Connect with us

Actualitate

Un singur parlamentar din Călărași a reacționat după scandalul sângeros. Restul, dezinteresați?

Published

on

Vremurile s-au schimbat, însă obiceiurile rămân. Acum, în secolul XXI, la mai bine de 30 de ani după Comunism, informația este la o secundă distanță, accesibilă oricui, de aproape oriunde. Omenirea se poate educa și informa singură. De la rețete de prăjituri, la tutoriale despre cum se construiește o casă, până la a ajunge să verifici ce venituri încasează nea Cornel, un funcționar dintr-o instituție publică. Bineînțeles, trebuie să precizăm că este necesar să vrei așa ceva, trebuie să îți pese, pentru a fi informat.

Tehnologia și accesibilitatea sunt la îndemâna oricui. Dacă am lămurit acest aspect, trecem la subiect. Multe lucruri care au loc în societate ajung de cele mai multe ori și pe rețele de socializare. Evenimentele sunt prezentate sub formă de postări, încărcate pe paginile de socializare ale oamenilor publici. Vorbim aici despre activitatea oamenilor publici dintr-o societate. Demnitari, edili și oameni cărora le-am acordat încrederea pentru a ne asigura “o viață mai bună”, categoria persoanelor care vin la ușa fiecăruia și se pun lângă tine pe bancă și își explică ce planuri impresionante au pentru viitorul orașului și țării.

Acum, pentru că lucrurile sunt destul de agitate la nivelul județului Călărași, scandaluri stradale frecvente, bătăi cu săbii, lemne și pistoale, secvențe desprinse parcă din filme, lipsa siguranței pe străzi, cât și ineficiența instituțiilor, corupția și problemele penale ale oamenilor cu epoleți și grade mari, scot la lumină alte aspecte care parcă au trecut neobservate o bună perioadă de timp.

Situația gravă pleacă din zona instituțiilor care tratează totul cu pasivitate și indiferență. Din ce motiv? O întrebare la care se poate răspunde în multe forme.

Un fost inspector-șef de politie din Călărași este cercetat penal sub aspectul săvârșirii multor infracțiuni. Cercetările sunt desfășurate de procurorii unui județ care se învecinează cu al nostru. Surse din cadrul politie spun că, oameni cu probleme penale, au ajuns să aibă competențe de control prin diferite servicii și direcții de informații din structurile militarizate. Ofițeri cercetați penal de dare/luare de mită lucrează în serviciile care ar trebuie să destructureze astfel de fapte. [informatie extrasă dint-un rechizitoriu]. Mai multe detalii într-un material separat.

Lucrurile sunt destul de evidente, iar oamenii se întreabă de ce am ajuns  într-un astfel de punct critic. Concluzia o trage fiecare, după raționament. De cele mai multe ori, atunci când apar subiectele în spațiul public, abia atunci apar și primele mișcări. Luam exemplul atacului sângeros care a avut loc la spălătoria din municipiul Călărași.

foto: jurnalfm.ro ( scop ilustrativ)

Șase bucăți de conaționali intră într-o spălătorie înarmați cu săbii și alte obiecte specifice activiștilor de reglare a problemelor și fac prăpăd. Politia arestează o singură persoană, restul de cinci se bucură de viață. Un tânăr de 19 ani este tăiat cu sabia și transportat la spital de urgență. Nefericitul eveniment a avut loc în perioada minivacanței de Rusalii, când peste 100 de polițiști se aflau în acțiune, pe străzile orașului.

Fără îndoială, cazul prezentat de Ediția de Călărași, a ajuns la toți politicienii , însă unul singur a conștientizat problema. După apariția unui comunicat de presă pe care l-a dat senatorul Cionoiu, prin care se cerea o reacție imediată a IPJ Călărași, lucrurile au început să se miște. Politia a anunțat că a reușit să-i culeagă și pe restul de 5 bombardieri și să-i cazeze pentru cel puțin 30 de zile. Că tot am ajuns la demnitari, din păcate, Cionoiu este singurul care semnalat faptul că lucrurile au scăpat de sub control din punct de vedere al modului în care se împune poliția în astfel de cazuri. Restul politicienilor nu s-au obosit să implice pentru rezolvarea acestei probleme ce ține de siguranța călărășenilor.

Foto: Ediția de Călărași – Atac sângeros la spălătoria din Municipiul Călărași – 13 iunie 2022

Desfășurarea anchetei este cel puțin greu de înțeles, dacă nu de neperceput. După 2 zile sunt reținute și restul de persoane. Filmările apărute în spațiul public arată clar ce s-a întâmplat. Lucrurile s-au mișcat greu, iar totul a fost tratat discret, fără vreo comunicare eficientă și concretă. Câteva rânduri fără subiect și predicat puse la dispoziție de instituția statului.

Situația deficitului în comunicare există în mai multe instituții care obișnuiau să-și prezinte activitatea desfășurată. Acum nu o mai fac pentru că nu mai există. Mai nou, unii dintre reprezentanții instituțiilor, cei care ocupa un scaun și sunt plătiți din bani publici, își permit să facă aprecieri despre oamenii din presă și poziția pe care o adoptă în tratarea unui subiect care implica instituția din care fac parte.

Mai jos aveți o poză cu demnitarii pe care îi are județul Călărași. Să vă uitați bine la ei!

Și totuși, ce fac politicienii noștri?

Senatorul Nicușor Cionoiu este singurul demnitar din Călărași care a dat cu pumnul în masă. Deși a fost sfătuit de apropiați să nu se implice în acest subiect, a făcut-o.  Activitatea senatorului este remarcabilă, fiind vizibil implicat în sprijinirea multor cazuri sociale din județul Călărași prin Asociația “Dăruire și Credință”, reușind astfel să ofere un strop de bucurie semenilor nevoiași. Cele mai multe probleme și situații le primește în cadrul audiențelor de la cabinetul parlamentar.

VIDEO. Senatorul PSD Nicușor Cionoiu semnalează mai multe probleme din județul Călărași

Restul demnitarilor, oare ce fac?

Emil Dumitru se plimbă pe câmp, sau își mângâie mielul, nu degeaba este fermier… 

Site-ul AgroInfo.ro a scris în 2017 despre Emil Dumitru: “Țăranul”, așa cum îl numeau, la peiorativ, colegii de gimnaziu, se dovedește stirpe de gospodar. Cu 300 de pogoane, 300/2 de oi (ca să nu stric melodia „ciobănaș cu trei sute de oi”), vreo zece vaci de lapte, ceva porci, și, cu siguranță, pe acasă cu păsări de curte,(..)  Ca să fiți și mai convinși de asta, Dumitru are un ponton și o baltă cu pește și stuf, dar și o mini-livadă. Vara pune și grădină cu legume, atât pentru familie cât și pentru cei 4 angajați.” 

foto: agroinfo.ro

Senatorul Pandea Ciprian își prezintă activitatea politică pe pagina de Facebook, unde vorbește despre întâlnirile din țară, evenimente cu un bun prilej pentru schimburi de experiență cu colegi din țară. Îmbrățișări și priviri dulci între politicieni. Alte câteva postări despre întâlnirile politice cu primarii din județ, la sediul organizației județene a PNL Călărași. Masa este încărcată cu sticle de apă, semn că discuțiile purtate îi deshidratează pe cei implicați în rezolvarea problemelor din birou. Câteva pliculețe de zahăr pentru cei cu glicemia scăzută și aer condiționat. Toate condițiile pentru concentrare maximă care să aducă prosperitate județul Călărași.

foto: Facebook, Ciprian Pandea

Este aproape de netrecut cu vederea ce a făcut ex președintele PSD Călărași și actual șef liberal în urmă cu puțin timp. Pe 26 mai 2022, senatorul liberal a publicat un mesaj controversat spre rușinos, în care face aprecieri despre valorile politice care au format PNL Călărași. Senatorul Pandea îl apreciază pe fostul senator Răducu Filipescu, omul pe care ex preș. PSD îl articula dur cu fiecare ocazie pe care o avea în cadrul evenimentelor publice. Acum îl laudă pe cel pe care l-a avut adversar în cursele politice și …cel mai important…un județ care a fost ținut în lesă care n-a evoluat deloc sub conducerea acestui politician.

Pe pagina șefului PNL Călărași mai găsim câteva rânduri și despre proiectele finanțate din bugetul de stat la nivelul județul Călărași, însă nimic concret despre activitatea din teritoriu.

Despre deputatul Bîrcă nu avem ce spune prea multe. Ne bucurăm că și-a recuperat pagina de Facebook. Vă reamintim că, parlamentarul a rămas fără pagina de Facebook pentru că și-a supărat șeful organizației. În schimb, politicianul a continuat să trimită e-mailuri și comunică frecvent activitatea politică pe care o desfășoară atât în Parlament cât și în teritoriu. Deputatul Bîrcă nu a  mai spus nimic despre rătăcitul din PSD. Se pare că a reușit să găsească ieșirea în cele din urmă.

O poza rară cu doi politicieni din formațiuni diferite care stau apropiați, cu mâna la inima și cu Imnul României pe buze. Cel din dreapta este deputatul despre care scriam mai sus că-și vizitează ferma.

Coarnă Dumitru, unul dintre cei mai vocali deputați pe care i-a avut PSD Călărași până la momentul excluderii, continuă să-și facă treaba. A devenit demnitar neafiliat politic din aprilie 2022. Până la acest moment are 72 de luări de cuvânt, dintre care 31 declarații politice, 19 propuneri legislative inițiate, din 4 promulgate legi, 21 interpelări/întrebări și 5 moțiuni. Din păcate, ultimele prezențe în conferințele de presă organizate la PSD Călărași s-au desfășurat într-un stil coleric. Demnitarul s-a făcut remarcat în activitatea politică prin luptele pe care le duce cu oamenii corupți din instituții. Chiar dacă a fost persecutat de PSD pentru poziționarea contrară directivei de partid, Coarnă a păstrat relațiile de prietenie cu sfera PSD Călărași.

CĂLIN BALABAȘCIUC, CEL MAI SĂRAC DEMNITAR PE CARE ÎL ARE JUDEȚUL CĂLĂRAȘI?

foto: digi24.ro

Ajungem la ultimul parlamentar al listei, Călin-Constantin Balabașciuc, deputat al AUR. Potrivit datelor de pe cdep.ro, prezentate la data de 17 iunie 2022, cabinetul parlamentar din județul Călărași al  acestui demnitar se află în Municipiul Călărași la nr. 51. pe strada București.

În fapt, realitatea este diferită. Cabinetul parlamentar nu mai există la adresa indicată în profilul prezentat pe site-ul Camerei Deputaților.  Sursele din interiorul Alianței pentru Unitatea Românilor din care face parte și mai tânărul deputat spun că a fost evacuat pentru că nu obișnuia să-și plătească contractul de închiriere a spațiului.

Sau o fi din cauza declarației de avere goală?

“Deputatul Călin Balabașciuc ar putea candida la titlul de cel mai sărac parlamentar din istoria României. Declarația sa de avere, depusă pe site-ul Camerei deputaților, este goală. La capitolul venituri, nu a menționat nimic. Întrebat de reporterul Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabașciuc a recunoscut, cu greu, că a primit bani de la părinți, fără să spună concret ce sumă. El a refuzat să zică și din ce bani și-a făcut campanie electorală. Balabașciuc este șeful organizației de tineret a AUR, iar pe 1 iunie, de ziua copilului, va împlini 25 de ani.” – scrie Digi24.ro

Activitatea parlamentară în cifre a deputatului este de-a dreptul de necrezut. O singură luare de cuvânt, două declarații politice depuse în scris, un proiect de hotărâre care a fost inițiat de acesta, o semnătură pe o moțiune și 28 de propuneri legislative, din care 1 singura promulgară.

 

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Ministrul Grindeanu, vizită de lucru la pasajul Drajna. Vezi cum arată șantierul (GALERIE FOTO)

Published

on

Vineri, 29 iulie a.c., viceprim-ministrul României, Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor și Infrastructurii, însoțit de specialiștii din aparatul de lucru, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul pasajului suprateran Drajna din Călărași, lucrare începută în această primăvară. În prezent, de la momentul demarării acestui proiect, șantierul a trecut de 40% iar constructorul spune că are toate speranțele că lucrarea va fi realizată înainte de termen.

Sorin Vrăjitoru, fost deputat de Călărași, secretar de stat în Ministerul Transporturilor l-a însoțit pe oficial în vizita din șantier. Vrăjitoru este parlamentarul care, în anul 2019 a inițiat amendamentul privind realizarea Pasajului Drajna.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, vicepreședintele CJ Ion Samoilă, deputatul Bîrcă Constantin, dar și alte autorități locale au fost prezente la vizita lui Grindeanu.

După o scurtă analiză în șantier, Grindeanu spune că lucrurile arată și merg bine. Constructorul ARCADA Company a precizat că sunt șanse mari ca pasajul să fie deschis mai devreme decât termenul prevăzut în contractul de lucrări.

“În luna iunie 2023 este termenul, însă domnul director m-a asigurat că ar vrea să termine înainte de termen acest proiect. Sunteți undeva la 50% din ce știu eu. Au fost ceva probleme cu rețelele, dar s-au rezolvat. Să se țină de acest termen de sfârșit de an, astfel încât în iarnă să se poată circula. E un exemplu de bună practică și uite că se poate, spre deosebire de alte proiecte unde din păcate sunt întârzieri. Dacă ritmul se menține ca în prima jumătate a anului, se termină mai repede cu aproximativ 6 luni față de termenul asumat prin contract”. – a punctat Sorin Grindeanu, viceprim-ministrul României.

Sorin Vrăjitoru, inițiatorul proiectului, secretar de stat în Ministerul Transporturilor spune că tot ce se întâmplă este o mare realizare, nu personală, o realizare a tuturor.

“Este o mare bucurie, cel puțin a mea, personală, și cred că nu numai pentru mine, și pentru călărășeni, pentru cei ce traversează acest nod rutier. Amendamentul depus de mine în timpul mandatului de deputat în februarie 2019 la bugetul de stat, astăzi jumătate a dat roade, dacă putem să folosim un joc de cuvinte. După cum puteți observa, din cele 10 pile cât are pasajul că documentație tehnică, 9 sunt în picioare. Au fost montate primele tabliere. În spatele dumneavoastră se află cele două culeee care deservesc acest pod, iar pentru mine, pentru călărășeni și pentru întreaga țară nu poate să fie decât o mare bucurie. Datorită faptului că eliminăm acele cozi infernale care se fac nu numai pe perioada verii, pe toată perioada anului aici la Drajna, care merg câteodată și până pe autostrada A2.

Vă spun un secret – tot proiectul a mers într-un ritm alert. Nici eu nu am crezut la început că sunt, practic, de la depunerea amendamentului, din februarie 2019 și până astăzi, sunt aproape 3 ani cu tot cu avize luate. Au fost necesare 22 sau 24 de avize de pe la toate instituțiile posibile și imposibile din România, cu licitație făcută, cu exproprierile care de regulă în România durează foarte mult. Astăzi ne aflăm într-un grad de execuție al pasajului de peste 50% și asta nu poate să fie decât o mare bucurie, iar datorită faptului că, astăzi, domnul vice prim-ministru, Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și infrastructurii, este astăzi prezent la Călărași. Reamintesc că domnia sa a semnat și ordinul de începere al lucrărilor pe data de 15 ianuarie, anul curent, nu poate să fie decât o mare bucurie. Este practic o garanție că acest pasaj va merge într-un ritm alert până la capăt. Noi sperăm, dacă timpul ne va lăsa, ca undeva la finalul anului să putem să fim gata cu acest pasaj. Probabil va mai necesita o lună și ceva de zile după ce acest pasaj se va finaliza și pentru testele necesare, conform graficului de execuție și graficului tehnic.” – a declarat, pentru Călărași PRESS, Sorin Vrăjitoru.

Coordonatorul companie Arcadia spune că până la sfârșitul lunii august 2022 vor fi montate elementele suprastructurii pasajului. Lucrările pasajului ar urma să fie finalizate în octombrie anul acesta.

După 6 luni deja se vede ceva după noi. Ne menținem punctul de vedere transmis acum șase luni de zile. Pe termen scurt, vă dăm asigurări că suprastructura va fi montată, adică grinzile prefabricate vor fi montate cel târziu la sfârșitul lui august. Domnul director a făcut toate demersurile să închidem circulația pe calea ferată între 16 – 20 august.  Vom avea un mic obstacol cu DN-ul, dar nu cred că vor fi probleme, pentru că avem tot suportul SDN-ului, DRDP-ului. Nu va fi nicio problemă. Infrastructura o terminăm în două săptămâni și jumătate. Ne rămâne doar suprastructura și, cu siguranță, pasajul în sine va fi terminat la jumătatea lunii octombrie. Ne mai rămân, după aceea, drumurile, umpluturile, straturile și siguranța circulației”, a explicat, pentru Canal SUD, Alexandru Stanciu, șef șantier Arcadia.

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași spune că această lucrare este foarte importantă pentru județ și  nu numai.

“Acest pasaj va rezolva și problema blocajului de la autostradă, pe timp de vară. Vom reuși, prin acest proiect, să fluidizăm traficul între Slobozia și Călărași”a declarat Vasile Iliuță, președintele CJC.

Pasajul Drajna are puțin peste 2,70 km. Valoarea proiectului este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea s-a făcut prin POIM.  Construcția supraterană va traversa DN3A și linia de cale ferată București-Constanța. Lucrarea va face parte din viitorul drum expres Călărași-Brăila.

Continue Reading

Actualitate

Accident rutier în zona localității Belciugatele

Published

on

Accident rutier în zona localității Belciugatele

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de joi, 21 Iulie 2022, ora 07:35, pe DN3, în zona localității Belciugatele din județul Călărași.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, pe DN3 București-Călărași, în apropierea localității Belciugatele, județul Călărași, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule. Potrivit primelor informații, două persoane au suferit leziuni, urmând să fie evaluate medical la fața locului.

Traficul rutier a fost oprit pe sensul către București, circulându-se alternativ pe celălalt fir. Se estimează reluarea normală a circulației în 30-45 de minute.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro