Connect with us

Știri

PMC. Începe asfaltarea cartierelor Măgureni și Mircea Vodă? Află ce zice Marius Dulce

Published

on

În conferința de presă din 9 februarie 2023, primarul Marius Dulce a prezentat proiectele pentru modernizarea cartierelor Măgureni și Mircea Vodă, care nu au fost finalizate de fosta administrație liberală. Edilul din Călărași a spus că vor fi încărcate ultimele documente necesare pentru începerea lucrărilor. Proiectul a obținut deja finanțarea necesară în cadrul Planului Național de Investiții, cu o sumă totală de 430.000.000 de lei.

Dulce speră ca lucrările să înceapă în martie, demarând cu cartierele Măgureni și Mircea Vodă. În cazul în care mai sunt necesare documente sau întârzieri în obținerea finanțării, municipalitatea va folosi bugetul propriu pentru a începe lucrările și apoi va solicita recuperarea fondurilor de la Minister. Primarul a fost încrezător că cele două cartiere vor fi modernizate până în 2024.

„Avem autorizație de construcție, avem câștigător, acum lucrăm la documente pentru că avem deja pe PNI câștigată finanțarea, avem 430.000.000. Avem cartierul Măgureni, cartierul Mircea Vodă, strada Independenței, Kogălniceanu și Bulevardul 1 Mai. Mai avem de încărcat cred că 2-3 documente care cred că au venit ieri. Deja încărcăm ce mai avem și vom da drumul. Eu cred că în martie ne vom apuca simultan în funcție de cum ne permite timpul, pentru că avem încărcate documentele și cred că putem începe atât în Măgureni, cât și în Mircea Vodă. Chiar dacă nu reușim finanțarea, dacă ne mai cer ceva documente suplimentare, o să facem o rectificare și din bugetul propriu ducem banii acolo. Acum în buget am dus doar 150.000 de lei pentru că atât ne-au spus cei de la București să punem deocamdată. Dacă terminăm cu documentele și avem toate autorizațiile scoase, doar ne ducem și semnăm finanțarea pentru a putea da drumul lucrărilor. Dacă se mai întârzie cu acest lucru, vom muta bani din bugetul propriu, vedem noi de unde, și începem lucrarea pentru ca după aceea să-i recuperăm de la Minister. Cu siguranță până în 2024 vom termina și aceste 2 cartiere.” a precizat edilul Marius Dulce în conferința de presă. 

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Știri

Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali

Published

on

În noaptea de duminică, 19 Martie, un echipaj de poliție locală a găsit o tânără de 17 ani dormind pe stradă, în zona Orizont din municipiul Călărași. După ce a fost legitimată, polițiștii au stabilit că aceasta era dispărută de la domiciliu și era originară din județul Ialomița.

Polițiștii au decis să o conducă la sediul Inspectoratului de poliție Județean Călărași pentru a fi continuate cercetările și a-i lua o declarație pentru a afla cum a ajuns tânăra în această situație. Din fericire, tânăra a fost găsită în siguranță și nu prezenta semne de rănire sau traume.

După ce va da declarație, tânăra va fi preluată de autorități și condusă înapoi la domiciliu.

Continue Reading

Știri

Conflict reglat cu cuțitul, din cauza unor fete, într-un local din Călărași

Published

on

Bătăile și scandalurile din localurile din Călărași se țin lanț. Rare sunt serile în care poliția nu are de muncă din cauza scandalagiilor care strică petreceri sau caută să se afirme în fața altora din diferite motive. Ultimul astfel de conflict a avut loc vineri seara “La Cabană”, o locație discretă, ferită de ochii curioșilor dar cunoscută în rândurile clienților care vor intimitate în cadrul petrecerilor la care participă.

Conflictul ar fi pornit după ce una din fetele aflate în incinta localului, însoțită de un grup de băieți, ar fi fost abordată de un bărbat de 34 de ani din Călărași. Prietenii fetei ar fi sesizat situația și au intervenit între cei doi pentru a-l îndepărta pe respectivul bărbat de lângă fată. A urmat un schimb de replici între aceștia, moment în care între cele două grupuri s-a iscat un adevărat scandal.

La scurt timp, în jurul orei 02:20, grupul de tineri părăsește localul și pleacă spre oraș. Revin în fața localului după un timp și începe o adevărată bătaie între mai multe persoane.


Unul dintre scandalagii scoate un cuțit și îl lovește din spate pe un alt tânăr. Victima, bărbatul care se băgase în seamă cu fata a ajuns la UPU Călărași la câteva ore distanță cu o plagă deschisă. Medicii au descoperit că bărbatul are pneumotorax (o plagă înțepată care i-a perforat plămânul sau peretele toracic). Conform procedurii, lucrătorii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași au anunțat Poliția.

După primele date, în conflict au fost identificați patru autori între care două victime, cei din urmă nu au dorit să facă plângere împotriva agresorilor.

Dosarul  penal este instrumentat de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a două persoane implicate.

Este vorba despre Daniel Petronel Gheorghe, 27 de ani, domiciliat pe raza comunei Roseți, cunoscut cu antecedente penale. Cel de-al doilea se numește Adrian Gabriel, 23 de ani, din Călărași.

Adrian Gabriel a fost arestat în cursul serii de ieri, 18 martie de către oamenii legii. Pentru că s-a sustras de la procedura de audieri, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași a solicitat arestarea în lipsă pe o perioadă de 30 de zile pentru Daniel Gheorghe, 27 de ani, cercetat pentru „tentativă de omor”.

Victima celor doi este Draghici Loredan-Florin,  un bărbat din Călărași în vârstă de 34 de ani din Călărași cu domiciliul pe raza municipiului. Potrivit datelor, victima înjunghiată cu cuțitul are un istoric infracțional reținut în cazierul judiciar care depășește două pagini. În faptele reținute se regăsește o agresiune sexuală și un viol.

Continue Reading

Cele mai accesate articole