Connect with us

Știri

Dunărea – Sepsi 0 – 0 | Mihalcea: „Un rezultat echitabil„

Published

on

Elevii lui Adi Mihalcea au făcut din nou un meci bun în acest mini-retur de această dată în compania unei pretendente la promovarea în Liga 1, Sepsi OSK. 

Sepsi a venit cu gândul să câștige cele 3 puncte la Călărași dar nu a avut un meci ușor. Dunărea lui Adrian Mihalcea este neînvinsă în 2017. În cele patru meciuri desfăşurate în acest an, Dunărea a obţinut două remize (2-2 cu Mioveni şi 1-1 cu FC Braşov) şi două victorii (3-2 cu Luceafărul şi 2-1 cu Afumaţi). Presiunea mai mare a fost pe umerii oaspeților. Aflați pe locul 3, cei de la Sepsi nu au reușit să profite de pasul greșit al ocupantei locului 2 din clasament și a plecat cu un punct de la Călărași.

Dunărea a avut două mari ocazii. În minutul 38, Kanda trimite lobat un balon de la 23 de metri, mingea cade în faţa porţii şi sare peste transversală. Spre finalul meciului, Călin Cristea prinde un şut bun din marginea careului, dar balonul trece milimetric pe lângă vinclul din stânga lui Fejer. În minutele de prelungire, oaspeții rămân în 10 după eliminarea lui Mitra iar partida se încheie la egalitate, scor 0 – 0.

Au evoluat echipele: 

Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Sil. Matei, Şandru, Mardare (Bg. Stancu 66′) – Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 88′) – Danciu, Cr. Puşcaş, Kanda – Al. Avram (Ţîră 56′).
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ibrian, Licu, Modra.
Antrenor: Adrian Mihalcea.

Sepsi OSK: Fejer – Răduţoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Dumbravă – Ghinga, Issa – Huiban (Greu 62′), Bujor (D. Ene 55′), L. Manole (Mitra 83′) – Hadnagy (cpt.).
Rezerve neutilizate: Niczuly – M. Burlacu, Vl. Olteanu, Iovu.
Antrenor: Valentin Suciu.

Arbitru: Buși Cătălin (Râmnicu Vâlcea), asistenți: Marian Truţă (Băbeni – Vâlcea),  Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). 

Adrian Mihalcea: “Am întâlnit o echipă foarte bine organizată. Un rezultat echitabil. Am scos rezultate foarte bune împotriva echipelor bune. Urmează un alt meci important, cu Juventus. Vreau să câștigăm la Juventus!„

Meciul a început cu un moment de reculegere. Tatăl fotbalistului Bogdan Șandru a încetat din viață cu câteva ore ca băiatul său să joace împotriva celor de la Sepsi. Șandru a dat dovadă de profesionalism, ambiție și dăruire, a făcut un meci excelent cu toate că gândul său, poate uneori în timpul meciului era acasă. Conducerea clubului AFC Dunărea și jucătorii îi sunt alături în aceste clipe grele.

Urmează duelul cu Juventus

Pe 8 aprilie în runda a 28-a, Dunărea Călărași se deplasează la Juventus București. Liderul Ligii a 2-a are 60 de puncte câștigând ultimul meci în compania celor de la Satu Mare, 3 – 1. Dunărea se află pe 10 în clasament cu 32 de puncte și rămâne neînvinsă în acest mini-retur.

Rezultate / etapa a 27-a:

Foresta Suceava – FC Academica Clinceni         2-0

Chindia Târgovişte – Metalul Reşiţa          4-0

CS Baloteşti – FC Braşov       2-2

CSM Râmnicu Vâlcea – Dacia Unirea Brăila      0-3

Unirea Tărlungeni – CS Afumaţi      0-3

CS Mioveni stă.   11:00

ASU Politehnica Timişoara stă.       11:00

Olimpia Satu Mare – Juventus Bucureşti  1-3

UTA Bătrâna Doamnă – Luceafărul Oradea       0-0

Dunărea Călăraşi – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe         0-0

Etapa a 28-a / Vineri, 7 Aprilie

CS Mioveni – Chindia Târgovişte

Sâmbătă, 8 Aprilie

Juventus Bucureşti – Dunărea Călăraşi

Luceafărul Oradea – ASU Politehnica Timişoara

Dacia Unirea Brăila – Foresta Suceava

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Unirea Tărlungeni

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea

CS Baloteşti stă.

FC Braşov stă.

CS Afumaţi – UTA Bătrâna Doamnă

Duminică, 9 Aprilie

FC Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare

Cătălin NIȚU – Media Officer  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Zeama de gunoi și mizeria de după ridicarea pubelelor la Călărași

Published

on

Călărășenii se plâng de mizeria pe care o lasă în urmă maşinile care ridică gunoiul din cartierele oraşului. De câte ori nu am trecut prin oraş pe lângă pubelele urât mirositoare. Şi da, gunoiul nu miroase frumos. Dar odată ridicat, zeama ce rămâne un urma utilajelor care ridică gunoiul e mai mult decât o dâră urât mirositoare într-o zi de vară.

Un urmăritor al site-ului CălărașiPRESS  ne-a trimis un filmuleț cu „mizeria lăsată în urmă de REBU”. Se întâmplă pe o strada din zona Orizont. Video-ul nu poate reda și mirosul. Mirosul dintr-o zi în care canicula încinge focarele de infecție ca cel din imagini.

Cine ar trebui să spele mizeria care curge din mașinile de gunoi? Suntem fericiţi că avem în oraşul de 5 stele firme care adună gunoiul. Dar cu zeama de gunoi cum rămâne? Între timp România se luptă cu focarele de COVID-19 și PPA.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Răzvan Sauciuc spune că, pentru această problemă nu există o soluție, cauza principala fiind structura deșeurilor. „Se aruncă totul, inclusiv mâncare și resturi cu lichide. Această problemă nu este doar la Călărași, ci în toată țara. Mașina nu este făcute să transporte lichide. Mașina compactează deșeurile. Soluție tehnică nu există, dacă se arunca ce trebuie, deșeuri uscate, nu era nicio problemă.”

Continue Reading

Știri

Fenomenul drogurilor în Călărași | Iliuță: „Iorga cred că era unul din traficanții județului”

Published

on

iorga marian / vasile iliuta

Vânzarea de droguri, care obișnuia să aibă loc la colțul străzii, s-a mutat pe internet. Dealerii online testează consumatorii pentru a evita detectarea de către polițiștii sub acoperire.

Dealerii de droguri de pe străzi au făcut trecerea către mediul online. Aceștia primesc comenzi prin intermediul aplicațiilor de mesagerie criptate, utilizând coduri și metode de livrare similare celor din filmele de spionaj. Ei oferă o gamă largă de substanțe, de la pastile cu regim strict până la droguri periculoase. Trist este că deseori, persoanele prinse în raiduri de către poliție sunt copii în vârstă de 12 sau 13 ani, care au căzut pradă propriei dependențe.

În România, în ultimele două săptămâni, au avut loc 130 de percheziții, cu confiscarea a aproape 100 de kilograme de droguri și arestarea preventivă a 49 de suspecți. Cea mai recentă captură a avut loc la Brașov, unde mascații au reținut șapte dealeri care furnizau cocaină și canabis dependenților. Aceste substanțe erau păstrate în borcane.

La nivelul județului Călărași, situația drogurile nu pare a fi prea departe față de restul județelor. În realitate, situația pare a fi ținută sub control. Dacă în anii anteriori pe străzile din Călărași vedeam zilnic zeci de tineri care consumau etnobotanice sau droguri de mare risc, fenomenul pare că a stagnat în ultima vreme.

Despre acest fenomen a comentat public și Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, care a recunoscut că acest fenomen reprezintă o problemă în județ și în oraș. Acesta a amintit un incident din trecut legat de consumul de droguri. Oficialul spune că inclusiv fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a avut o contribuție negativă asupra acestui fenomen.

(…) “Cred un singur lucru și fac o declarație publică. Traficanții sunt în cârdășie cu poliția. Dacă sunt în cârdășie, hai să căutăm polițiștii care sunt cei care vând droguri sau care sunt complice cu ei, cum era acest comandant care spunea că el nu poate să intervină(…).” – a declarat Iliuță într-o ultima conferință de presă.

Acesta a dezvăluit că atunci când un ziarist a alertat Poliția la 112 despre tineri consumând droguri într-o scară de bloc, nu a existat nicio intervenție din partea Poliției. Astfel, Vasile Iliuță, în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași, a fost nevoit să contacteze personal comandantul Poliției, care a spus că acest caz nu intră în competența lor, sugerând că ar trebui să intervină Poliția Națională.

“Da, e un fenomen care la Călărași se întâmplă. Îmi aduc aminte că eram sesizat de ziarist, era la doamna Mitache, și mă suna pe mine ca președinte al Consiliului Județean că ea a sunat la 112 și nu interveneau în spatele unui bloc, unde vedeau că se injectau, se drogau și era un mare scandal. Atunci am sunat eu comandantul poliției și am primit răspuns care m-a șocat la momentul ăla. A zis că nu-i de competența poliției județene. Este o poliție națională cu un birou la Călărași care ar trebui să intervina. Am zis – oameni buni, 112 e un serviciu de urgență pentru toate situațiile care se întâmplă într-un județ. (…) Păi dacă mie îmi dați o situație la nivelul județului Călărași și eu nu pot să intervin, când legea îmi permite, înseamnă că eu nu-mi fac datoria față de județul Călărași și de cetățenii județului Călărași. Domnul Iorga cred că era unul din traficanții județului Călărași și el avea interesele lui cu grupurile de infracțiuni care sunt la județul nivelul Călărași.” – declară Vasile Iliuță în conferința de presă susținută la sediul PSD Călărași.

TESTAREA ANTIDROG ÎN ȘCOLI. DEZBATERI ÎN CĂLĂRAȘI

Cu privire la propunerea demnităților prin care elevii ar putea fi testați împotriva drogurilor în timpul orelor, Vasile Iliuță a adăugat că nu este de acord cu testarea antidrog în școli, exprimându-și îngrijorarea cu privire la efectele negative asupra copiilor. Acesta consideră că soluțiile mai potrivite ar trebui să implice ONG-urile care să sprijine activitățile elevilor după cursuri și să îi țină departe de tentații.

“Cu testarea eu nu sunt de acord. Hai să ne gândim foarte bine. Avem copii, avem nepoți, avem generații care urmează să ajungă oameni de bază în societate. Dacă noi în copilărie le punem o bilă neagră, că i-am testat și i-am găsit la școală, ce am făcut? I-am pus un cazier acelor copii. Nu, soluțiile sunt altele. Avem asociații, ONG-uri. După ore, să se implice mai multe ONG-uri. Și aici Consiliul Județean e cel care trebuie să vină și să sprijine înființarea mai multor ONG-uri – care să vină și să fie parteneri cu școlile, ca după ore să fie cei care să facă alte activități decât să-i lase în zona drogurilor. E o părere de rău. Asta e părerea mea. Nu facem viitoare generație generație de de infractori. Dumneavoastră, ca părinte și cu o familie cu resurse financiare importante, cum ați reușit să-i țineți pe copii departe de tentații? Dacă mă las pe mine ca exemplu, să știți, chiar dacă am avut o familie cu resurse, copiii mei au fost crescuți modest, au fost crescuți normal. Nu am vrut să-i duc la școli private, nu am vrut să-i duc la școli în afara țării. Am considerat un singur lucru – dacă trăiesc în lumea reală, am niște copii normali. I-am crescut în lumea reală și am niște copii normali. S-au și bătut, au făcut și greșeli la școală, au spart și tabla, geamuri. Am plătit ochelari la colegi… A trebuit să-mi fac datoria de părinte și să fac ce face oricare alt părinte normal în așa fel încât să-și salveze copiii pentru greșelile pe care le-au făcut. Nu am avut copiii în zona asta, pentru că am supravegheat cercurile în care se învârt și niciodată n-am permis să se depășească o anumită zonă, care să-i ducă într-o zonă cu risc și pentru ei, și pentru mine.”

Continue Reading

Știri

Călărași: Peste 200 de nereguli descoperite în urma controalelor la stațiile GPL. Amenzi imense aplicate de echipele de control

Published

on

În urma controalelor pentru identificarea problemelor existente la nivelul operatorilor economici care depozitează, distribuie, transportă și comercializează carburanți, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) și gaz natural comprimat (GNC), efectuate de echipele constituite în data de 30 august 2023, la ordinul prefectului Valentin Barbu, Instituția Prefectului – Județul Călărași prezintă un raport intermediar, după cum urmează:

12 instituții de control fac parte din comisiile mixte și anume:

✔Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași (ISU)
✔Inspectoratul Teritorial al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor,
Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR)
✔Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de ridicat și Recipiente sub presiune (CNCIR)
✔Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași (ITM)
✔Garda de Mediu – Comisariatul Județean Călărași (GM)
✔Agenția pentru Protecția Mediului Călărași (APM)
✔Inspectoratul de Poliție Județean Călărași (IPJ)
✔Inspectoratul Teritorial Călărași al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR)
✔Agenția Teritorială Călărași a Autorității Rutiere Române (ARR)
✔Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași (AJPF)
✔Direcția Regională Antifraudă Fiscală 3
✔Biroul Vamal Călărași

Potrivit raportărilor, de la demararea controalelor și până la data de 19 septembrie 2023, au fost verificate 7 instituții publice și 95 de operatori economici.

Au fost constatate 277 nereguli/deficiențe printre care:

– suspendarea unei autorizații a unui operator responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor
– lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 34
– instalații/rezervoare/recipiente depozitare/transport amplasate ilegal – 18
– alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli constatate – 224

Au fost aplicate 255 de sancțiuni, dintre care 180 de avertismente și 75 de amenzi și a fost dispusă suspendarea activității pentru 13 agenți economici.

1.240.500 lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate până în prezent.

La nivelul județului Călărași operațiunile de control se desfășoară în intervalul 30 august 2023 – 31 octombrie 2023, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Călărași care centralizează toate datele comunicate de către comisiile mixte de control și întocmește zilnic rapoarte către Ministerul Afacerilor Interne.

Continue Reading

Cele mai vizualizate