Connect with us

Știri

VIDEO. Poșta Veche a fost inaugurată

Published

on

https://youtu.be/B7UlvGgf-hI

Monumentul istoric „Poșta Veche” inaugurat pe 27 mai 2021, își așteaptă utilizatorii începând de astăzi, 31 mai 2021. Proiectul în valoare de aproximativ 2.5 milioane de euro pune la dispoziția cetățenilor călărășeni un loc unde există oportunități pentru dobândirea și dezvoltarea abilităților practice prin intermediul atelierelor de fotografie, pictură, gravură etc., dar și săli de discuții și de studiu prin care sunt prezentate informații privind istoria locurilor și oamenilor.

Astfel, atelierele din Poșta Veche sunt: la demisol: atelierul foto-video care prezintă vechile tehnici (de fotografiere și filmare), dar și a tehnicilor moderne de realizare și manipulare a imaginii prin intermediul soft-urilor, dezvoltă competenţe în manipularea digitală a imaginilor foto și video cu ajutorul unui soft specializat; la parter: hub-urile Conectare umană și Conectare om-mașină fac posibilă conectarea participanţilor la ultimele tehnologii și la surse de informare (biblioteci on-line), asigură dotări necesare pentru întâlnirea a 10 – 15 tineri/întâlnire pentru discuţii cu specialiști, personalităţi, conducători de organizaţii, ajutând tinerii să își aleagă mai ușor viitoarea carieră; conectarea la ultimele tehnologii și la biblioteci on-line, utilizarea căștilor de realitate augmentată și dronă; la etaj: atelierul de tradiţii locale care găzduiește activităţi diverse (cusături, croitorie, împletituri din diverse fibre naturale, gătit, construcţii de machete ale caselor demolate și machete de bărci tradiţionle); se pot identifica elementele inedite și definitorii ale orașului, putând fi realizate și multiplicate ca suveniruri cu ajutorul unui laptop, al unui aparat de tăiat cu laser și a imprimantelor 3D.


Atelierele de pictură/gravură hârtie/tipografie – unde se produce, se pictează, se imprimă hârtie reciclată, chiar de către participanţii la ateliere; se pot realiza suveniruri diverse cu ajutorul presei de gravură, ghilotinei, a presei de carte; scanerul de carte este folosit la transformarea, în format digital, a informaţiilor cuprinse în arhivele locale, favorizând accesul la tipărituri care nu ar putea fi expuse sau citite datorită vechimii și a stării de conservare. Minitipografia asigură realizarea de flyere de prezentare, invitaţii, calendare, afișe, chestionare.

„Astăzi am reuşit să închidem acest proiect, în valoare de 2,52 de milioane de euro, demarat în 2017, care vizează punerea în valoare a monumentului istoric Poşta Veche, în vederea creșterii atractivităţii turistice în municipiul nostru și în judeţul Călărași, redând circuitului turistic patrimoniul cultural reabilitat, reprezentat de acest edificiu, dovadă a identităţii culturale locale. Centrul oferă un spaţiu inedit în care sunt prezentate informaţii privind istoria locurilor și oamenilor, oferă oportunităţi pentru dobândirea și dezvoltarea abilităţilor practice, participarea la activităţi în cele cinci ateliere.

Advertisement

Este un proiect pe care și l-a dorit Primăria Călărași, a durat, dar merită, și de astăzi punem această ‘bijuterie’ la dispoziţia călărășenilor, cu precădere a copiilor care-şi pot dezvolta abilităţile în cele cinci ateliere. Pe această cale aş dori să adresez mulţumiri tuturor celor care, în mai mică sau mai mare măsura au contribuit la realizarea şi implementarea proiectului şi au creat motivul întâlnirii noastre de astăzi”, a declarat primarul municpiului Călărași, Marius Dulce, pe Facebook 

Clădirea a fost construită în jurul anilor 1894-1900 și se numără printre puținele clădiri de poștă construite în România înainte de 1900 și rămase în picioare până în zilele noastre. Restaurarea monumentului istoric s-a demarat pe o perioadă de aproximativ 4 ani.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași scoate la concurs un post de ofițer specialist II. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Călărași scoate la concurs cu încadrare directă un post de Ofițer specialist II – Comunicații și Tehnologia Informației. Data limită de depunere a dosarului este 12 iulie 2024, ora 14:00. Proba de concurs se va desfășura pe 29 iulie, iar pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 7. 

Potrivit cerințelor postului, candidatul potrivit trebuie să aibă studii superioare în matematică, fizică sau informatică. Pentru a ajunge la proba de concurs, persoanele interesate trebuie mai întâi să efectueze o examinare medicală și una psihologică. 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate