Connect with us

Actualitate

Un singur parlamentar din Călărași a reacționat după scandalul sângeros. Restul, dezinteresați?

Published

on

Vremurile s-au schimbat, însă obiceiurile rămân. Acum, în secolul XXI, la mai bine de 30 de ani după Comunism, informația este la o secundă distanță, accesibilă oricui, de aproape oriunde. Omenirea se poate educa și informa singură. De la rețete de prăjituri, la tutoriale despre cum se construiește o casă, până la a ajunge să verifici ce venituri încasează nea Cornel, un funcționar dintr-o instituție publică. Bineînțeles, trebuie să precizăm că este necesar să vrei așa ceva, trebuie să îți pese, pentru a fi informat.

Tehnologia și accesibilitatea sunt la îndemâna oricui. Dacă am lămurit acest aspect, trecem la subiect. Multe lucruri care au loc în societate ajung de cele mai multe ori și pe rețele de socializare. Evenimentele sunt prezentate sub formă de postări, încărcate pe paginile de socializare ale oamenilor publici. Vorbim aici despre activitatea oamenilor publici dintr-o societate. Demnitari, edili și oameni cărora le-am acordat încrederea pentru a ne asigura “o viață mai bună”, categoria persoanelor care vin la ușa fiecăruia și se pun lângă tine pe bancă și își explică ce planuri impresionante au pentru viitorul orașului și țării.

Acum, pentru că lucrurile sunt destul de agitate la nivelul județului Călărași, scandaluri stradale frecvente, bătăi cu săbii, lemne și pistoale, secvențe desprinse parcă din filme, lipsa siguranței pe străzi, cât și ineficiența instituțiilor, corupția și problemele penale ale oamenilor cu epoleți și grade mari, scot la lumină alte aspecte care parcă au trecut neobservate o bună perioadă de timp.

Situația gravă pleacă din zona instituțiilor care tratează totul cu pasivitate și indiferență. Din ce motiv? O întrebare la care se poate răspunde în multe forme.

Advertisement

Un fost inspector-șef de politie din Călărași este cercetat penal sub aspectul săvârșirii multor infracțiuni. Cercetările sunt desfășurate de procurorii unui județ care se învecinează cu al nostru. Surse din cadrul politie spun că, oameni cu probleme penale, au ajuns să aibă competențe de control prin diferite servicii și direcții de informații din structurile militarizate. Ofițeri cercetați penal de dare/luare de mită lucrează în serviciile care ar trebuie să destructureze astfel de fapte. [informatie extrasă dint-un rechizitoriu]. Mai multe detalii într-un material separat.

Lucrurile sunt destul de evidente, iar oamenii se întreabă de ce am ajuns  într-un astfel de punct critic. Concluzia o trage fiecare, după raționament. De cele mai multe ori, atunci când apar subiectele în spațiul public, abia atunci apar și primele mișcări. Luam exemplul atacului sângeros care a avut loc la spălătoria din municipiul Călărași.

foto: jurnalfm.ro ( scop ilustrativ)

Șase bucăți de conaționali intră într-o spălătorie înarmați cu săbii și alte obiecte specifice activiștilor de reglare a problemelor și fac prăpăd. Politia arestează o singură persoană, restul de cinci se bucură de viață. Un tânăr de 19 ani este tăiat cu sabia și transportat la spital de urgență. Nefericitul eveniment a avut loc în perioada minivacanței de Rusalii, când peste 100 de polițiști se aflau în acțiune, pe străzile orașului.

Fără îndoială, cazul prezentat de Ediția de Călărași, a ajuns la toți politicienii , însă unul singur a conștientizat problema. După apariția unui comunicat de presă pe care l-a dat senatorul Cionoiu, prin care se cerea o reacție imediată a IPJ Călărași, lucrurile au început să se miște. Politia a anunțat că a reușit să-i culeagă și pe restul de 5 bombardieri și să-i cazeze pentru cel puțin 30 de zile. Că tot am ajuns la demnitari, din păcate, Cionoiu este singurul care semnalat faptul că lucrurile au scăpat de sub control din punct de vedere al modului în care se împune poliția în astfel de cazuri. Restul politicienilor nu s-au obosit să implice pentru rezolvarea acestei probleme ce ține de siguranța călărășenilor.

Advertisement

Foto: Ediția de Călărași – Atac sângeros la spălătoria din Municipiul Călărași – 13 iunie 2022

Desfășurarea anchetei este cel puțin greu de înțeles, dacă nu de neperceput. După 2 zile sunt reținute și restul de persoane. Filmările apărute în spațiul public arată clar ce s-a întâmplat. Lucrurile s-au mișcat greu, iar totul a fost tratat discret, fără vreo comunicare eficientă și concretă. Câteva rânduri fără subiect și predicat puse la dispoziție de instituția statului.

Situația deficitului în comunicare există în mai multe instituții care obișnuiau să-și prezinte activitatea desfășurată. Acum nu o mai fac pentru că nu mai există. Mai nou, unii dintre reprezentanții instituțiilor, cei care ocupa un scaun și sunt plătiți din bani publici, își permit să facă aprecieri despre oamenii din presă și poziția pe care o adoptă în tratarea unui subiect care implica instituția din care fac parte.

Mai jos aveți o poză cu demnitarii pe care îi are județul Călărași. Să vă uitați bine la ei!

Și totuși, ce fac politicienii noștri?

Senatorul Nicușor Cionoiu este singurul demnitar din Călărași care a dat cu pumnul în masă. Deși a fost sfătuit de apropiați să nu se implice în acest subiect, a făcut-o.  Activitatea senatorului este remarcabilă, fiind vizibil implicat în sprijinirea multor cazuri sociale din județul Călărași prin Asociația “Dăruire și Credință”, reușind astfel să ofere un strop de bucurie semenilor nevoiași. Cele mai multe probleme și situații le primește în cadrul audiențelor de la cabinetul parlamentar.

Advertisement

VIDEO. Senatorul PSD Nicușor Cionoiu semnalează mai multe probleme din județul Călărași

Restul demnitarilor, oare ce fac?

Emil Dumitru se plimbă pe câmp, sau își mângâie mielul, nu degeaba este fermier… 

Site-ul AgroInfo.ro a scris în 2017 despre Emil Dumitru: “Țăranul”, așa cum îl numeau, la peiorativ, colegii de gimnaziu, se dovedește stirpe de gospodar. Cu 300 de pogoane, 300/2 de oi (ca să nu stric melodia „ciobănaș cu trei sute de oi”), vreo zece vaci de lapte, ceva porci, și, cu siguranță, pe acasă cu păsări de curte,(..)  Ca să fiți și mai convinși de asta, Dumitru are un ponton și o baltă cu pește și stuf, dar și o mini-livadă. Vara pune și grădină cu legume, atât pentru familie cât și pentru cei 4 angajați.” 

foto: agroinfo.ro

Advertisement

Senatorul Pandea Ciprian își prezintă activitatea politică pe pagina de Facebook, unde vorbește despre întâlnirile din țară, evenimente cu un bun prilej pentru schimburi de experiență cu colegi din țară. Îmbrățișări și priviri dulci între politicieni. Alte câteva postări despre întâlnirile politice cu primarii din județ, la sediul organizației județene a PNL Călărași. Masa este încărcată cu sticle de apă, semn că discuțiile purtate îi deshidratează pe cei implicați în rezolvarea problemelor din birou. Câteva pliculețe de zahăr pentru cei cu glicemia scăzută și aer condiționat. Toate condițiile pentru concentrare maximă care să aducă prosperitate județul Călărași.

foto: Facebook, Ciprian Pandea

Este aproape de netrecut cu vederea ce a făcut ex președintele PSD Călărași și actual șef liberal în urmă cu puțin timp. Pe 26 mai 2022, senatorul liberal a publicat un mesaj controversat spre rușinos, în care face aprecieri despre valorile politice care au format PNL Călărași. Senatorul Pandea îl apreciază pe fostul senator Răducu Filipescu, omul pe care ex preș. PSD îl articula dur cu fiecare ocazie pe care o avea în cadrul evenimentelor publice. Acum îl laudă pe cel pe care l-a avut adversar în cursele politice și …cel mai important…un județ care a fost ținut în lesă care n-a evoluat deloc sub conducerea acestui politician.

Pe pagina șefului PNL Călărași mai găsim câteva rânduri și despre proiectele finanțate din bugetul de stat la nivelul județul Călărași, însă nimic concret despre activitatea din teritoriu.

Despre deputatul Bîrcă nu avem ce spune prea multe. Ne bucurăm că și-a recuperat pagina de Facebook. Vă reamintim că, parlamentarul a rămas fără pagina de Facebook pentru că și-a supărat șeful organizației. În schimb, politicianul a continuat să trimită e-mailuri și comunică frecvent activitatea politică pe care o desfășoară atât în Parlament cât și în teritoriu. Deputatul Bîrcă nu a  mai spus nimic despre rătăcitul din PSD. Se pare că a reușit să găsească ieșirea în cele din urmă.

Advertisement

O poza rară cu doi politicieni din formațiuni diferite care stau apropiați, cu mâna la inima și cu Imnul României pe buze. Cel din dreapta este deputatul despre care scriam mai sus că-și vizitează ferma.

Coarnă Dumitru, unul dintre cei mai vocali deputați pe care i-a avut PSD Călărași până la momentul excluderii, continuă să-și facă treaba. A devenit demnitar neafiliat politic din aprilie 2022. Până la acest moment are 72 de luări de cuvânt, dintre care 31 declarații politice, 19 propuneri legislative inițiate, din 4 promulgate legi, 21 interpelări/întrebări și 5 moțiuni. Din păcate, ultimele prezențe în conferințele de presă organizate la PSD Călărași s-au desfășurat într-un stil coleric. Demnitarul s-a făcut remarcat în activitatea politică prin luptele pe care le duce cu oamenii corupți din instituții. Chiar dacă a fost persecutat de PSD pentru poziționarea contrară directivei de partid, Coarnă a păstrat relațiile de prietenie cu sfera PSD Călărași.

CĂLIN BALABAȘCIUC, CEL MAI SĂRAC DEMNITAR PE CARE ÎL ARE JUDEȚUL CĂLĂRAȘI?

foto: digi24.ro

Ajungem la ultimul parlamentar al listei, Călin-Constantin Balabașciuc, deputat al AUR. Potrivit datelor de pe cdep.ro, prezentate la data de 17 iunie 2022, cabinetul parlamentar din județul Călărași al  acestui demnitar se află în Municipiul Călărași la nr. 51. pe strada București.

Advertisement

În fapt, realitatea este diferită. Cabinetul parlamentar nu mai există la adresa indicată în profilul prezentat pe site-ul Camerei Deputaților.  Sursele din interiorul Alianței pentru Unitatea Românilor din care face parte și mai tânărul deputat spun că a fost evacuat pentru că nu obișnuia să-și plătească contractul de închiriere a spațiului.

Sau o fi din cauza declarației de avere goală?

“Deputatul Călin Balabașciuc ar putea candida la titlul de cel mai sărac parlamentar din istoria României. Declarația sa de avere, depusă pe site-ul Camerei deputaților, este goală. La capitolul venituri, nu a menționat nimic. Întrebat de reporterul Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabașciuc a recunoscut, cu greu, că a primit bani de la părinți, fără să spună concret ce sumă. El a refuzat să zică și din ce bani și-a făcut campanie electorală. Balabașciuc este șeful organizației de tineret a AUR, iar pe 1 iunie, de ziua copilului, va împlini 25 de ani.” – scrie Digi24.ro

Activitatea parlamentară în cifre a deputatului este de-a dreptul de necrezut. O singură luare de cuvânt, două declarații politice depuse în scris, un proiect de hotărâre care a fost inițiat de acesta, o semnătură pe o moțiune și 28 de propuneri legislative, din care 1 singura promulgară.

 

Advertisement

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Advertisement

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Advertisement

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Actualitate

Trenurile Soarelui au fost puse în mișcare! Ce orașe vor avea curse directe spre mare

Published

on

Începând cu 14 iunie 2024, toate trenurile vor duce la Marea Neagră! CFR Călători lansează programul estival de transport “Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din întreaga țară către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării, până la data de 8 septembrie 2024.

”Acest sezon estival va dura până pe 7-9 septembrie. Demarează 14-15 iunie și se finalizează la 7-8 septembrie. Trenuri sunt pentru toată lumea. Sunt mai multe decât anul trecut, sunt 6 perechi de trenuri în plus față de anul trecut”  a declarat Ada Meseșan, purtător de cuvânt CFR Călători, conform euronews.ro.

Pe durata verii, toate regiunile țării vor fi conectate cu cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul românesc. CFR Călători oferă posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău, fie printr-o conexiune rapidă din București Nord, folosind trenurile care circulă la intervale de 1-2 ore pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni:

Advertisement
  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), dintre care 14 trenuri (7 dus/7 întors) vor avea ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi vor trece și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  •  Pentru călătoria spre Delta Dunării, începând cu 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/R 8653 și R 8656/IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, la Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

”Suntem într-o situație fericită, mergem pe o linie modernizată și cu un tren modernizat. Mi-aș dori să se poată acest lucru peste tot în România, măcar este un început” a transmis Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, potrivit aceleiași surse.

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este de aproximativ 2 ore și 20 de minute, un timp dificil de egalat de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului până în centrul Constanței.

În ceea ce privește prețurile, un bilet la clasa a doua pe ruta București-Constanța costă 78 de lei, iar la clasa întâi, prețul este de 115 lei.

De asemenea, călătorii pot beneficia de diverse reduceri: 10% reducere la cumpărarea unui bilet dus-întors, până la 10% reducere pentru achiziționarea anticipată, și 25% reducere cu cardul TrenPlus. Elevii călătoresc gratuit, iar studenții beneficiază de o reducere de 90% pentru vagoanele de clasa a doua.

Trenurile Soarelui vor circula până la data de 8 septembrie 2024. CFR recomandă achiziționarea din timp a biletelor, anticipând o cerere mare și trenuri aglomerate.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate