Connect with us

Știri

Roseți / Primarul N. Rîjnoveanu vorbește despre începerea anului școlar, agricultură, fermieri și dezvoltarea localității

Published

on

“Dacă stăm bine și ne gândim, primarul trebuie să știe de toate…” – Nicolae Rîjnoveanu – primarul comunei Roseți

Primarul Nicolae Rîjnoveanu este la datorie încă de la primele ore ale dimineții, poate vi se pare exagerată ora la care se prezintă în birou – 6 dimineața! Are biroul încărcat cu documente pe care trebuie să le verifice, vizeze și înainte pe circuit, astfel, fiecare om ce vine cu probleme în primărie să fie mulțumit și servit rapid. În ziua vizitei noastre, primarul avea două întâlniri pe care trebuia sa le onoreze. Doi proiectanți și doi executanți care să desfășoare lucrări în localitatea Roseți.

LUCRĂRI LA TRAMA STRADALĂ

Un executant trebuia să înceapă lucrările de pe data de 1 septembrie la trama stradală, ce a mai rămas de remediat, foarte puțin, pentru că Roseți este o comună asfaltată 100%. Celălalt executant are spre finalizare extinderea sediului Primăriei. Lucrarea este pe spre terminare. Suntem la finisaje. Trebuie să mă întâlnesc și cu alte persoane legat de P.U.Z. pentru lotizarea terenurilor acordate construirii de case pentru cei tineri. Am foarte multe de făcut astăzi – afirmă primarul  Rîjnoveanu

PRIMARUL, NEMULȚUMIT DE PROGRAMUL CARE SE TERMINĂ LA ORA 16

Este prost programul care se termină la orele 16 la alte instituții. Noi trebuie să muncim peste program, pentru că nu le putem termina pe toate în aceeași zi. Avem și probleme cu cetățenii, cu funcționarii ce se suprapun și cu probleme de sănătate, astăzi mă doare mijlocul…”- arată primarul, pe care durerile nu îl împiedică să muncească

Advertisement

ANUL ȘCOLAR ÎN COMUNA ROSEȚI

Râjnoveanu: “Începe anul școlar. Totul este rezolvat. Dl. director este aproape și în fiecare an suntem la termen. Am întârziat cu evaluările la lucrarea de modernizare, și de realizare a sălii de sport. Tot anul vom face sport în aceeași sală de clasă, dar vom definitiva lucrarea. Terenul de sport vedem ce răspuns primim și de săptămâna viitoare începem lucrările. Sunt întârzieri și din cauza legislației ce impune respectarea unor termene. Avem 1 singur om la achiziții și investiții și are un volum foarte mare de muncă. Este foarte greu. Sunt probleme și cu executanții legate de furnizori care nu mereu respectă calitatea materialelor cerute de noi. Cantitățile sunt mai mari decât norma de consum. Știu cu ce se confruntă și ei. Ne interesează respectarea graficului de execuție. Ei pun termene mici de execuție și nu le pot onora uneori.

AGRICULORII ȘI FERMIERII – SURSA PROSPERITĂȚII DIN COMUNĂ

Prosperitatea comunei noastre se datorează celor care muncesc. Agricultura s-a dezvoltat, iar producțiile și în acest an au fost foarte bune. Nu cred că există un agricultor care să nu simtă ajutorul dat de guvern. Este una din ramurile economice ale României ce vor prospera. Avem acces la gama de utilaje pentru a executa lucrări de calitate. Stăm însă la mâna naturii. În acest an am avut ploi suficiente. S-a investit și în irigații. În zona baltă vor începe lucrările, iar beneficiarul SC Dorna se va bucura de investițiile făcute de guvern pentru irigații. Am avut o producție foarte bună în acest an și la grâu și la orz sau porumb. Aportul freatic a fost bun în acest an. Înainte eram eroi ai muncii socialiste. Astăzi 6000 kg păioase la hectar este o producție mică, dar îmbucurătoare pentru fermierii care și-au dat silința. Unii au întors cultura de rapiță. Naturii nu i te poți opune. Sperăm ca în terasa 1 să fie executate lucrări de irigații a întregii comune. Guvernul a făcut totul posibil.

CRESCĂTORII DE ANIMALE

Privind crescătorii de animale, carnea de vită pleacă de la 4 lei de la producător și ajunge pe piață la 20 lei. Carnea de porc ajunge la 10 lei Cine câștigă? Noi creștem cca. 12 000 oi. Piața este acaparată de noi. Carnea de miel se vinde în viu la 11 lei. Prețul pe piața externă ajunge de 4 ori mai mare. Este necesar colectarea produselor animaliere și stabilirea unui standard de preț Lâna este bătaie de joc chiar dacă se dă subvenție. Unde este industria de prelucrare a lânii? Cine si-a dorit să o desființeze? La fel și pielăria. Cine a desființat-o să o refacă. Nu este normal să vedem cum arată un porc sau o vacă la grădina zoologică. Nu avem nevoie de import. Avem nevoie să găsim vaccinuri pentru combaterea pestei porcine.

Advertisement

OPINIA PRIMARULUI PSD DESPRE PNDL

Voi candida primar. Le doresc la cetățeni sănătate. Ce am promis, cu înțelegerea lor și prin multă muncă voi rezolva. Mai am de introdus gazele în comună. Rămân probleme mici, ușor de rezolvat. Programul PNDL al guvernului a fost extraordinar. Performanțele guvernului trebuie analizate de aici din infrastructura comunelor nu numai privind autostrăzile. Asociația comunelor ne-a ajutat. Nu a dorit decât binele cetățenilor din localități. Noi primarii cunoaștem dorințele oamenilor.

Ne ocupăm de toate problemele lor. Începând de la siguranță, liniștea și ordinea publică le coordonăm ca de altfel toate serviciile. Noi, primarii suntem întrebați de sănătate, de educație și de curățenie. Dacă stăm bine și ne gândim primarul trebuie să știe de toate.


Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Continue Reading

Știri

Atac sângeros în Borcea. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat cu cuțitul

Published

on

Atac sângeros pe o stradă din comuna Borcea din județul Călărași. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat de un tânăr de 37 de ani din localitatea în urma unui conflict spontan care a pornit în fața unui bar din localitate.

După ce s-au contrazis, drumurile celor doi s-au despărțit, însă tânărul a simțit că nu a fost suficient ceea ce s-a întâmplat.

A pus mâna pe un cuțit și l-a urmărit pe bărbat până aproape de casă. L-a înjunghiat în zona hemitoracelui drept. Bărbatul a fost internat o săptămână în spital pentru îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile împotriva inculpatului V.M.G. Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărasi.

La data de 22.04.2024, organele de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au reținut inculpatul pentru o durată de 24 de ore.

Continue Reading

Știri

Vrei să devii pompier? Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 6 posturi libere în Călărași. Află cum te poți înscrie

Published

on

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs prin încadrare directă șase posturi de execuție, printre care două posturi de Ofițer Specialist II și Ofițer I la Inspecția de Prevenire – Compartimentul Control și Activități Prevenitve sau un post de Subofițer Tehnic Principal la Compartimentul Prevenirea Riscurilor Profesionale și Protecția Lucrătorilor. Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul ISU Călărași și pe site-ul M.A.I.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru 6 posturi de execuție, astfel:

Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul unității și pe portalul de servicii publice al Ministerului Afacerilor Interne: https://hub.mai.gov.ro – la secțiunea „CARIERĂ M.A.I.”. Aici (sau în link-urile de mai sus) veți putea afla toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndepliniți și pașii pe care trebuie să îi urmați, precum și datele limită de înscriere și de depunere a dosarelor.

ISU Călărași precizează că pentru detalii suplimentare, puteți să apelați numărul de telefon 0242.311.818 (în dispecerat, cu solicitare de legătură pentru Biroul Resurse Umane) sau 0242.314.079, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

Continue Reading

Cele mai vizualizate