in

Senator Roxana Pațurcă: ”PSD a decis să lanseze un program de repornire economică ce va fi votat ca lege în Parlament”

Doamna senator, am văzut comunicatul de presă al PSD Călărași în ceea ce privește programul ”Repornim România”. Când va fi acesta lansat?

Cât de curând. Programul va fi pus pe ordinea de zi în Parlament și adoptat ca lege, astfel încât Guvernul PNL să îl poată pune în aplicare.

Din păcate, faptul că nu suntem la guvernare ne împiedică să punem în practică imediat cele 28 de măsuri stipulate în program. Totuși, putem repara în Parlament tot ceea ce a stricat PNL în aceste ultime luni de guvernare.

Suntem principalul partid de Opoziție, am reușit să coagulăm în jurul nostru și alte forțe politice, iar votarea programului ”Repornim România” va constitui o prioritate pentru toți senatorii și deputații social-democrați, așa cum va constitui o prioritate și pentru senatorii și deputații din cadrul formațiunilor politice care au înțeles că România este într-un moment extrem de dificil și trebuie să punem toți umărul la salvarea ei.

Acesta este și motivul pentru care îi ajutați practic pe liberali, oferindu-le un program de guvernare în această perioadă de criză.

Da, este un moment în care indiferent cine s-ar afla la conducerea țării, trebuie ajutat să scoată România din prăpastia economică în care au trimis-o liberalii prin prezența lor la guvernare. Mă refer aici la întârzierea nejustificată a luării unor măsuri de redresare economică, la împrumuturile nejustificate contractate de ministrul Cîțu, la plățile anticipate către prietenii politici ai liberalilor, la achizițiile publice făcute la supra-preț, la toate greșelile miniștrilor lui Orban.

Le oferim ceea ce ei nu ar fi fost niciodată în stare să conceapă: un program de guvernare specific perioadei de criză pe care o traversăm. Între două achiziții de măști medicale la supra-preț, liberalii nu au timp să se mai gândească la guvernarea țării.

– Era poate mai înțelept din punct de vedere politic să așteptați ca liberalii să eșueze total?

Indiferent ce era mai înțelept din punct de vedere politic și electoral, pentru PSD sunt primordiale acum economia României și puterea de cumpărare a românilor. Vedeți cum deja avem peste 100.000 de firme care cer ajutor pe platforma IMM Invest, dintre care avem doar 40 cărora le-au fost aprobate cererile, dar avem și 1 milion de români ale căror contracte de muncă au fost suspendate sau terminate.

Dacă nu luăm măsuri acum, vom avea o criză economică și socială fără precedent, o criză din care nu vom putea ieși prea curând.

Din acest motiv, pentru că în joc este interesul național și pentru că este vorba de toți românii, PSD a decis să se implice și să ofere un program coerent de repornire a economiei care să devină literă de lege pentru Guvernul Orban.

– Vă așteptați la piedici din partea liberalilor în implementarea acestui program?

Din partea liberalilor ne putem aștepta la orice, așa cum am văzut în trecut. Totuși, sper că liberalii se vor trezi, măcar în al doisprezecelea ceas, și că vor realiza că măsurile propuse de PSD au efectul de a scoate România din criza socială și economică în care se află.

Între măsurile care sunt propuse în cadrul programului ”Repornim România” avem măsuri care vor ajuta familiile care se confruntă cu dificultăți financiare, măsuri care vor ajuta IMM-urile pentru a primi finanțare și linii de credit, dar și măsuri care vor stimula crearea de noi locuri de muncă.

Mai mult, dacă luăm situația Călărașiului, implementarea programului PSD va ajuta și pe fermierii care se confruntă cu dificultăți în această perioadă. Vorbim despre obținerea unor credite sau de garanții guvernamentale în procent de 100% pentru proiectele europene, dar și de urgentarea plăților către cei care desfac produsele lor în magazine.

– Veți reuși să rămâneți în continuare aproape de interesul românilor, chiar dacă sunteți în Opoziție?

Am demonstrat deja acest lucru. Suntem în creștere de imagine în rândul românilor, așa cum ați văzut, ceea ce înseamnă că românii dezaprobă stilul de guvernare al liberalilor și sunt de acord cu măsurile pe care le propunem noi.

În definitiv, social-democrația pornește de la interesul oamenilor și încearcă implementarea unor proiecte, legi și programe care să transpună în realitate ceea ce își doresc românii.

Programul nostru de repornire a economiei va crea locuri de muncă și, cel mai important, va proteja puterea de cumpărare a populației, sprijinind în același timp inițiativele antreprenoriale românești.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Stan Ion este noul subprefect al județului Călărași

”Repornim România” – Programul PSD de relansare a economiei prin 28 de măsuri economice și sociale