Connect with us

Știri

ADR Sud Muntenia, partener în clusterul Start Inovare

Published

on

În data de 21 iunie, la București a avut loc evenimentul de lansare a clusterului Start Inovare, ce a fost găzduit de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice!

Asociația Start Inovare s-a înființat în anul 2016, fiind astfel rezultatul unui proces de colaborare între entități provenind din zone diverse ale economiei, care s-au reunit cu scopul de a facilita transferul tehnologic, pe scară largă, a celor mai avansate tehnologii menite să rezolve probleme din agricultură, mediu, energie, IT etc.. Din cluster fac parte ADR Sud Muntenia, companii de renume mondial (General Electric, Kapsch), leaderi pe piață locală (Iridex, ISPE), universități, companii private de R&D, asociații etc., care împreună au capacitatea tehnologică de know-how și financiară de a genera soluții inovative cu aplicabilitate imediată. Membrii clusterului Start Inovare însumează o experiență și o istorie impresionantă în domeniul inovării și al transferului tehnologic, care, transpuse în cifre, arată astfel: peste 300 de ani de expertiză cumulată la nivel mondial; peste 2.000 de angajați în domenii extrem de variate precum energie, IT, agricultură, mediu, aeronave etc..

În deschiderea evenimentului de lansare, denumit „Smart Infrastructure Workshop”, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, a vorbit despre importanța participării în acest proiect ambițios pe de-o parte pentru sprijinirea dezvoltării comunităților locale din regiunea noastră, iar pe de altă parte pentru aportul important pe care îl poate avea Agenția în clusterul Start Inovare, datorită expertizei profesionale construite în cei aproape 20 de ani de existență:

„În momentul în care am primit propunerea de a fi parteneri în cadrul acestui proiect atât de îndrăzneț – clusterul Start Inovare -, am acceptat fără ezitare participarea Agenției. În primul rând fiindcă regiunea în care noi ne desfășurăm activitatea are nevoie de acest parteneriat, în care transferul tehnologic și de know-how sunt soluții cheie pentru o dezvoltare durabilă armonioasă, care poate astfel genera o creștere a nivelului trai în comunitățile locale.

De asemenea, un alt motiv care a stat la baza implicării noastre în acest cluster este dat de faptul că Agenția, în cei aproape 20 de ani de existență, a câștigat o expertiză profesională importantă în domeniul dezvoltării regionale, pe care dorim să o oferim la rândul nostru acestui cluster, onorați fiind că suntem alături de dumneavostră.

Prioritățile pe care clusterul și le-a propus se identifică aproape în totalitate cu prioritățile regiunii noastre, și aici mă refer în mod special la agricultură, industria alimentară, industria auto etc. Avem resurse și avem tradiție în regiunea Sud Muntenia, dar din păcate nu mai avem competitivitate, care, fără revigorarea domeniului cercetării este aproape o utopie. Drept pentru care credem în acest tip de dezvoltare în parteneriat, prin clusterul Start Inovare, și ne alăturăm acestei inițiative cu toată convingerea că poate fi o soluție pentru problemele cu care se confruntă cei peste 3 milioane de locuitori ai regiunii Sud Muntenia.

Venim cu toată încrederea și ne dorim să fim un membru de bază al clusterului, încredințându-vă că vom face tot ceea ce ne stă în putere ca Start Inovare să fie un succes.” 

În prima parte a evenimentului de lansare a avut loc o sesiune plenară de prezentare a clusterului și a membrilor acestuia, precum și o serie de discursuri din partea autorităților și ale unor organisme financiare naționale și internaționale. Ulterior, s-au desfășurat în paralel workshop-uri în domeniile: agricultură, mediu, energie și IT&C, în cadrul cărora au fost prezentate tendințele de dezvoltare pentru aceste sectoare de interes, precum și date cu privire la principalele noutăţi tehnologice din aceste domenii.

Organizația poate oferi prin intermediul membrilor săi soluții inovative pentru o mare diversitate de probleme cum ar fi: tehnologiile de compostare, rețele inteligente de energie, IT, telemedicină, drone etc.. Elementul central îl constituie capacitatea entităților reunite în această asociație de a accesa cele mai revoluționare tehnologii în domeniu, fundamentate pe principiile integrității și ale bunelor practici, și de a le pune în sprijinul economiei naționale, prin intermediul companiilor românești.

Advertisement

Mai multe informații despre clusterul Start Inovare găsiți accesând website-ul www.startinovare.ro sau direct contactând asociația la adresa de e-mail: [email protected].

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Sistare temporară a furnizării de apă potabilă în municipiul Călărași din cauza unei avarii la rețea

Published

on

Astăzi, 14 septembrie 2024, furnizarea apei potabile va fi temporar întreruptă în zona blocurilor “E” din municipiul Călărași, în urma unei avarii apărute la rețeaua de apă. Locuitorii și agenții economici din această zonă vor fi afectați de această întrerupere neprevăzută.

Reprezentanții Ecoaqua Călărași au anunțat că echipele lor de intervenție se află deja la fața locului, lucrând intens pentru remedierea situației. Estimarea actuală pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei este de aproximativ patru ore.

Continue Reading

Știri

Ziua Pompierilor Militari, marcată la Călărași printr-un eveniment comemorativ. Astăzi se împlinesc 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii

Published

on

Astăzi, 13 septembrie 2024, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” din Călărași, s-a desfășurat un eveniment festiv dedicat Zilei Pompierilor Militari din România. În prezența unor nume importante din administrația locală, precum prefectul Valentin Deculescu, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță și vicepreședintele CJ Mihăiță Beștea, pompierii călărășeni au fost omagiați pentru curajul și devotamentul lor.

În cadrul evenimentului, inspectorul șef al ISU Călărași, colonelul Adrian Păduraru, a luat cuvântul și le-a mulțumit tuturor pentru prezență, de la persoane din administrația publică, până la călărășeni și nu numai. Totodată, mai mulți ofițeri și subofițeri au fost avansați în grad, ca recunoaștere a activității lor excepționale.

Prefectul Valentin Deculescu a mulțumit pompierilor pentru sacrificiul și profesionalismul lor: „Mulțumim, dragi pompieri, pentru curajul, profesionalismul și devotamentul dumneavoastră! Să aveți sănătate și succes în tot ceea ce faceți!”

Vicepreședintele CJ, Mihăiță Beștea, a adăugat: „Dedicarea și sacrificiul lor rămâne pentru noi toți un exemplu de curaj și devotament!”, amintind în același timp importanța simbolică a Zilei Pompierilor, legată de eroica Bătălie din Dealul Spirii din 1848.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a subliniat implicarea ISU Călărași în atragerea de investiții pentru modernizarea logisticii, esențială pentru intervențiile prompte și eficiente ale pompierilor. „Îi sărbătorim astăzi pe pompieri și personalul Inspectoratului, amintindu-ne de cei care și-au dat viața pentru a fi în slujba semenilor”, a declarat Iliuță.

Importanța Zilei Pompierilor Militari

Ziua Pompierilor din România este marcată anual pe 13 septembrie și comemorează Bătălia din Dealul Spirii din 1848, un moment istoric crucial în Revoluția Română, în care pompierii din București, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, s-au confruntat cu armata otomană. Curajul și sacrificiul pompierilor din acea zi au devenit un simbol al eroismului și devotamentului militarilor români, reprezentând una dintre ultimele lupte pentru apărarea independenței naționale, explică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

De atunci, pompierii militari din România continuă să fie în prima linie în fața pericolelor, de la stingerea incendiilor și salvarea de vieți până la răspunsul la dezastre naturale. Ziua de 13 septembrie este un prilej de recunoștință pentru toți acești eroi, care demonstrează zi de zi că meseria lor nu este doar un loc de muncă, ci o adevărată chemare.

Pe lângă festivitățile de la sediu, pompierii militari din Călărași au desfășurat astăzi activități de informare preventivă în piețe, parcuri și hipermarketuri, oferind cetățenilor pliante și flyere despre măsurile de prevenire a incendiilor și modul de acțiune în cazul situațiilor de urgență.

La mulți ani, pompierilor români, adevărați eroi ai comunității!

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la ISU Călărași prin avansări în grad! Un ofițer și cinci subofițeri au fost recompensați

Published

on

Astăzi, 13 septembrie 2024, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” din Călărași, a avut loc o ceremonie festivă cu prilejul Zilei Pompierilor din România. În cadrul evenimentului, un ofițer și cinci subofițeri au fost avansați în grad înainte de termen, în semn de recunoaștere pentru profesionalismul și devotamentul lor în îndeplinirea atribuțiilor.

Cei avansați au fost recompensați pentru pregătirea lor profesională deosebită și comportamentul exemplar, conform condițiilor legale. În cadrul festivității, au fost înaintați în grad următorii membri ai ISU Călărași:

  • La gradul de Căpitan: Locotenent Mihai Daniel (Serviciul Resurse Umane);
  • La gradul de Plutonier adjutant șef: Plutonier adjutant Cercel Florin, Năstase Dan Ștefan, Nițică Costel (Detașamentul Oltenița);
  • La gradul de Plutonier adjutant șef: Plutonier adjutant Georgescu Nicușor (Secția de Pompieri Lehliu Gară);
  • La gradul de Plutonier adjutant: Plutonier major Martin Georgian (Detașamentul Călărași).

Avansările reprezintă o recunoaștere a meritelor și sacrificiilor personale ale celor implicați. Conducerea ISU Călărași și colegii acestora i-au felicitat, urându-le succes în continuare, sănătate și putere de muncă.

În România, gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar. Asociată cu un puternic sentiment de mândrie, dar si de datorie națională, deținerea unui grad militar denotă parcurgerea unei ierarhii stricte, prin muncă și prin sacrificii personale, explică ISU Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate