Connect with us

Știri

VIDEO. Marius Dulce despre bugetul din anul 2023. Cum dezminte primarul acuzațiile venite din partea PNL-Alin Drăgulin

Published

on

Într-o conferință de presă ținută joi, 9 februarie 2023 la sediul Primăriei Municipiului Călărași, primarul Marius Dulce a prezentat proiectele demarate pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ în anul curent. El a subliniat că există unele acuzații nefondate din partea PNL, care nu vin cu soluții constructive, ci doar cu critici. De exemplu, el a dezmințit afirmația lui Alin Drăgulin de la PNL conform căreia municipiul Oltenița ar avea un buget mai mare decât Călărași, subliniind că această afirmație este absurdă, deoarece Oltenița nu dispune de resursele și industria din Călărași.

De asemenea, primarul a menționat că, spre deosebire de Oltenița, bugetul Călărașiului conține și fondurile europene care încă nu au fost primite, dar care sunt o promisiune, precum și o finanțare de 430.000.000 de lei pe PNI și finanțare pe AFM. El a subliniat că proiectele din PNRR în valoare de 193.729.313 de lei, ar fi putut să crească bugetul Călărașiului de 3-4 ori, însă în acest moment este dificil să se estimeze impactul finanțărilor și consumarea acestora, astfel încât nu este posibil să se facă un buget detaliat în acest sens.

„Ne-am gândit să vă prezentăm ce ne dorim să facem anul acesta, mai ales că cei de la PNL au început să arate cu degetul fel de fel de lucruri care sunt adevărate, de altfel. Este o politică subversivă, pentru că pe față nu vin cu nimic constructiv, vin numai cu „nu faceți, nu faceți, nu faceți”. Nu au venit cu nimic constructiv în acești ani, și atunci trebuie să punem lucrurile la punct și să spunem ce se întâmplă. Ultima dată citeam pe Facebook că domnul Alin Drăgulin deja iese în spațiul public cu niște aberații pe care trebuia să le clarificăm, pentru că nu poți să spui că mun. Oltenița are un buget mai mare decât mun. Călărași. Cine a preluat această știre este de râs și totodată și de plâns – cineva care se vrea lider să spună că un municipiu ca Oltenița poate avea un buget mai mare decât mun. Călărași, mai ales că nu are nici industria pe care o are Călărași, nu are nici resurse. Dacă vă uitați cu atenție în bugetul pe care l-au prezentat cei de la Oltenița, deși nu este treaba mea, ați văzut destul de clar că au prins în buget și fondurile europene care deocamdată sunt o promisiune. Și noi avem pe PNRR un număr de 18 proiecte în valoare de 193.729,313. Dacă puneam acest lucru în buget, deja ajungeam cu un buget care depășește bugetul actual de 3-4 ori și atunci nu mai spunem că avem 430.000.000 finanțare pe PNI, nu mai vorbim că avem pe AFM. Atunci, nu putem să facem un buget din ăsta estimativ în care deocamdată e în premisele consumării și folosirii acestor finanțări pentru a face bine în Călărași.” a precizat edilul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Primarul Marius Dulce a prezentat proiectele demarate pentru dezvoltarea municipiului și a subliniat că bugetul este unul real. Primăria va aloca fonduri pentru infrastructură rutieră, locuri de joacă și canalizări, iar promisiunea este să finalizeze toate proiectele până la 31 decembrie 2023. Edilul a menționat că sunt lucruri multe de făcut în Călărași și proiecte destul de mari, dar se vor concentra pe cele obligatorii pentru a le finaliza în timpul stabilit. Printre acestea se numără închiderea bazarului, proiectul de la Piața Unirii și lucrările de pe strada București. Cu toate acestea, există și probleme, cum ar fi creșterea apei care poate afecta lucrările, cum ar fi portul turistic și promenada.

„Bugetul este unul real, pentru că așa cum am început din 2020 până în prezent, vom merge pe infrastructură rutieră, pe locuri de joacă, vom merge acolo unde trebuie să schimbăm anumite canalizări. Avem nevoi multiple și promisiunile – trebuie să închidem bazarul și o să îl închidem acum de curând. Cred că la sfârșitul lunii sau cel mult 15 martie. Lucrăm la Piața Unirii sau centrală, dar acolo s-au întâmplat tot felul de probleme din punct de vedere juridic, pentru că și procedural. De restul ne ocupăm. Ținta noastră este de a acoperi și de a aduce proiectele toate până la 31 decembrie 2023, să le facem, proiectele europene pe POR. După aceea lucrăm intens pe PNRR, pentru că trebuie să dăm drumul la documentație și să folosim banii. La AFM o să semnăm toate proiectele pe care le-am câștigat deja. Merg mai greu ca să ne cheme la semnarea de contracte, dar cu siguranță se va întâmpla acest lucru în curând. Avem lucruri multe de făcut în Călărași și proiecte destul de mari, pentru că ne dorim să terminăm aceste proiecte în 2023, pe cele unde suntem obligați să le terminăm. Mai avem probleme, dacă vă uitați la promenadă. Dacă crește apa nu mai sunt lucrări care stau sub controlul nostru. Sunt lucrări care merg în paralel și care sunt complementare, cum e portul turistic și promenada. E clar că dacă crește apa și inundă în zona portului nu putem să lucrăm decât pe o anumită parte, iar timpul – vorbim de -8 grade sau -10 grade, nu putem lucra așa cu mare intensitate.

Am început și lucrările pe strada București. Contractul semnat trebuie să se termine undeva în 15-20 ianuarie, dar promisiunea lor că le vom termina până la 31 decembrie. Dacă este o iarnă mai grea oricum nu au cum să lucreze și trebuie să închidem până la 31 decembrie 2023.” a mai precizat Marius Dulce în conferința de presă susținută la sediul PMC Călărași.

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Știri

Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali

Published

on

În noaptea de duminică, 19 Martie, un echipaj de poliție locală a găsit o tânără de 17 ani dormind pe stradă, în zona Orizont din municipiul Călărași. După ce a fost legitimată, polițiștii au stabilit că aceasta era dispărută de la domiciliu și era originară din județul Ialomița.

Polițiștii au decis să o conducă la sediul Inspectoratului de poliție Județean Călărași pentru a fi continuate cercetările și a-i lua o declarație pentru a afla cum a ajuns tânăra în această situație. Din fericire, tânăra a fost găsită în siguranță și nu prezenta semne de rănire sau traume.

După ce va da declarație, tânăra va fi preluată de autorități și condusă înapoi la domiciliu.

Continue Reading

Știri

Conflict reglat cu cuțitul, din cauza unor fete, într-un local din Călărași

Published

on

Bătăile și scandalurile din localurile din Călărași se țin lanț. Rare sunt serile în care poliția nu are de muncă din cauza scandalagiilor care strică petreceri sau caută să se afirme în fața altora din diferite motive. Ultimul astfel de conflict a avut loc vineri seara “La Cabană”, o locație discretă, ferită de ochii curioșilor dar cunoscută în rândurile clienților care vor intimitate în cadrul petrecerilor la care participă.

Conflictul ar fi pornit după ce una din fetele aflate în incinta localului, însoțită de un grup de băieți, ar fi fost abordată de un bărbat de 34 de ani din Călărași. Prietenii fetei ar fi sesizat situația și au intervenit între cei doi pentru a-l îndepărta pe respectivul bărbat de lângă fată. A urmat un schimb de replici între aceștia, moment în care între cele două grupuri s-a iscat un adevărat scandal.

La scurt timp, în jurul orei 02:20, grupul de tineri părăsește localul și pleacă spre oraș. Revin în fața localului după un timp și începe o adevărată bătaie între mai multe persoane.


Unul dintre scandalagii scoate un cuțit și îl lovește din spate pe un alt tânăr. Victima, bărbatul care se băgase în seamă cu fata a ajuns la UPU Călărași la câteva ore distanță cu o plagă deschisă. Medicii au descoperit că bărbatul are pneumotorax (o plagă înțepată care i-a perforat plămânul sau peretele toracic). Conform procedurii, lucrătorii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași au anunțat Poliția.

După primele date, în conflict au fost identificați patru autori între care două victime, cei din urmă nu au dorit să facă plângere împotriva agresorilor.

Dosarul  penal este instrumentat de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a două persoane implicate.

Este vorba despre Daniel Petronel Gheorghe, 27 de ani, domiciliat pe raza comunei Roseți, cunoscut cu antecedente penale. Cel de-al doilea se numește Adrian Gabriel, 23 de ani, din Călărași.

Adrian Gabriel a fost arestat în cursul serii de ieri, 18 martie de către oamenii legii. Pentru că s-a sustras de la procedura de audieri, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași a solicitat arestarea în lipsă pe o perioadă de 30 de zile pentru Daniel Gheorghe, 27 de ani, cercetat pentru „tentativă de omor”.

Victima celor doi este Draghici Loredan-Florin,  un bărbat din Călărași în vârstă de 34 de ani din Călărași cu domiciliul pe raza municipiului. Potrivit datelor, victima înjunghiată cu cuțitul are un istoric infracțional reținut în cazierul judiciar care depășește două pagini. În faptele reținute se regăsește o agresiune sexuală și un viol.

Continue Reading

Cele mai accesate articole