Connect with us

Evenimente

IPJ Călărași| 75 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 25.300 de lei

Published

on

În ultimele 24 de ore, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o serie de acțiuni atât cu caracter preventiv pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, cât și pe palierul combaterii infracțiunilor săvârșite cu violență. Față de trei persoane au fost dispuse măsuri preventive.

 

În urma acțiunilor preventive derulate, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 25.300 de lei.

În planul combaterii, au fost dispuse măsuri preventive față de trei persoane, pentru comiterea de infracțiuni de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Exemple:

Advertisement

În seara de 14 august 2017, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că au fost provocate distrugeri în interiorul unui bar din comuna Grădiștea.

La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii, care, în urma cercetărilor demarate, au constatat că doi bărbați din municipiul București, deranjați de volumul ridicat al muzicii, ar fi provocat distrugerea unui geam și a mai multor bunuri din interiorul localului.

La data de 15 august 2017, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În seara de 14 august 2017, o femeie din municipiul Călărași a cerut sprijinul polițiștilor întrucât avea o stare conflictuală cu fostul concubin.

Deplasându-se de îndată la fața locului pentru aplanarea stării conflictuale, polițiștii au fost amenințați, unul dintre ei fiind lovit de bărbatul de 27 ani, aflat în stare de ebrietate. Acesta a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde a continuat să aibă un comportament violent.

Cu privire la aceste aspecte a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, competent material pentru efectuarea cercetărilor în cazul infracțiunii de ultraj.

Advertisement

Bărbatul a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 15 august 2017 instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Toți cei trei bărbați, bănuiți de comiterea de infracțiuni cu violență, au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Ziua Poliției Române sărbătorită la Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alături de cetățeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a sărbătorit Ziua Poliţiei Române în municipiile Oltenița și Călărași.

Sărbătoarea a fost un bun prilej ca poliţiştii să fie alături de cetăţeni, aceștia familiarizându-se cu privire la specificul instituţiei, tehnica şi dotările folosite de oamenii legii în executarea misiunilor.
Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, precum laboratorul criminalistic mobil, folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor, laboratorul de siguranță rutieră, autospecialele, tehnica și uniformele din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Totodată, a fost organizat un punct de informare cu privire la oferta educaţională a şcolilor de poliţie.

De asemenea, au fost prezenți polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor care au dezbătut cu cei prezenți legislația specifică domeniului lor de activitate, un polițist negociator care a discutat despre activitatea sa și modul de gestionare a situațiilor de criză, precum și un intructor auto din cadrul Biroului Pregătire Profesională care a explicat tinerilor poziția corectă la volan.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Unirea sărbătorește ziua de 8 Martie în stil fastuos

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Comuna Unirea din județul Călărași a fost gazda unei petreceri de neuitat în onoarea Zilei Internaționale a Femeii. Evenimentul, organizat de primarul liberal Ciprian Andrei Olteanu, a adunat peste 200 de doamne și domnișoare din localitate pentru a celebra această zi specială.

Atmosfera a fost plină de bucurie și energie, iar participanții au avut parte de o seară fabuloasă, marcată de muzică, dans și râsete. Primarul Ciprian Andrei Olteanu a fost încântat de succesul evenimentului și a transmis un mesaj de mulțumire pe rețelele de socializare.

Ce seară fabuloasă am avut de 8 Martie în Unirea! Peste 200 de doamne și domnișoare s-au adunat pentru o petrecere memorabilă. Muzica, dansul, râsetele – totul a fost perfect! S-a simțit magia! Vă mulțumesc tuturor pentru energia și vibe-ul fantastic. Să repetăm?” – a scris primarul pe pagina sa de socializare.


Evenimentul a fost prilejul perfect pentru comunitatea din Unirea de a se reuni și de a celebra contribuția femeilor. Oamenii spun că ceastă seară va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți, iar primarul și-a exprimat dorința de a organiza astfel de evenimente și în viitor.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Cupa Mărțișor de Aur, la final. Gest emoționant făcut de echipa câștigătoare

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 1-10 martie, municipiul Călărași a fost gazda unui eveniment deosebit în lumea fotbalului local, Cupa Mărțișor de Aur. 16 echipe din Călărași s-au întrecut pentru a câștiga titlul suprem și a ridica trofeul Mărțișorului de Aur.

Finala și festivitatea de premiere au avut loc pe 10 martie, pe terenul de minifotbal din incinta Hestia Hotel, unde suspansul și emoțiile au atins cote înalte. Primele patru echipe din clasament, Komora, Drunk Team, Saint Gobain și FC United, au fost răsplătite cu mingi, medalii, diplome de participare și excelență, dar și cu premii în bani.

Tudor Marian de la FC United a fost desemnat cel mai tehnic jucător, Cojocaru Andrei de la Saint Gobain s-a remarcat ca golgheter, iar MVP-ul turneului a fost Gheorghe Marius de la Komora. Performanța excelentă a lui Jecu Adrian de la Saint Gobain l-a consacrat drept cel mai bun portar al competiției.

Dar momentul care a adus lacrimi și emoții a fost când trofeul de debut și fair-play a fost înmânat către United Călărași, iar echipa Komora a decis să doneze premiul cel mare acestei echipe. Gestul lor nobil a fost apreciat și aplaudat de toți cei prezenți, subliniind spiritul de fair-play care caracterizează sportul.

Advertisement

În spatele acestei competiții reușite stau eforturile organizatorilor, AUR Călărași, cu deputatul Daniel Florea în frunte și Marian Dumitru care au susținut și promovat acest eveniment deosebit, consolidând comunitatea sportivă locală și promovând valorile esențiale ale sportului: fair-play și performanță.

Continue Reading

Cele mai vizualizate