Connect with us

Știri

VIDEO / Marius Dulce: REBU nu și-a făcut treaba eficient pentru cei care locuiesc pe strada București

Published

on

Situația călărășenilor care locuiesc pe strada București din municipiul Călărași, sectorul cuprins între 5 Călărași și Volna, a devenit tensionată în ultimele zile din cauza închiderii temporare a străzii de către constructorul responsabil cu modernizarea acesteia. Această măsură a fost necesară pentru a permite lucrările de reabilitare a infrastructurii stradale, dar a adus și nemulțumiri pentru locuitorii din zonă.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă călărășenii este gestionarea deșeurilor menajere. După închiderii străzii, operatorul de salubritate nu ar fi solicitat cetățenilor să-și transporte pubelele de gunoi pe străzile adiacente pentru a putea fi preluate de mașina de salubritate în zilele stabilite pentru colectarea acestora.

Cu toate acestea, conform declarațiilor primarului Marius Dulce, operatorul nu a reușit să informeze eficient cetățenii cu privire la modul în care aceștia trebuie să-și transporte deșeurile.

Într-un interviu acordat canalsud.ro, primarul Marius Dulce a criticat lipsa de implicare a operatorului de salubritate în furnizarea informațiilor necesare călărășenilor. Potrivit acestuia, operatorul nu și-a făcut treaba așa cum ar fi trebuit și nu a reușit să informeze în timp util cetățenii din zonă. Aceasta a creat confuzie și a dus la situații neplăcute în care deșeurile nu au fost preluate corespunzător.

Advertisement

Primarul a subliniat că au fost purtate discuții cu reprezentanții firmei de salubritate pentru se realiza o informare eficientă, însă aceste aspecte nu au fost puse în aplicare.

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate