Connect with us

Știri

Bilanțul Poliției Locale Călărași din octombrie

Published

on

În perioada 01 – 31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului şi-au desfăşurat activitatea, conform atribuțiilor specifice, conferite de Legea nr. 155/2010, H.G.nr. 1332/2010, respectiv Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

S-au avut în vedere, în principal, acțiuni organizate și desfășurate pe activități comerciale, pe mediu și salubrizare, pe disciplina în construcții, pe respectarea HCL 194/2023, precum și pe alte linii.

În luna octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului:

– au acționat zilnic pentru combaterea activităților ilicite, la Piața Big Orizont, acțiuni de verificare a legalității activității, verificare documente, acțiuni respectare regulament piață, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale agenților economici pentru extinderea suprafețelor de vânzare și pentru vânzarea produselor agricole pe aleile pieței.

– au efectuat ample acțiuni de verificare a zonelor predispuse aruncării gunoaielor din Municipiul Călărași (ieșirile din oraș, terenuri virane), identificând cetățeni care abandonau molozul pe domeniul public și alte deșeuri rezultate din constructii, procedând astfel la sancționarea acestora (Str. Varianta Nord, Rocadei , Oborul Nou, Prel. Dobrogei, Popa Șapcă – Măgureni, Parc regenerare, zona Tenaris, Str Sulfinei)

– au acționat cu două patrule mobile, pe raza Municipiului Călărași pentru menținerea curățeniei mai ales în zona platformelor de gunoi, zona centrelor comerciale.

– au desfășurat acțiuni pentru prevenirea deteriorării mobilierului urban din parcuri, aruncarea cojilor de semințe pe stradă și în parcuri, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.

– au procedat la verificarea sesizărilor primite de la cetățeni cu privire la lucrări de construcții efectuate fără autorizație de construire, emisă de Primăria Călărași, precum și sesizări la fața locului, fiind depistate astfel o construcție fără autorizație de construire.

În perioada 01 – 31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului au legitimat un număr de 22 persoane, au intervenit la 4 sesizări primite prin Dispeceratul Politiei Locale Călărași și au aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale (în valoare de 16.600 lei) și 4 avertismente verbale (OUG 92/2021 și H.C.L. 194/2023, Lg 61/1991, HCL 32/2017), după cum urmează:

  1. H.C.L. 194/2023 privind Regulamentul de gospodărire comunală a municipiului: 7 fapte constatate, fiind aplicate sancțiuni contravențională în valoare de 10.000 lei.
  2. OUG 92/2021 privind regimul deseurilor: 1 faptă constatată, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 5.000 de lei.
  3. H.C.L. 32/2017 privind Regulamentul de ocupare a domeniului public: 1 faptă constatată, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 300 de lei.
  4. Legea nr. 61/1991 ( r) sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 3 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.300 lei;

De asemenea, au fost întocmite două Procese verbale de constatare pe Legea 50/1991 (r) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care au fost înaintate Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Călărași pentru luarea măsurilor care se impun.

Știri

Școlile și grădinițele din Călărași rămân închise. ISJ a făcut anunțul

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Călărași informează că din cauza condițiilor meteorologice dificile, școlile din județul Călărași vor rămâne închise și astăzi, 28 noiembrie. Problemele întâmpinate includ lipsa energiei electrice, încălzirea precară și deficiențe în furnizarea apei potabile.

Ca urmare a solicitărilor directorilor, s-a decis suspendarea activității didactice pentru 28 noiembrie 2023 în 16 unități de învățământ cu personalitate juridică și 24 de structuri, conform anunțului reprezentanților ISJ Călărași. Lista completă a școlilor / grădinițelor AICI

Continue Reading

Administrație

Călărași: Terenuri gratuite de la primărie pentru tineri. A fost aprobată o nouă listă

Published

on

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din municipiul Călărași, desfășurată pe 27 noiembrie, a fost votat un proiect de Hotărâre important. Acesta vizează aprobarea listei beneficiarilor care au primit gratuit locuri de casă în conformitate cu prevederile Legii 15/2003. Persoanele aflate pe această listă au acum dreptul să-și ridice locuințele în termenul stabilit de lege.

Printre criteriile de eligibilitate, se menționează că aceste drepturi pot fi acordate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Astfel, beneficiarii se încadrează într-o categorie specifică, conform legislației în vigoare.

Lista completă a beneficiarilor este disponibilă mai jos pentru consultare.

Numele beneficiarilor, ordonate pe verticală:

1. STAN MIHAELA

2. OPREA ŞTEFAN VALENTIN

3. PETCU ŞTEFAN

4. PENA GEORGETA

5. PĂTRUŢ MARIA ANTOANETA

6. NEDELCU VASILE

7. NECULA ANDREEA DIANA

8. MUGEA FLORENTINA DANIELA

9. BAIARAM CRISTINA

10. MOLDOVAN ALEXANDRU

11. MOISE MIHAELA GEORGIANA

12. GIOLEA MARIUS DORINEL

13. GHEORGHE MARIAN

14. ZAHARIA ŞTEFAN ALEXANDRU

15. ZAMFIR BARBU CRISTIAN

16. STANCIU DIANA LOREDANA

17. IUGA IONUŢ CRISTIAN

18. TULPAN DAN

19. TOMA IULIANA

20. ICHIMESCU CARMEN NICOLETA

21. ILIE (NAE) MARIA COSMINA

22. DANCIU RALUCA MARIA

23. COPĂCEANU COSMINA

24. CONSTANDACHE PETRU BOGDAN

25. ALIONTE SORIN IULIAN

26. STAN DANIELA GABRIELA

27. DUMITRU IONUŢ LUCIAN

28. DUMITRACHE RĂZVAN NICOLAE

29. DINU FLORENTINA ADRIANA

30. DINU ALEXANDRU ROBERT

31. CĂLIN GEORGIANA

32. BRANIŞTE EDUARD MARIUS

33. BOLDINOG GEORGIANA

34. VÂLCU CARMEN FLORENTINA

35. VOICU DIANA CASIANA

36. ANGHEL DORIAN MARIAN

37. MARIN CRINA SIMONA

38. BLEBEA ŞTEFAN MARIUS

39. PÂNZĂRUC ALIN

40. IONESCU FLORENTINA

41. POSTOLIA COSMIN IONUŢ

42. IOSIF SANDRA MIHAELA

43. MEDELEANU ANDREI IULIAN

44. PETRACHE MIHAI GABRIEL

45. CEAFALĂU MARIAN CIPRIAN

46. POSTOLACHE MARIUS ALEXANDRU

47. TĂRĂBĂŞANU MĂDĂLINA FLORENTINA

48. ŞERB GEORGIAN IONUŢ

49. STAN CARINA ALEXANDRA

50. ŞERBAN MARIO ROBERT

51. RUJA PAULA MARIANA

52. RADU LILIANA ANDREEA

53. DUMITRU VALENTINA

54. ENE EMILIA CRISTINA

55. BĂRĂGĂU ALEXANDRA DANIELA

56. AMZARU ALINA GEORGIANA

57. ANDREI MĂDĂLIN ALEXANDRU

58. BACIU MIHAELA RAMONA

59. BANCU FLORIN ADRIAN

60. IANCU DORU DOREL

61. VASILESCU MARINEL EUGEN

Continue Reading

Știri

[VIDEO] ”Autobuzul plutitor” a făcut primele probe la Călărași! Ce spun călărășenii despre această inovație plutitoare

Published

on

Este premieră în România! ”Autobuzul plutitor” care a fost adus din Ungaria a ajuns la Călărași și a trecut deja cu brio de primele teste.

”Autobuzul plutitor” a ajuns la Călărași! Noul vehicul inovator este o premieră pentru județul Călărași și a fost adus din Ungaria, după ce a fost achiziționat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași- Silistra”, finanțat prin programul INTERREG VA România- Bulgaria

Cât a costat vehiculul- amfibie?

Deja ”Frog Bus” a trecut de primele teste în regiunea transfrontalieră Călărași- Silistra, pe care le-a trecut de altfel cu bine. Întregul proiect are o valoare estimată de 4,57 milioane de lei. La această licitație a fost desemnată câștigătoare o companie din Ungaria, River Ride care operează un astfel de „autobuz plutitor” la Budapesta. Licitația a fost semnată pe 26 iulie 2023 chiar de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă.

„Cum seamănă autobuzul plutitor al lui RiverRide cu linia de metrou Millennium? Ambele sunt galbene, ambele operează în Budapesta și ambele au fost primele de acest fel din Europa continentală”, se arată pe site-ul companiei. Tot ei mai spun că operarea autobuzului plutitor a început la 113 ani de la inaugurarea liniei de metrou, Millennium în mai 1896.

Proiectul ar urma să fie finalizat până la finalul anului 2024

Oferta depusă urmează să fie evaluată până pe 14 iulie 2023, potrivit  datelor  din Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SEAP). Scopul unui astfel de proiect este de a facilita circulația cetățenilor între cele două comunități Călărași și Silistra, însă pentru această operațiune a fost nevoie și de amenajarea ambelor maluri, de pe partea românească și bulgărească.

Așadar, o gară fluvială special amenajată pentru acostarea ambarcațiunilor, dar și o pasarelă de acces sunt prevăzute în proiect. În zonă vor fi amenajate alei pietonale, dar și spații verzi. Cel mai probabil, lucrările vor fi terminate cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Și în alte țări există astfel de autobuze. De exemplu, în Portugalia locuitorii sunt încântați de acest vehicul amfibiu.

Continue Reading

Cele mai vizualizate