Unii consilieri locali susțin cu tărie că au ore de audiență în fiecare săptămână cu locuitorii municipiului nostru. Ce-i drept, genul acesta de consilieri se întâlnesc rar, dar există. Mare parte a acestora pot fi văzuți la sediile partidelor din care fac parte, sau în campaniile electorale, acolo unde sunt în stare să-și dea și haina pentru votul celui pe care îl susțin.
Nu de aceeaşi părere sunt și călărășenii nemulțumiți de starea infrastructurii străzilor care arată mai mult a ulițe comunale, dacă stăm să ne luăm după aspectul acestora. Municipiul Călărași se confruntă, poate de ani de zile cu o serie de probleme. Mare parte a acestora au fost identificate de cetățeni, cât și de membrii de partid ce se află în opoziție cu administrația locală.
La o ploaie mai serioasă, străzile ce nu beneficiază de canalizare sunt pline de apă. Pe unele străzi există scurgeri, guri de canalizare, dar nu sunt funcționale. Oamenii sunt obligați să scoată apa din curți cu găleata sau mătura. O scenă ce pare a fi desprinsă dintr-un film de comedie. În schimb, realitatea este alta. Una foarte tristă. Și-au pus încrederea în oamenii care au venit la porțile lor și le-au făcut diferite promisuni, mare parte a acestora fiind doar “gogoși” de campanie.
Fiecare din cei în care și-au pus încrederea își urmăresc interesele personale – spun oamenii. Astăzi, mai multe străzi din oraș au putut fi asemănate cu străzile din Veneția. Accesul pe străzi făcându-se cu barca sau cu cizme de cauciuc.
Bulevardul 1 Mai, strada Locomotive (Livada), strada Năvodari (Mircea Vodă), strada Măgura (Măgureni) și multe alte străzi ce n-au văzut niciodată asfaltul.
Din informațiile pe care le deținem, Primăria Municipiului Călărași a avut cereri pentru finanțare de străzi pe PNDL2, fiind aprobat un singur proiect. Cel de modernizare a Lotului 1. Aceștia au apelat la împrumuturi bancare care au fost contestate de Prefectura Călărași, întru-cât, călărășenii vor fi obligați să plătească aceste împrumuturi pe o perioadă de 15 ani, fără a mai avea alte investiții.
Putem da ca exemple primăriile din județul Călărași ca: Primăria Gălbinași, Primăria Fundeni, Primăria Borcea, Primăria Roseți, localități unde, anual se asfaltează între 7 – 10 km pe bani guvernamentali, fără a se face împrumuturi bancare.
Primarii din multe localități călărășene se mândesc de faptul că, lucrările pe care le încep le finalizează tot în anul în care au fost începute. Aceștia apelează cu încredere la actualul Guvern pentru dezvoltarea localităților.
Cartierul Mircea Vodă (str. Năvodari) – FOTO
BULEVARDUL 1 MAI – FOTO
CARTIERUL 2 MOLDOVENI – FOTO