Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași organizează cu ocazia zilei de 1 iunie, recunoscută drept Ziua Internațională a Copilului, Festivalul Copilăriei – „un eveniment dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere în care creativitatea, logica, susținerea emoțională, filmele, dansurile, etc să ofere experiențe și momente de neuitat, dar mai ales o zi fantastică”.
Participarea la eveniment este gratuită și se va desfășura începând cu ora 11:00, iar la ora 19:30 va avea loc închiderea evenimentului cu un moment surpriză. Iată programul întreg:
- ORA 11.00- DESCHIDERE EVENIMENT- Lansare de carte- Mihaela Ioana – „O emoție, o poveste”
- ORA 12.00- Ateliere în aer liber/ Jocuri motrice/ Creioane 3D/Ochelari VR
- ORA 14.00- Teatru pentru copii- Piesa “Motanul încălțat”
- ORA 15.00- Dansuri cu Adina Costache
- ORA 16.00- Ateliere tematice în cadrul proiectului „Prietenie pe o sfoară”- “Vrăjitorul din OZ”
- ORA 17.00- Magie cu TEO!
- ORA 18.00- Film în aer liber „Vrăjitorul din OZ”
- ORA 19.30- Închiderea evenimentului- moment SURPRIZĂ
În deschiderea evenimentului, autoarea Mihaela Ioana își va lansa volumul „O emoție, o poveste” – „o colecție de povești pentru mari și mici, atractive și utile atât pentru copiii noștri cât și pentru copilul interior care trăiește în fiecare adult”.
Mihaela Ioana s-a născut în Călărași, unde a crescut și și-a terminat studiile liceale la un profil real. A urmat ulterior cursuri la Academia de Studii Economice și spune despre ea că a avut mereu o gândire structurată, analitică, bazată pe raționamente logice, însă la un moment dat viața i-a dat ocazia să se redescopere, spune ea.
„Am început să scriu, la început a fost ca o joacă, iar mai apoi s-a transformat într-o poveste frumoasă. Mai bine spus, în mai multe povești, căci asta scriu acum. Astăzi scriu când mă inspiră o boare de vânt, o lună plină, o emoție sau bucuria unui prieten. Poveștile pe care le scriu sunt metafore, sunt emoții ambalate în cuvinte. Fiecare vârstă se poate regăsi în povești cu ceva cunoscut, cu ceva trăit sau ceva frumos. Poveștile nu au vârstă și nu se demodează. Ele există de când lumea și vor exista și peste timpuri”, transmite Mihaela Ioana.
Ziua Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ținut Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. Totodată, în anul 1954, Fondul Națiunilor Unite pentru urgențe ale copiilor – UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată copiilor.