată la nivel național de către Poliția Română

ANAF rambursează TVA de peste 760 de milioane de lei