Connect with us

Cultură

MDJ / “CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE LA DUNĂREA DE JOS”

Published

on

Muzeul Dunării de Jos, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 2-3 iunie 2022, a XIX – a ediție a Sesiunii Ştiinţifice Naționale “CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE LA DUNĂREA DE JOS”
Astfel, sesiunea de anul acesta, la care vor participa peste 65 de specialiști, se va desfășura în cadrul a trei secțiuni de dezbatere științifică, și anume: Pre- Protoistorie, Antichitate și epocă medievală, Etnografie.
Comunicările se vor concentra pe cercetarea din zona Dunării de Jos în domeniul preistoriei, antichităţii, Bizanţului şi evului mediu, numismaticii și etnografiei şi vor fi susţinute de profesori universitari, cercetători, muzeografi, istorici, numismați din România (Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Institutul de Cercetări Ecomuzeale Tulcea, Muzeul Brăilei, Muzeul Judeţean Ialomiţa, Muzeul Municipiului Bucureşti, Banca Naţională Bucureşti, Muzeul Naţional al Agriculturii Slobozia, Muzeul Unirii Alba Iulia, Universitatea București, Universitatea Valahia Târgoviște, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Timișoara ş.a.).
Comunicările științifice, dezbaterile și discuțiile se vor derula pe parcursul a două zile: joi, 2 iunie, între orele 14-19 și vineri, 3 iunie, între orele 9-19.
Responsabil Relații publice,
Andreea PARNIC

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cultură

Încep înscrierile la FESTIVALUL – CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK ”CHITARA DUNĂRII”

Published

on

Au început înscrierile la FESTIVALUL – CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK ”CHITARA DUNĂRII” Ediția a XII a – 19-20 NOIEMBRIE 2022!

“Prin acest festival ne propunem continuarea tradiției acestui gen muzical la Călărași, descoperirea şi promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă. El este conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk, cu vârsta de minim 15 ani.” transmite CJCC într-o postare pe o rețea de socializare

Concursul se va desfășura pe două secțiuni: secțiunea soliști și secțiunea grupuri vocale.
Regulamentul concursului și formularele de înscriere le găsiți aici:

https://www.culturalcl.ro/index.php/evenimente/regulamente-evenimente .

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 01 noiembrie.

Continue Reading

Cultură

Piesa de teatru “ELIXIR” ajunge la Călărași pe 7 noiembrie

Published

on

Luni, 7 noiembrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei, va avea loc piesa de teatru ”ELIXIR”. Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur și simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii.

Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

Distribuția : MAIA MORGENSTERN ; MARIUS BODOCHI
Regia: MARCEL TOP
Preț bilet sală : 120 lei
Preț bilet balcon : 100 lei
Biletele se pot achiziționa de la Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și de pe www.ticketstore.ro
Tel : 0784 202 738

Continue Reading

Cultură

Spectacolul „Tache, Ianke și Cadar”, 27 august, pe scena călărășeană Barbu Știrbei

Published

on

Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura. Spectacolul a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Tache pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

Marți, 27 septembrie, ora 20:00 în Sala Barbu Știrbei.

Biletele se pot achiziționa DOAR online de pe următoarele platforme:
www.ticketstore.rowww.blt.rowww.iabilet.ro.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro