Știri
VIDEO. Proiectele primarului Nicolae Rîjnoveanu din comuna Roseți pentru anul 2023
Primarul Nicolae Rîjnoveanu din comuna Roseți a acordat un interviu în care a prezentat principalele proiecte pe care le are de finalizat în 2023. În primul rând, el a menționat că intenționează să aducă gaze pentru investitori și pentru oricine are nevoie de ele. De asemenea, el a afirmat că este important să modernizeze dispensarul și grădinița din comună.
Călărași PRESS: Ce obiective aveți pentru 2023?
„Proiectele pe care le cunoașteți – le tot repetăm. În primul rând, gazele pentru investitori, pentru orice. Al doilea, ne interesează dispensarul – un dispensar nou. Ne interesează grădinița, pentru că aia pur și simplu trebuie s-o modernizez. În rest, toate sunt făcute.” spune dilul din Roseți.
În ceea ce privește proiectele deja finalizate, primarul a declarat că săptămâna trecută a avut loc o inspecție din partea AFIR și că toate lucrările au fost verificate cu atenție. El a precizat că orice lipsă constatată va fi imputată și că vor fi ceruți banii înapoi acolo unde este cazul. În plus, primarul a recunoscut că, din cauza pandemiei și a altor circumstanțe, unele greșeli au fost făcute, dar că acestea au fost deja remediate.
„Am recepționat săptămâna trecută, a venit și AFIR – deci în partea finanțatorului. A venit inspecție, s-a verificat tot la sânge, milimetric. Nu cred că a scăpat ceva. Toate lipsurile care s-au constatat o să fie imputate, o să le cerem banii înapoi. Pentru unele s-au făcut acte adiționale prin care s-a solicitat renunțarea. Au fost prinse la plată, greșeală, ce să mai… Se întâmplă, și cu pandemia și cu tot ce a fost. Ce să mai discutăm? Numai în locul nostru să nu fiți!”
Primarul a menționat, de asemenea, că se pregătesc dosarele pentru tinerii din comună care își doresc un loc de casă conform Legii 15. El a subliniat că există anumite probleme în legătură cu această lege și că a făcut demersuri către Ministerul Dezvoltării pentru a primi mai multe informații și clarificări. Primarul a arătat că există mulți tineri din comuna Roseți care doresc să-și construiască propria casă și că este important să li se acorde sprijinul necesar pentru a-și realiza acest vis.
„Începem să strângem deja dosarele pentru tinerii din comuna Roseți care își doresc un loc de casă la Legea 15. Am făcut demersul către Ministerul Dezvoltării ca să ne comunice și nouă care e problema cu Legea 15, pentru că una prevăd normele, alta prevede legea – să știm ce facem! E vorba de acea declarație pe care o dau părinții tinerilor solicitanți, prin care ei nu trebuie să fi avut 500 de metri în mediul urban în proprietate, și în mediul rural 5.000 de metri pătrați. Dar nu se spune – în extravilan sau intravilan? Nu spune! O lasă așa în suspans. Acum, spre exemplu, prin noua lege promovată nu se mai cere a se da declarație de către părinți, dar în norme cere să dea declarație părinții. Sunt niște anomalii dintre astea. Ne ocupăm de toate prostiile în cadrul acestui Parlament, nu ne ocupăm de lucrurile esențiale pentru a ajuta cetățenii cum trebuie. Ei ne-au votat și pentru asta ne-au votat! Sunt foarte mulți solicitanți pentru acea suprafață, sunt tinerii noștri. Cel puțin unul din familie face parte din comuna Roseți. Sunt cei care au serviciu prin Călărași, prin municipiu. Oamenii vor să-și facă o casă. Pentru că la Călărași se obțin foarte greu locuințele, ei doresc să-și facă propria locuință, așa cum vor.”
Știri
Reprezentanții CJ Călărași au vizitat Centrul TUMO din Armenia

Mihăiță Beștea, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași și managerul public din cadrul aceleiași instituții, Marius Fulga, au efectuat o vizită de lucru în Armenia, la Consiliul Regional Shirak. Deplasare a avut ca prim scop cunoașterea Centrului TUMO , unul dintre cele mai moderne sisteme de educație extrașcolară, născut în Erevan – Armenia și dezvoltat rapid în cele mai mari capitale ale lumii.


Știri
Ora Pământului 2023, la Călărași

În data de 25 martie 2023, Primăria Municipiului Călăraşi va marca cea de-a 17-a ediție a Earth Hour™ (Ora Pământului), o acțiune voluntară de mediu care este considerată cea mai mare din istorie. Participanții din întreaga lume, inclusiv oameni, instituții și companii, vor stinge lumina timp de o oră, oferind astfel o contribuție importantă în susținerea planetei noastre.
În municipiul nostru, invitația de a stinge lumina între 20:30 și 21:30 este însoțită de o invitație mai amplă de a ne schimba modul de a relaționa cu mediul. Operatorii economici din zonă sunt, de asemenea, invitați să participe la acest eveniment prin stingerea luminilor la sedii și la punctele de lucru.
Început în 2007, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 de companii din Sydney au participat, Earth Hour a devenit o mișcare globală în 2008, cu peste 100 de milioane de oameni din mai mult de 30 de țări ale lumii care s-au alăturat. Scopul este de a sublinia preocuparea pentru schimbarea accelerată a climei, care reprezintă una dintre cele mai mari probleme actuale.
Știri
Marșul pentru viață 2023, la Călărași

-
Știri5 zile ago
Conflict reglat cu cuțitul, din cauza unor fete, într-un local din Călărași
-
Știri22 de ore ago
Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate
-
Știrio zi ago
Gheorghe Petronel Daniel – cuțitarul de la Cabană, cercetat pentru tentativă de omor, se ascunde de poliție
-
Știrio săptămână ago
Elicopter SMURD solicitat la Călărași pentru un bărbat care a făcut infarct
-
INFO TRAFIC6 zile ago
Accident rutier în sensul giratoriu de pe Varianta Nord, intersecție cu DN 21
-
Știri23 de ore ago
Un bărbat din Sărulești și-a găsit sfârșitul în drum spre spital
-
Știri4 zile ago
Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali
-
Știri2 zile ago
Canalul Siderurgic din Călărași ar putea prinde viață. Ce spune Vasile Iliuță despre această investiție