Connect with us

Știri

VIDEO. Marius Dulce despre bugetul din anul 2023. Cum dezminte primarul acuzațiile venite din partea PNL-Alin Drăgulin

Published

on

Într-o conferință de presă ținută joi, 9 februarie 2023 la sediul Primăriei Municipiului Călărași, primarul Marius Dulce a prezentat proiectele demarate pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ în anul curent. El a subliniat că există unele acuzații nefondate din partea PNL, care nu vin cu soluții constructive, ci doar cu critici. De exemplu, el a dezmințit afirmația lui Alin Drăgulin de la PNL conform căreia municipiul Oltenița ar avea un buget mai mare decât Călărași, subliniind că această afirmație este absurdă, deoarece Oltenița nu dispune de resursele și industria din Călărași.

De asemenea, primarul a menționat că, spre deosebire de Oltenița, bugetul Călărașiului conține și fondurile europene care încă nu au fost primite, dar care sunt o promisiune, precum și o finanțare de 430.000.000 de lei pe PNI și finanțare pe AFM. El a subliniat că proiectele din PNRR în valoare de 193.729.313 de lei, ar fi putut să crească bugetul Călărașiului de 3-4 ori, însă în acest moment este dificil să se estimeze impactul finanțărilor și consumarea acestora, astfel încât nu este posibil să se facă un buget detaliat în acest sens.

“Ne-am gândit să vă prezentăm ce ne dorim să facem anul acesta, mai ales că cei de la PNL au început să arate cu degetul fel de fel de lucruri care sunt adevărate, de altfel. Este o politică subversivă, pentru că pe față nu vin cu nimic constructiv, vin numai cu „nu faceți, nu faceți, nu faceți”. Nu au venit cu nimic constructiv în acești ani, și atunci trebuie să punem lucrurile la punct și să spunem ce se întâmplă. Ultima dată citeam pe Facebook că domnul Alin Drăgulin deja iese în spațiul public cu niște aberații pe care trebuia să le clarificăm, pentru că nu poți să spui că mun. Oltenița are un buget mai mare decât mun. Călărași. Cine a preluat această știre este de râs și totodată și de plâns – cineva care se vrea lider să spună că un municipiu ca Oltenița poate avea un buget mai mare decât mun. Călărași, mai ales că nu are nici industria pe care o are Călărași, nu are nici resurse. Dacă vă uitați cu atenție în bugetul pe care l-au prezentat cei de la Oltenița, deși nu este treaba mea, ați văzut destul de clar că au prins în buget și fondurile europene care deocamdată sunt o promisiune. Și noi avem pe PNRR un număr de 18 proiecte în valoare de 193.729,313. Dacă puneam acest lucru în buget, deja ajungeam cu un buget care depășește bugetul actual de 3-4 ori și atunci nu mai spunem că avem 430.000.000 finanțare pe PNI, nu mai vorbim că avem pe AFM. Atunci, nu putem să facem un buget din ăsta estimativ în care deocamdată e în premisele consumării și folosirii acestor finanțări pentru a face bine în Călărași.” a precizat edilul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Primarul Marius Dulce a prezentat proiectele demarate pentru dezvoltarea municipiului și a subliniat că bugetul este unul real. Primăria va aloca fonduri pentru infrastructură rutieră, locuri de joacă și canalizări, iar promisiunea este să finalizeze toate proiectele până la 31 decembrie 2023. Edilul a menționat că sunt lucruri multe de făcut în Călărași și proiecte destul de mari, dar se vor concentra pe cele obligatorii pentru a le finaliza în timpul stabilit. Printre acestea se numără închiderea bazarului, proiectul de la Piața Unirii și lucrările de pe strada București. Cu toate acestea, există și probleme, cum ar fi creșterea apei care poate afecta lucrările, cum ar fi portul turistic și promenada.

“Bugetul este unul real, pentru că așa cum am început din 2020 până în prezent, vom merge pe infrastructură rutieră, pe locuri de joacă, vom merge acolo unde trebuie să schimbăm anumite canalizări. Avem nevoi multiple și promisiunile – trebuie să închidem bazarul și o să îl închidem acum de curând. Cred că la sfârșitul lunii sau cel mult 15 martie. Lucrăm la Piața Unirii sau centrală, dar acolo s-au întâmplat tot felul de probleme din punct de vedere juridic, pentru că și procedural. De restul ne ocupăm. Ținta noastră este de a acoperi și de a aduce proiectele toate până la 31 decembrie 2023, să le facem, proiectele europene pe POR. După aceea lucrăm intens pe PNRR, pentru că trebuie să dăm drumul la documentație și să folosim banii. La AFM o să semnăm toate proiectele pe care le-am câștigat deja. Merg mai greu ca să ne cheme la semnarea de contracte, dar cu siguranță se va întâmpla acest lucru în curând. Avem lucruri multe de făcut în Călărași și proiecte destul de mari, pentru că ne dorim să terminăm aceste proiecte în 2023, pe cele unde suntem obligați să le terminăm. Mai avem probleme, dacă vă uitați la promenadă. Dacă crește apa nu mai sunt lucrări care stau sub controlul nostru. Sunt lucrări care merg în paralel și care sunt complementare, cum e portul turistic și promenada. E clar că dacă crește apa și inundă în zona portului nu putem să lucrăm decât pe o anumită parte, iar timpul – vorbim de -8 grade sau -10 grade, nu putem lucra așa cu mare intensitate.

Am început și lucrările pe strada București. Contractul semnat trebuie să se termine undeva în 15-20 ianuarie, dar promisiunea lor că le vom termina până la 31 decembrie. Dacă este o iarnă mai grea oricum nu au cum să lucreze și trebuie să închidem până la 31 decembrie 2023.” a mai precizat Marius Dulce în conferința de presă susținută la sediul PMC Călărași.

Advertisement

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate