Connect with us

Știri

Călărași | Povestea companiei ALDIS – cel mai mare producator de preparate din carne

Published

on

 1990, anul schimbărilor majore în viața economică și socială a Romăniei, anul în care doi tineri cu un dezvoltat simț antreprenorial pun bazele unei afaceri în domeniul producției și comercializării preparatelor din carne. Peste ani, cu dăruire, cu responsabilitate, cu sacrificii, Alina și George Naghi fac din firma Aldis cel mai mare producator de preparate din carne.
           Investiții semnificative în tehnologie, mână de lucru calificată, respectarea celor mai exigente norme sanitar veterinare și atingerea standardelor impuse de reglementările europene în domeniu, netezesc drumul produselor Aldis în Europa odata cu integrarea României.


           Aldis se prezintă astăzi ca un adevarat Combinat de carne, care integrează întregul flux de la abatorizare , trecând prin producție , distribuție , încheind cu comercializarea produselor , are doua branduri Aldis si Campis , un portofoliu de peste 200 produse care acoperă în întregime paleta de preparate din carne de pasare , porc si vita ( parizere și cremvurști , carnați , salmuri , șunci , specialități și produse crud-uscate cu o remarcă pentru salmul de Sibiu 

Aldis a inceput ca o afacere de familie in 1990 in Calarasi, un oras situat de-a lungul fluviului Dunarea, cu doar 14 angajati si o capacitate de productie de doar 3 tone de carne procesata pe zi.
Viziunea lui George Naghi si a sotie sale, Alina Naghi, a fost sa creeze o Companie care sa fie recunoscuta pentru calitatea produselor oferite, bazata pe o structura ce se va adapta atat solicitarilor cat si schimbarilor din piata de profil.


Anul 2000 a reprezentat un nou start pentru Aldis, deoarece in acel an s-au realizat investitii semnificative in Companie.
A fost momentul in care Aldis nu a mai fost o mica afacere de familie ci a devenit o Companie ce a inceput sa creasca, devenind unul dintre cei mai mari procesatori de carne din piata de profil din Romania.

Aldis este unul dintre cei mai tehnologizati procesatori de carne din Romania, in acelasi timp fiind si o companie competitiva pe piata Europeana

ALDIS IN VIITOR

Aldis a dovedit ca este un jucator important in piata de profil in ultimii 24 de ani si va continua sa creasca prin inovatii.
Ne-am propus sa crestem exportul in UE si sa dezvoltam parteneriate in China, Federatia Rusa si Orientul Mijlociu.
Vom continua sa investim in tehnologie pentru a ne pastra pozitia de top in piata in care activam
Vom continua dezvoltarea parteneriatelor cu marii retail-eri prin proiecte inovatoare

FABRICA ALDIS

  • 35,000 mp
  • Laboratoare echipate conform standardelor
  • Capacitate de abatorizare / zi 600 porci / 400 oi/ 200 vite
  • Capacitate spatii de depozitate refrigerat si congelat, mai mult de 3.000 tone
  • Capacitate de productie – 200 tone pe zi
  • Capacitate de depozitare produse finite – 250 tone
  • Flota logistica – mai mult de 200 de camioane si masini.

4 LINII MARI DE PRODUCTIE:

  • carne proaspata
  • produse fiert afumate
  • produse crud uscate si crud uscate cu mucegai nobil
  • semipreparate proaspete si congelate

PROCESE DE PRODUCTIE

           Aldis foloseste in procesul de productie utilaje de productie germana, similare cu cele folosite de majoritatea fabricilor moderne din Europa, ceea ce determina pastrarea pozitiei de top in piata in care activeaza
           Pentru a ne pastra pozitia de producator de top intr-o piata concurentiala, Aldis importa continuu know-how de la specialisti de top din UE, cum ar fi Olanda, Spania, Franta.

RECORDURI OBȚINUTE DE ALDIS -2014

Advertisement

Carrefour și Aldis au intrat în Guiness World Record cu cel mai lung cârnat din lume

De Ziua Națională, Carrefour România și Aldis au stabilit un nou record mondial pentru România și au primit Certificatul Guinness World RecordsTM pentru cel mai lung cârnat din lume. Produsul, preparat din carne tocată crudă, măsoară 62.745 km lungime și are o greutate de 45 tone, dimensiuni care doboară recordul mondial de 59.14 km deținut până în prezent de englezi.

Recordul stabilit de Carrefour România și Aldis a fost prezentat spre omologare de Ziua Națională a României, în parcarea Ploiești Shopping City, în comuna Blejoi, în prezența oficialilor Guinness World RecordTM și a tuturor participanților la eveniment. La final, o parte din produsul-record a fost donată în scopuri caritabile. De asemenea, cel mai lung cârnat din lume a putut fi savurat de către participanți.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Pedepsele aspre care îi așteaptă pe șoferii băuți sau drogați la volan. Serviciul Rutier și Centrul Antidrog Călărași au ieșit pe șosele într-o acțiune de tip blitz

Published

on

Serviciul Rutier Călărași s-a aflat astăzi pe teren, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Călărași, într-o acțiune de tip blitz pentru informarea șoferilor cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența consumului de substanțe psihoactive și alcool. În total, patru echipaje au fost prezente pe străzile municipiului Călărași, astăzi – 26 iulie 2024. 

CPECA Călărași a completat această acțiune prin informarea specifică a conducătorilor auto despre prevederile legislației rutiere ce privesc drogurile și alcoolul. A oferit totodată materiale promoționale ale Campaniei ”Drive Clean” derulată de Agenția Națională Antidrog  la nivelul întregii țări.

Au fost implicate 4 echipaje de la Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Ordine Publică a municipiului Călărași și Secția 6.

Pe 10 iulie 2023 a intrat în vigoare Legea Anastasia, potrivit căreia săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

Advertisement

Ulterior, Parlamentul României a mai adoptat o lege care îi lasă fără carnet pentru 10 ani pe șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Potrivit legii, pentru acești șoferi instanțele nu vor mai putea dispune amânarea executării pedepsei. 

Ambele legi menționate vin ca urmare a unor accidente rutiere în care mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza unor șoferi care se aflau la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. 

Continue Reading

Știri

SETACO PREVENT SRL ANGAJEAZĂ

Published

on

SETACO PREVENT SRL ANGAJEAZA
· Electricieni
· Electronisti
· Tehnicieni sisteme de securitate
Cerințe:
Sunt necesare cunostinte de electricitate/ electronica/ cablare structurata, voce-date
Permis cat.B
ANRE , liceu sau scoala profesionala in domeniul electric constituie avantaj
Responsabilități:
Cablari instalații electrice și de curenți slabi Instalare servisare și mentenanța sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma la efracție, rețele voce date
Salariul prima lună ( probă ) 3500 lei net.
CV-urile se pot trimite la adresa de e-mail: [email protected] pe WhatsApp la numărul 0242.314.232 sau personal la sediul firmei din Călărași intersecția străzii București cu str. Libertății.

Continue Reading

Știri

Cum plănuiește Ligia Deca, ministrul Educației, să aducă mai mulți profesori în școlile rurale? „Dacă nu recunoaștem profesorii buni din rural, nu o să-i avem niciodată acolo”

Published

on

Sursă imagine: Ligia Deca/Facebook

Ligia Deca, ministrul Educației, a vorbit într-un interviu pentru Școala 9, citat de Edupedu, despre cum pot fi motivați profesorii să vină să predea în școlile din mediul rural. Printre soluțiile propuse de aceasta se numără oferirea unui sprijin financiar mai ales celor aflați la începutul carierei de profesor (primă de instalare, de exemplu) și motivarea celor din comunitatea rurală să se întoarcă ulterior pentru a preda la sat. Un alt factor evidențiat de Ligia Deca în interviu a fost „efectul recunoașterii”, adică niște instrumente de recompensare ale performanței. 

Școala 9: „Ce facem cu profesorii? Este o criză globală de profesori. O resimțim și în România. Vedem și că ei se aglomerează în școlile din urban. Mă refer aici la profesorii care sunt titularizați, au grade didactice, au experiență. Ei merg acolo unde au toate resursele la îndemână. Cum îi ducem pe profesorii valoroși în școlile cu multe provocări?”

Ligia Deca: „Cred că o primă variantă, în acest sens, este să-i ajutăm în partea de debut în carieră. Deci, la începutul carierei, ei au nevoie de niște resurse financiare, pe lângă bursa egală cu salariul mediu pe economie pe care o vor avea toți cei care merg pe formarea inițială, în noua formulă, vorbim și despre o primă de instalare pe care o să o introducem pentru cei care aleg să meargă să se titularizeze în zona rurală.

Avem nevoie și să-i stimulăm pe cei care provin din acea comunitate și merg pe formarea didactică, după aceea să se întoarcă în comunitățile lor. Iar aici este o colaborare excepțională pe care o avem cu autoritățile publice locale. Am vizitat școli din comunități locale unde primăria oferea facilități elevilor buni din comunitate, care merg pe ruta didactică și se întorc în comunitate. Că este vorba despre teren, că este vorba despre casă, că este vorba despre alte facilități, lucrurile acestea încurajează tinerii să meargă în comunitățile rurale”. 

Advertisement

Ministrul Educației a mai subliniat un pas foarte important – „efectul recunoașterii”, așa cum l-a denumit. Ligia Deca e de părere că profesorii au nevoie ca meritelele lor să fie recunoscute, mai ales când lucrează într-un mediu care nu le oferă toate resursele de care au nevoie pentru a realiza actul educațional. Aceasta a dat drept exemplu asociația Teach for Romania, care organizează gala profesorului din rural. 

„Și cred că avem nevoie inclusiv prin instrumentele noastre de recompensare ale performanței, că vorbim de gradație de medic, vom vorbi despre alte feluri de plată suplimentară, bazată pe performanță, să recunoaștem meritele celor care fac diferența în comunitățile lor. Nu e simplu din punct de vedere metodologic, dar dacă nu recunoaștem profesorii buni din rural, indiferent că, cel puțin în primii ani, au sau nu rezultate de tip, nu știu, olimpiade, concursuri, ș.a.m.d,. nu o să-i avem niciodată acolo”, a mai precizat aceasta în interviul pentru Școala 9, citat de Edupedu. 

Din anul școlar 2025-2026, profesorii care se titularizează în zone defavorizate sau izolate beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu cinci salarii minime brute pe țară, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Condiția pe care profesorii trebuie să o îndeplinească este să rămână titulari în școala respectivă pentru o perioadă de cinci ani, mai arată Edupedu în articol. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate