Connect with us

La zi

Un singur parlamentar din Călărași a reacționat după scandalul sângeros. Restul, dezinteresați?

Vremurile s-au schimbat, însă obiceiurile rămân. Acum, în secolul XXI, la mai bine de 30 de ani după Comunism, informația este la o secundă distanță, accesibilă oricui, de aproape oriunde. Omenirea se poate educa și informa singură. De la rețete de prăjituri, la tutoriale despre cum se construiește o casă, până la a ajunge să verifici ce venituri încasează nea Cornel, un funcționar dintr-o instituție publică. Bineînțeles, trebuie să precizăm că este necesar să vrei așa ceva, trebuie să îți pese, pentru a fi informat.

Tehnologia și accesibilitatea sunt la îndemâna oricui. Dacă am lămurit acest aspect, trecem la subiect. Multe lucruri care au loc în societate ajung de cele mai multe ori și pe rețele de socializare. Evenimentele sunt prezentate sub formă de postări, încărcate pe paginile de socializare ale oamenilor publici. Vorbim aici despre activitatea oamenilor publici dintr-o societate. Demnitari, edili și oameni cărora le-am acordat încrederea pentru a ne asigura “o viață mai bună”, categoria persoanelor care vin la ușa fiecăruia și se pun lângă tine pe bancă și își explică ce planuri impresionante au pentru viitorul orașului și țării.

Acum, pentru că lucrurile sunt destul de agitate la nivelul județului Călărași, scandaluri stradale frecvente, bătăi cu săbii, lemne și pistoale, secvențe desprinse parcă din filme, lipsa siguranței pe străzi, cât și ineficiența instituțiilor, corupția și problemele penale ale oamenilor cu epoleți și grade mari, scot la lumină alte aspecte care parcă au trecut neobservate o bună perioadă de timp.

Situația gravă pleacă din zona instituțiilor care tratează totul cu pasivitate și indiferență. Din ce motiv? O întrebare la care se poate răspunde în multe forme.

Advertisement

Un fost inspector-șef de politie din Călărași este cercetat penal sub aspectul săvârșirii multor infracțiuni. Cercetările sunt desfășurate de procurorii unui județ care se învecinează cu al nostru. Surse din cadrul politie spun că, oameni cu probleme penale, au ajuns să aibă competențe de control prin diferite servicii și direcții de informații din structurile militarizate. Ofițeri cercetați penal de dare/luare de mită lucrează în serviciile care ar trebuie să destructureze astfel de fapte. [informatie extrasă dint-un rechizitoriu]. Mai multe detalii într-un material separat.

Lucrurile sunt destul de evidente, iar oamenii se întreabă de ce am ajuns  într-un astfel de punct critic. Concluzia o trage fiecare, după raționament. De cele mai multe ori, atunci când apar subiectele în spațiul public, abia atunci apar și primele mișcări. Luam exemplul atacului sângeros care a avut loc la spălătoria din municipiul Călărași.

foto: jurnalfm.ro ( scop ilustrativ)

Șase bucăți de conaționali intră într-o spălătorie înarmați cu săbii și alte obiecte specifice activiștilor de reglare a problemelor și fac prăpăd. Politia arestează o singură persoană, restul de cinci se bucură de viață. Un tânăr de 19 ani este tăiat cu sabia și transportat la spital de urgență. Nefericitul eveniment a avut loc în perioada minivacanței de Rusalii, când peste 100 de polițiști se aflau în acțiune, pe străzile orașului.

Fără îndoială, cazul prezentat de Ediția de Călărași, a ajuns la toți politicienii , însă unul singur a conștientizat problema. După apariția unui comunicat de presă pe care l-a dat senatorul Cionoiu, prin care se cerea o reacție imediată a IPJ Călărași, lucrurile au început să se miște. Politia a anunțat că a reușit să-i culeagă și pe restul de 5 bombardieri și să-i cazeze pentru cel puțin 30 de zile. Că tot am ajuns la demnitari, din păcate, Cionoiu este singurul care semnalat faptul că lucrurile au scăpat de sub control din punct de vedere al modului în care se împune poliția în astfel de cazuri. Restul politicienilor nu s-au obosit să implice pentru rezolvarea acestei probleme ce ține de siguranța călărășenilor.

Advertisement

Foto: Ediția de Călărași – Atac sângeros la spălătoria din Municipiul Călărași – 13 iunie 2022

Desfășurarea anchetei este cel puțin greu de înțeles, dacă nu de neperceput. După 2 zile sunt reținute și restul de persoane. Filmările apărute în spațiul public arată clar ce s-a întâmplat. Lucrurile s-au mișcat greu, iar totul a fost tratat discret, fără vreo comunicare eficientă și concretă. Câteva rânduri fără subiect și predicat puse la dispoziție de instituția statului.

Situația deficitului în comunicare există în mai multe instituții care obișnuiau să-și prezinte activitatea desfășurată. Acum nu o mai fac pentru că nu mai există. Mai nou, unii dintre reprezentanții instituțiilor, cei care ocupa un scaun și sunt plătiți din bani publici, își permit să facă aprecieri despre oamenii din presă și poziția pe care o adoptă în tratarea unui subiect care implica instituția din care fac parte.

Mai jos aveți o poză cu demnitarii pe care îi are județul Călărași. Să vă uitați bine la ei!

Și totuși, ce fac politicienii noștri?

Senatorul Nicușor Cionoiu este singurul demnitar din Călărași care a dat cu pumnul în masă. Deși a fost sfătuit de apropiați să nu se implice în acest subiect, a făcut-o.  Activitatea senatorului este remarcabilă, fiind vizibil implicat în sprijinirea multor cazuri sociale din județul Călărași prin Asociația “Dăruire și Credință”, reușind astfel să ofere un strop de bucurie semenilor nevoiași. Cele mai multe probleme și situații le primește în cadrul audiențelor de la cabinetul parlamentar.

Advertisement

VIDEO. Senatorul PSD Nicușor Cionoiu semnalează mai multe probleme din județul Călărași

Restul demnitarilor, oare ce fac?

Emil Dumitru se plimbă pe câmp, sau își mângâie mielul, nu degeaba este fermier… 

Site-ul AgroInfo.ro a scris în 2017 despre Emil Dumitru: “Țăranul”, așa cum îl numeau, la peiorativ, colegii de gimnaziu, se dovedește stirpe de gospodar. Cu 300 de pogoane, 300/2 de oi (ca să nu stric melodia „ciobănaș cu trei sute de oi”), vreo zece vaci de lapte, ceva porci, și, cu siguranță, pe acasă cu păsări de curte,(..)  Ca să fiți și mai convinși de asta, Dumitru are un ponton și o baltă cu pește și stuf, dar și o mini-livadă. Vara pune și grădină cu legume, atât pentru familie cât și pentru cei 4 angajați.” 

foto: agroinfo.ro

Advertisement

Senatorul Pandea Ciprian își prezintă activitatea politică pe pagina de Facebook, unde vorbește despre întâlnirile din țară, evenimente cu un bun prilej pentru schimburi de experiență cu colegi din țară. Îmbrățișări și priviri dulci între politicieni. Alte câteva postări despre întâlnirile politice cu primarii din județ, la sediul organizației județene a PNL Călărași. Masa este încărcată cu sticle de apă, semn că discuțiile purtate îi deshidratează pe cei implicați în rezolvarea problemelor din birou. Câteva pliculețe de zahăr pentru cei cu glicemia scăzută și aer condiționat. Toate condițiile pentru concentrare maximă care să aducă prosperitate județul Călărași.

foto: Facebook, Ciprian Pandea

Este aproape de netrecut cu vederea ce a făcut ex președintele PSD Călărași și actual șef liberal în urmă cu puțin timp. Pe 26 mai 2022, senatorul liberal a publicat un mesaj controversat spre rușinos, în care face aprecieri despre valorile politice care au format PNL Călărași. Senatorul Pandea îl apreciază pe fostul senator Răducu Filipescu, omul pe care ex preș. PSD îl articula dur cu fiecare ocazie pe care o avea în cadrul evenimentelor publice. Acum îl laudă pe cel pe care l-a avut adversar în cursele politice și …cel mai important…un județ care a fost ținut în lesă care n-a evoluat deloc sub conducerea acestui politician.

Pe pagina șefului PNL Călărași mai găsim câteva rânduri și despre proiectele finanțate din bugetul de stat la nivelul județul Călărași, însă nimic concret despre activitatea din teritoriu.

Despre deputatul Bîrcă nu avem ce spune prea multe. Ne bucurăm că și-a recuperat pagina de Facebook. Vă reamintim că, parlamentarul a rămas fără pagina de Facebook pentru că și-a supărat șeful organizației. În schimb, politicianul a continuat să trimită e-mailuri și comunică frecvent activitatea politică pe care o desfășoară atât în Parlament cât și în teritoriu. Deputatul Bîrcă nu a  mai spus nimic despre rătăcitul din PSD. Se pare că a reușit să găsească ieșirea în cele din urmă.

Advertisement

O poza rară cu doi politicieni din formațiuni diferite care stau apropiați, cu mâna la inima și cu Imnul României pe buze. Cel din dreapta este deputatul despre care scriam mai sus că-și vizitează ferma.

Coarnă Dumitru, unul dintre cei mai vocali deputați pe care i-a avut PSD Călărași până la momentul excluderii, continuă să-și facă treaba. A devenit demnitar neafiliat politic din aprilie 2022. Până la acest moment are 72 de luări de cuvânt, dintre care 31 declarații politice, 19 propuneri legislative inițiate, din 4 promulgate legi, 21 interpelări/întrebări și 5 moțiuni. Din păcate, ultimele prezențe în conferințele de presă organizate la PSD Călărași s-au desfășurat într-un stil coleric. Demnitarul s-a făcut remarcat în activitatea politică prin luptele pe care le duce cu oamenii corupți din instituții. Chiar dacă a fost persecutat de PSD pentru poziționarea contrară directivei de partid, Coarnă a păstrat relațiile de prietenie cu sfera PSD Călărași.

CĂLIN BALABAȘCIUC, CEL MAI SĂRAC DEMNITAR PE CARE ÎL ARE JUDEȚUL CĂLĂRAȘI?

foto: digi24.ro

Ajungem la ultimul parlamentar al listei, Călin-Constantin Balabașciuc, deputat al AUR. Potrivit datelor de pe cdep.ro, prezentate la data de 17 iunie 2022, cabinetul parlamentar din județul Călărași al  acestui demnitar se află în Municipiul Călărași la nr. 51. pe strada București.

Advertisement

În fapt, realitatea este diferită. Cabinetul parlamentar nu mai există la adresa indicată în profilul prezentat pe site-ul Camerei Deputaților.  Sursele din interiorul Alianței pentru Unitatea Românilor din care face parte și mai tânărul deputat spun că a fost evacuat pentru că nu obișnuia să-și plătească contractul de închiriere a spațiului.

Sau o fi din cauza declarației de avere goală?

“Deputatul Călin Balabașciuc ar putea candida la titlul de cel mai sărac parlamentar din istoria României. Declarația sa de avere, depusă pe site-ul Camerei deputaților, este goală. La capitolul venituri, nu a menționat nimic. Întrebat de reporterul Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabașciuc a recunoscut, cu greu, că a primit bani de la părinți, fără să spună concret ce sumă. El a refuzat să zică și din ce bani și-a făcut campanie electorală. Balabașciuc este șeful organizației de tineret a AUR, iar pe 1 iunie, de ziua copilului, va împlini 25 de ani.” – scrie Digi24.ro

Activitatea parlamentară în cifre a deputatului este de-a dreptul de necrezut. O singură luare de cuvânt, două declarații politice depuse în scris, un proiect de hotărâre care a fost inițiat de acesta, o semnătură pe o moțiune și 28 de propuneri legislative, din care 1 singura promulgară.

 

Advertisement

Fapt Divers

Sabethes cyaneus – Asasinul strălucitor al lumii insectelor

Sabethes cyaneus, un țânțar din familia Culicidae, este o specie fascinantă care combină o estetică uluitoare cu un rol ecologic complex și uneori periculos. Găsit predominant în pădurile tropicale umede din America Centrală și de Sud, în țări precum Brazilia, Panama, Costa Rica și Columbia, acest țânțar este renumit pentru aspectul său de neuitat, dar și pentru comportamentul său intrigant. Iată o explorare mai detaliată a trăsăturilor, comportamentului și impactului său:

Aspect și caracteristici fizice

Sabethes cyaneus este una dintre cele mai spectaculoase insecte din lume datorită culorilor sale irizante. Corpul său, de aproximativ 4-6 mm lungime, strălucește în nuanțe metalice de albastru, verde și auriu, reflectând lumina în funcție de unghi. Ceea ce îl face cu adevărat unic sunt „periuțele” sau solzii lungi și păroși de pe picioarele mijlocii, care seamănă cu niște pene decorative. Aceste structuri sunt mai pronunțate la masculi și joacă un rol esențial în comunicarea vizuală și în ritualurile de împerechere.

Antenele lor sunt, de asemenea, distinctive: masculii au antene mai lungi și mai stufoase, folosite pentru a detecta feromonii emiși de femele. Femelele, în schimb, au antene mai scurte, dar sunt mai bine echipate pentru a localiza surse de sânge datorită receptorilor lor olfactivi extrem de sensibili.

Comportament și ecologie

Sabethes cyaneus este un țânțar diurn, ceea ce îl diferențiază de mulți alți țânțari care sunt activi noaptea. Preferă mediile umede și umbroase ale pădurilor tropicale, unde se ascunde în vegetația deasă sau în apropierea apelor stătătoare, necesare pentru reproducere. Femelele depun ouăle în mici rezervoare de apă, cum ar fi cavitățile din copaci, bambusul tăiat sau alte recipiente naturale care rețin apa de ploaie.

Advertisement

Hrănirea: Ca majoritatea țânțarilor, masculii Sabethes cyaneus se hrănesc exclusiv cu nectar și alte surse de zaharuri din plante, contribuind la polenizarea anumitor specii de flori. Femelele, însă, au nevoie de sânge pentru a produce ouă, ceea ce le transformă în „asasini” eficienți. Ele pot înțepa mamifere, păsări și chiar reptile, folosindu-și trompa lungă și ascuțită pentru a extrage sânge. Procesul este rapid și discret, dar poate avea consecințe grave, deoarece Sabethes cyaneus este un vector cunoscut pentru transmiterea unor boli tropicale, cum ar fi febra galbenă, dengue și, potențial, virusul Zika.

Ritualul de împerechere: Unul dintre cele mai fascinante aspecte ale comportamentului Sabethes cyaneus este dansul de împerechere. Masculii și femelele se angajează într-un zbor sincronizat, în care își flutură picioarele decorate pentru a atrage atenția partenerului. Aceste „periuțe” nu sunt doar ornamentale; ele amplifică semnalele vizuale și pot produce vibrații subtile care sporesc atractivitatea. Acest spectacol aerian este o demonstrație rară de grație în lumea insectelor.

Rolul ecologic și impactul asupra sănătății

Sabethes cyaneus joacă un rol dublu în ecosistem. Pe de o parte, masculii contribuie la polenizarea plantelor, fiind o parte importantă a lanțului trofic în pădurile tropicale. Pe de altă parte, femelele, prin capacitatea lor de a transmite boli, reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană și animală. Deși nu sunt la fel de răspândite ca țânțarii din genul Aedes sau Anopheles, Sabethes cyaneus pot contribui la răspândirea agenților patogeni în regiunile tropicale, mai ales în zonele rurale sau slab monitorizate.

Interes științific și cultural

Dincolo de rolul lor biologic, țânțarii Sabethes cyaneus au captat atenția cercetătorilor și fotografilor datorită frumuseții lor neobișnuite. Fotografiile macro ale acestor insecte, care evidențiază culorile lor vibrante și detaliile „periuțelor”, sunt adesea folosite pentru a ilustra diversitatea uimitoare a lumii insectelor. În știință, această specie este studiată pentru a înțelege mai bine mecanismele de transmitere a bolilor și comportamentul reproductiv al țânțarilor.

În cultura populară, Sabethes cyaneus este uneori numit „țânțarul balerină” datorită mișcărilor sale grațioase și aspectului elegant. Cu toate acestea, frumusețea sa ascunde o natură letală, ceea ce îl face un simbol al contrastului dintre aparență și realitate.

Advertisement

Amenințări și conservare

Deși Sabethes cyaneus nu este o specie pe cale de dispariție, habitatul său natural – pădurile tropicale – este amenințat de defrișări și schimbări climatice. Pierderea acestor ecosisteme ar putea afecta populațiile acestei specii, dar și echilibrul ecologic al regiunilor în care trăiește. În același timp, controlul populațiilor de țânțari pentru a preveni bolile tropicale poate avea un impact asupra speciei, deși măsurile sunt de obicei îndreptate către țânțarii mai comuni, precum Aedes aegypti.

Sabethes cyaneus este mai mult decât o insectă frumos colorată; este un exemplu remarcabil al complexității naturii. Cu aspectul său de bijuterie vie, dansurile sale aeriene și rolul său de vector al bolilor, acest țânțar întruchipează un paradox: un „asasin strălucitor” care fascinează și amenință deopotrivă. În pădurile tropicale, unde frumusețea și pericolul se întâlnesc, Sabethes cyaneus rămâne un simbol al armoniei și al contradicțiilor din lumea naturală.

Continue Reading

Fapt Divers

Cum a fost vândut Turnul Eiffel: escrocheria genială

În inima Parisului, în anul 1925, s-a desfășurat una dintre cele mai îndrăznețe și ingenioase escrocherii din istorie, orchestrată de un maestru al înșelăciunii, Victor Lustig. Cu un zâmbet fermecător, o charismă irezistibilă și o minte sclipitoare, Lustig a realizat ceea ce părea imposibil: a „vândut” Turnul Eiffel, simbolul iconic al Franței, unui comerciant de fier vechi.

În anii 1920, Parisul era un oraș vibrant, dar și un teren fertil pentru escroci, datorită efervescenței economice și a influxului de oameni de afaceri. Victor Lustig, un escroc de origine cehă, cunoscut pentru abilitatea sa de a manipula și de a se reinventa, a citit într-un ziar despre dezbaterile privind costurile de întreținere ale Turnului Eiffel. Construit în 1889 pentru Expoziția Universală, turnul era considerat de unii parizieni o structură temporară, iar zvonurile despre posibila sa demolare circulau. Lustig a văzut în acest context oportunitatea perfectă.

El s-a prezentat drept un oficial guvernamental francez și a fabricat documente false care să-i susțină identitatea. Apoi, a contactat mai mulți comercianți de fier vechi, invitându-i la o întâlnire confidențială într-un hotel de lux din Paris. Printre aceștia se număra și André Poisson, un om de afaceri ambițios, dar naiv, care a devenit ținta principală a planului.

Lustig le-a spus comercianților că guvernul francez intenționa să demoleze Turnul Eiffel din cauza costurilor mari de întreținere și că dorea să vândă structura ca fier vechi, în secret, pentru a evita protestele publice. Pentru a face povestea credibilă, el a organizat o vizită la turn, escortându-i pe potențialii cumpărători ca un adevărat funcționar. Charisma sa și detaliile minuțioase ale poveștii au convins audiența, iar Poisson, dornic să-și crească prestigiul, a mușcat momeala.

Advertisement

Lustig a cerut o sumă considerabilă pentru „contractul” de vânzare, dar și un mic „comision” personal – un șpagă pentru a asigura afacerea. Poisson, crezând că face o investiție uriașă, a plătit atât suma cerută, cât și mita. După ce a primit banii, Lustig a dispărut rapid din Paris, lăsându-l pe Poisson să descopere, cu stupoare, că fusese păcălit.

Escrocheria lui Lustig a fost un succes datorită mai multor factori. În primul rând, el a exploatat credibilitatea contextului: ideea că Turnul Eiffel ar putea fi demolat nu era complet absurdă în epocă. În al doilea rând, Lustig a fost un maestru al psihologiei, alegându-și victima cu grijă – Poisson era nesigur și dornic să se afirme, ceea ce l-a făcut vulnerabil. În plus, documentele false și atenția la detalii au creat o iluzie perfectă.

În mod surprinzător, Poisson a fost prea rușinat să raporteze escrocheria autorităților, ceea ce i-a permis lui Lustig să scape fără consecințe imediate. Ba mai mult, încrezător în succesul său, Lustig a încercat să repete schema cu un alt comerciant, dar de data aceasta a fost nevoit să fugă din Paris când autoritățile au început să investigheze.

Victor Lustig a rămas în istorie drept „omul care a vândut Turnul Eiffel”. Escrocheria sa a devenit legendară, nu doar pentru îndrăzneala sa, ci și pentru că a demonstrat cât de departe poate merge puterea persuasiunii și a încrederii în sine

Advertisement
Continue Reading

La zi

Semnificația istorică a zilei de 3 iulie

IATĂ CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ACEASTĂ ZI:

1423 – S-a născut Regele Ludovic al XI-lea al Franței.

1608 – Exploratorul francez Samuel de Champlain a înființat orașul Quebec (in Canada de astazi). A fost numit “părintele Noii Franțe” și a ocupat funcția de guvernator până la moarte.

1642 – A murit Maria de Medici, regină a Franței, a doua soție a lui Henric al IV-lea.

Advertisement

1767 – Englezul Robert Pitcairn descoperă Insula Pitcairn, in timpul unei expediții comandate de Philip Carteret.

1767 – În Norvegia este fondat si apare in prima ediție cel mai vechi ziar încă publicat, L’Adresseavisen. L’Adresseavisen este un cotidian regional independent si conservator, publicat în orașul Trondheim, cu un tiraj zilnic de 85000 de exemplare.

1771 – A avut loc inaugurarea festivă a uzinelor siderurgice “Reșița”.

1850 – Apare la Iași publicația bisăptămânală “Zimbrul”, tribuna unionista, care va fuziona cu mai apoi cu “Steaua Dunării”, publicație a lui Kogălniceanu.

1863 – A luat sfârșit Bătălia de la Gettysburg, moment de cotitură în Războiul Civil American.

Advertisement

1863 – Dieta Transilvaniei si-a deschis lucrările la Sibiu și-a desfășurat lucrările între anii 1863-1864.

1866 – A avut loc Bătălia de la Königgrätz, care a dus la slăbirea Imperiului Austriac.

1883 – S-a născut Franz Kafka, prozator evreu ceh de limbă germană,

1886 – Karl Benz dezvăluie oficial “Benz Patent Motorwagen“, privit ca primul automobil, un vehicul conceput pentru a fi propulsat de un motor.

1900 – A avut loc prima ascensiune a unui dirijabil (zepelin). Ferdinand, conte von Zeppelin (1838-1927), constructor german de dirijabile, primul care a folosit motorul cu combustie internă pentru propulsia dirijabilelor.

Advertisement

1906 – S-a născut Horia Sima, conducător al Mișcării Legionare din România.

1928 – John Logie Baird englez a enunțat, pentru prima dată, principiul televiziunii în culori.

1939 – Se stabilesc relații diplomatice intre România și China.

1940 – Flota franceză a Atlanticului cu baza la Mers El Kebir din nordul Africii, este atacata de flota britanică din Gibraltar.

1941 – Stalin își anunță hotărârea de a purta un război total împotriva invadatorilor german ai URSS.

Advertisement

1944 – În timpul celui de-al doilea Război Mondial orașul Minsk este eliberat de naziști de către trupele sovietice în cadrul operațiunii Bagration.

1957 – În urma încercării nereușite de a-l compromite și exclude din partid pe Dej, la Plenara CC al PCR, Iosif Chişinevschi și Miron Constantinescu, căzuți în dizgrație, sunt demiși din funcțiile deținute.

1975 – Au avut loc grave inundații în România, ce au dus la instituirea stării de necesitate.

1987 – Fostul șef al Gestapoului din Lyon (Franța), Klaus Barbie, este condamnat la închisoare pe viata de un tribunal francez.

1988 – Zborul 655 al Iran Air – Un avion de tip Airbus A300 aparținând companiei naționale Iran Air, care asigura legătura între Bandar-Abbas (Iran) și Dubai (Emiratele Arabe Unite), a fost doborât imediat după decolare de două rachete trase de la bordul fregatei americane USS Vincennes, aceasta patrulând în strâmtoarea Ormuz.

Advertisement

1990 – A avut loc Adunarea generala a Academiei Romane. Au fost reprimiți 72 de membri corespondenți (literați, istorici, oameni de știința) cărora li s-a retras aceasta calitate sau care au fost privați de ea, pe nedrept de regimul comunist, intre 1948-1989.

1992 – Hunedoara a fost primul județ al României primit ca membru în cadrul Ansamblului Regiunilor Europei.

2001 – A început procesul fostului președinte al Iugoslaviei, Slobodan Milosevici, la Tribunalul Penal International de la Haga.

2013 – Lovitura de stat in Egipt. Președintele egiptean Mohamed Morsi este înlăturat de la putere de militari .Președintele Curții Constituționale Supreme a Egiptului, Adly Mansour este declarat președinte interimar al tarii, pana la organizarea de alegeri prezidențiale.

Advertisement
Continue Reading