Connect with us

Politică

Totul sau nimic pentru Vasile Iliuță! Președintele CJ Călărași se gândește să iasă din politică. De ce ar lua șeful PSD această decizie

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Înainte de perchezițiile care au avut loc săptămâna trecută la Consiliul Județean (CJ) Călărași, în vederea unor achiziții ilegale pentru spitalul TBC, președintele Vasile Iliuță a dezvăluit că se gândește să se retragă în zona privată.

Șeful PSD va lua în calcul această variantă în cazul în care nu va obține un nou mandat în calitate de președinte al CJ Călărași. El se gândește la această posibilitate întrucât dorește să se pregătească și pentru un scenariu negativ, în cazul în care nu se va regăsi în preferințele electoratului. Astfel, dacă, în această vară, nu va mai fi ales să conducă Consiliul Județean, Vasile Iliuță se va reprofila și se va axa pe afacerile pe care le deține, dar și pe familia lui.

„Mă duc în zona privată, nu am nicio problemă, decizia va fi a cetățenilor, nu a mea. Cetățenii, dacă ei consideră că nu mai pot să aduc ceea ce ei își doresc de la noi, de la politicieni, mă întorc la firma privată și familia o să spună Doamne Ajută că m-am reîntors”, a relevat Vasile Iliuță în cadrul emisiunii Radio Voces Campi, la care a participat în urmă cu patru zile.

Advertisement

De asemenea, acesta nu mai vrea să-și continue cariera politică dacă nu va câștiga la alegerile din 9 iunie. În viziunea lui, nu ar mai avea niciun rost să meargă mai departe în condițiile în care electoratul va considera că acțiunile lui nu mai aduc niciun beneficiu comunității.

Cred că dacă oamenii nu mă doresc în zona administrativă, ca președinte al Consiliului Județean, nu ai cum să te mai duci la parlamentare, să mai candidezi pentru parlamentar. Cred că se încheie o carieră politică pe care o am de 24 de ani. E un vot negativ pe care cetățenii ți-l dau și trebuie să te trezești că nu mai ai ce să mai aduci în plus”, a mai spus șeful PSD.

Dorința retragerii lui Vasile Iliuță, amplificată de perchezițiile DNA?

Vasile Iliuță a făcut aceste declarații surprinzătoare înainte ca DNA să demareze perchezițiile în masă la Consiliul Județean Călărași, în vederea unor achiziții ilegale pentru Spitalul TBC. Însă respectivul episod ar putea reprezenta un motiv în plus care l-ar putea determina pe oficial să se retragă din sfera politică.

Oficialul își anunțase candidatura pentru un nou mandat la președinția CJ Călărași cu doar două zile înainte de aceste descinderi. Având în vedere acest lucru, șeful PSD este ferm convins că acțiunile DNA sunt în legătură directă cu anunțul făcut de el și că cineva ar încerca să-i saboteze cariera de politician.

„Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași. Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar”, a transmis Vasile Iliuță, pe pagina lui de Facebook.

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate