Connect with us

Știri

A început Târgul de Toamnă, la Călărași

Published

on

În data de 31 august 2023, sediul Primăriei Călărași a găzduit o conferință de presă, în care edilul Marius Dulce și Vasile Manea, directorul Serviciului Public Piețe și Oboare (SPPO) Călărași, au prezentat detalii despre unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, Târgul de Toamnă. Acest târg anual, care se desfășoară în perioada 1-8 septembrie, aduce în centrul atenției municipiul Călărași și reprezintă o oportunitate pentru comercianți și localnici.

Diversitatea comercianților și obiectivelor târgului

Vasile Manea, directorul SPPO Călărași, a dezvăluit detaliile privind organizarea evenimentului. Târgul de Toamnă se va desfășura în incinta Oborului de cereale și animale, și promite să fie mai mare și mai bogat ca niciodată. Cu un număr impresionant de 17 societăți care oferă servicii de alimentație publică și restaurante, 20 de societăți cu gogoșerii, înghețată, clătite și alte delicii, precum și 7 societăți care se ocupă de parcul de distracții, Târgul de Toamnă va avea cu siguranță ceva pentru fiecare vizitator.

De asemenea, activitățile industriale, reprezentate de 45 de societăți care vând articole de îmbrăcăminte, rechizite și jucării, vor aduce și ele o gamă diversificată de produse pentru cei interesați. Aceste societăți au achitat la zi și urmează să se actualizeze lista, ajungând la aproximativ 70 de participanți în total.

Schimbări pentru a satisface nevoile comercianților

Primarul Marius Dulce a recunoscut că au fost multe cereri și că încearcă să răspundă tuturor nevoilor comercianților. El a subliniat că, ca în fiecare an, există și persoane nemulțumite, dar speră că, în cele din urmă, toți vor fi mulțumiți de rezultat. Totodată, el a anunțat că pentru anul următor se vor face schimbări în modul de atribuire pentru a asigura o mai mare liniște în proces.

Advertisement

Transparență privind tarifele SPPO

Cu privire la tarifele practicate de SPPO, Vasile Manea a subliniat că acestea nu sunt mai mari decât în alte locații similare. Organizația este deja înscrisă în Asociația Administratorilor de Piețe din România, ceea ce garantează că tarifele sunt conforme cu ceea ce se întâmplă la nivel național.

Proiectarea încasărilor din taxe

Vasile Manea a informat presa că la data de 30 august 2023, încasările din taxe se ridicau la 73.284 de lei.Manea a anticipat că, în acest an, încasările din taxe vor atinge aproximativ 180.000 de lei, depășind astfel cifra de anul precedent.

Tarife specifice pe sectoare

Tarifele pe metru pătrat au fost dezvăluite pentru fiecare sector în parte: la parcul de distracții, chiria este de 1 leu, la care se adaugă încă 1 leu pe metru pătrat pe zi pentru utilități. Pentru sectorul de alimentație publică, chiria este 1 leu, iar la aceasta se adaugă 2 lei pe metru pătrat pe zi pentru utilități. În ceea ce privește sectorul stradal, tarifele sunt de 2 lei pe metru pătrat pe zi pentru chiria spațiului și 3 lei pe metru pătrat pe zi pentru utilități.

Siguranța și colaborarea cu serviciile deconcentrate

Marius Dulce a subliniat că au fost luate măsuri de siguranță în colaborare cu serviciile deconcentrate precum Jandarmeria, Poliția Municipală și ISU. Cu sprijinul acestor instituții, se asigură o experiență sigură pentru toți participanții și vizitatorii târgului. De asemenea, contractele au fost semnate cu societățile din parcul de distracții și sectorul de alimentație publică pentru a asigura respectarea obligațiilor contractuale și pentru a obține autorizații de la ISCIR înainte de a începe activitatea.

Oborul rămâne la locul său

Primarul a pus capăt zvonurilor privind mutarea Oborului, precizând că acest lucru nu se va întâmpla. Investiția în dezvoltarea Oborului este în curs prin Programul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce va contribui la păstrarea locației actuale. Deși poate că tradiționalul Obor va cunoaște schimbări în viitor, acesta va rămâne un punct de întâlnire pentru producătorii locali și vizitatorii care doresc să se bucure de produse autentice.

Advertisement

Advertisement

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate