Connect with us

Știri

Directorul general al AFIR a participat la campania de informare organizată de către MADR

Published

on

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian – Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.

                   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), care derulează în acestă perioadă o campanie de informare privind accesarea fondurilor europene, disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

                   Această campanie de informare a demarat în data de 21 iunie cu întâlnirea de la Consiliul Județean Tulcea, unde alături de Secretarul de Stat în cadrul MADR, Alexandru POTOR, au mai luat parte Directorul General al AM PNDR, Florentina TUDOR, Șeful Biroului RNDR (Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală), Mihai HERCIU. La întâlnire au mai luat parte vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru MERGEANI și președitele ADI (Asociației de Dezvoltare Intercomunitară) ITI – Delta Dunării, Petre ILIE.

                   De asemenea, printre participanții la întrunire s-au numărat și reprezentanții GAL-urilor din zonă (județele Tulcea, Brăila și Galați), cei ai autoritățiilor locale din județul Tulcea, fermieri și solicitanți de fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală.

                   „Vă asigur de toată susținerea mea în accesarea fondurilor europene, disponibile prin PNDR 2020, cu mențiunea că nu putem ieși din cadrul legal de implementarea a acestor fonduri. Analizăm cu celeritate toate problemele și obervațiile pe care ni le semnalați și căutăm cele mai bune soluții, dar vom acționa în spiritul și litera legii, de fiecare dată.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionuț CHESNOIU în cadrul întâlnirii de la Tulcea.

Autoritatea de Management pentru PNDR, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR), își propune derularea unei campanii de informare a fermierilor, a Unităților Administrativ Teritoriale (UAT-urilor) prin reprezentanții legali, a asociațiilor de profil, a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL-urilor) etc, cu privire la posibilitățile de accesarea a submăsurilor din cadrul PNDR 2020. Acțiunile își propun conștientizarea celor interesați să dezvolte investiții în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale referitor la elaborarea și depunerea proiectelor în cadrul sesiunilor active din anul 2017.

                    Următoarea întâlnire s-a desfășurat în data de 22 iunie, la Constanța, cu participarea Secretarului de Stat, Alexandru POTOR, a Directorului general al AM PNDR, Florentina TUDOR, a Șefului Biroului RNDR, Mihai HERCIU, iar din partea AFIR a Directorului General, Adrian – Ionuț CHESNOIU. La întrunire a luat parte și primarul municipiului Constanța, Decebal FĂGĂDĂU.

                    În această a doua sesiune din cadrul campaniei de informare derulate de RNDR, au luat parte fermieri, GAL-uri, reprezentanți ai autoritățiilor locale din județul Constanța, dar și ai OUAI-urilor din zonă. Totodată, au fost prezenți la întâlnire și reprezentanți ai societăților de consultanță din domeniul fondurilor europene.

                   „Sunt încântat să iau parte la această serie de întâlniri care a debutat ieri la Tulcea, în ideea de a fi cât mai aproape de beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, unul dintre obiectivele propuse la preluarea mandatului fiind o relație cât mai bună atât cu beneficiarii, cât și cu solicitanții de finanțare. Nu este o muncă ușoară, dar către sfârșitul anului vom avea primele concluzii cu privire la gradul de absorbție și la modul cum au evoluat submăsurile din Program. Informațiile culese de la dumneavoastră sunt importante și încercăm să le transpunem în procedurile noastre de lucru, astfel încât relația dintre beneficiari și Agenție să fie una cât mai facilă în atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus. ” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian – Ionuț CHESNOIU.

                   Reprezentanții MADR și AFIR au prezentat oportunitățiile de finanțare pe care le pot accesa toți cei care doresc să depună proiecte de investiții agricole și non-agricole din mediul rural. De asemenea, au raspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți și au clarificat anumite aspecte referitoare la accesarea submăsurilor din PNDR 2020.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole