Connect with us

Știri

ADR Sud Muntenia, partener în clusterul Start Inovare

Published

on

În data de 21 iunie, la București a avut loc evenimentul de lansare a clusterului Start Inovare, ce a fost găzduit de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice!

Asociația Start Inovare s-a înființat în anul 2016, fiind astfel rezultatul unui proces de colaborare între entități provenind din zone diverse ale economiei, care s-au reunit cu scopul de a facilita transferul tehnologic, pe scară largă, a celor mai avansate tehnologii menite să rezolve probleme din agricultură, mediu, energie, IT etc.. Din cluster fac parte ADR Sud Muntenia, companii de renume mondial (General Electric, Kapsch), leaderi pe piață locală (Iridex, ISPE), universități, companii private de R&D, asociații etc., care împreună au capacitatea tehnologică de know-how și financiară de a genera soluții inovative cu aplicabilitate imediată. Membrii clusterului Start Inovare însumează o experiență și o istorie impresionantă în domeniul inovării și al transferului tehnologic, care, transpuse în cifre, arată astfel: peste 300 de ani de expertiză cumulată la nivel mondial; peste 2.000 de angajați în domenii extrem de variate precum energie, IT, agricultură, mediu, aeronave etc..

În deschiderea evenimentului de lansare, denumit „Smart Infrastructure Workshop”, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, a vorbit despre importanța participării în acest proiect ambițios pe de-o parte pentru sprijinirea dezvoltării comunităților locale din regiunea noastră, iar pe de altă parte pentru aportul important pe care îl poate avea Agenția în clusterul Start Inovare, datorită expertizei profesionale construite în cei aproape 20 de ani de existență:

„În momentul în care am primit propunerea de a fi parteneri în cadrul acestui proiect atât de îndrăzneț – clusterul Start Inovare -, am acceptat fără ezitare participarea Agenției. În primul rând fiindcă regiunea în care noi ne desfășurăm activitatea are nevoie de acest parteneriat, în care transferul tehnologic și de know-how sunt soluții cheie pentru o dezvoltare durabilă armonioasă, care poate astfel genera o creștere a nivelului trai în comunitățile locale.

De asemenea, un alt motiv care a stat la baza implicării noastre în acest cluster este dat de faptul că Agenția, în cei aproape 20 de ani de existență, a câștigat o expertiză profesională importantă în domeniul dezvoltării regionale, pe care dorim să o oferim la rândul nostru acestui cluster, onorați fiind că suntem alături de dumneavostră.

Prioritățile pe care clusterul și le-a propus se identifică aproape în totalitate cu prioritățile regiunii noastre, și aici mă refer în mod special la agricultură, industria alimentară, industria auto etc. Avem resurse și avem tradiție în regiunea Sud Muntenia, dar din păcate nu mai avem competitivitate, care, fără revigorarea domeniului cercetării este aproape o utopie. Drept pentru care credem în acest tip de dezvoltare în parteneriat, prin clusterul Start Inovare, și ne alăturăm acestei inițiative cu toată convingerea că poate fi o soluție pentru problemele cu care se confruntă cei peste 3 milioane de locuitori ai regiunii Sud Muntenia.

Venim cu toată încrederea și ne dorim să fim un membru de bază al clusterului, încredințându-vă că vom face tot ceea ce ne stă în putere ca Start Inovare să fie un succes.” 

În prima parte a evenimentului de lansare a avut loc o sesiune plenară de prezentare a clusterului și a membrilor acestuia, precum și o serie de discursuri din partea autorităților și ale unor organisme financiare naționale și internaționale. Ulterior, s-au desfășurat în paralel workshop-uri în domeniile: agricultură, mediu, energie și IT&C, în cadrul cărora au fost prezentate tendințele de dezvoltare pentru aceste sectoare de interes, precum și date cu privire la principalele noutăţi tehnologice din aceste domenii.

Organizația poate oferi prin intermediul membrilor săi soluții inovative pentru o mare diversitate de probleme cum ar fi: tehnologiile de compostare, rețele inteligente de energie, IT, telemedicină, drone etc.. Elementul central îl constituie capacitatea entităților reunite în această asociație de a accesa cele mai revoluționare tehnologii în domeniu, fundamentate pe principiile integrității și ale bunelor practici, și de a le pune în sprijinul economiei naționale, prin intermediul companiilor românești.

Mai multe informații despre clusterul Start Inovare găsiți accesând website-ul www.startinovare.ro sau direct contactând asociația la adresa de e-mail: office@startinovare.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole