În data de 12 aprilie, la Pitești, a avut loc ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia. În cadrul reuniunii, membrii CpDR au aprobat în unanimitate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
Primele proiecte de hotărâre aprobate în cadrul ședinței au vizat Raportul de activitate al Agenției și execuția bugetară pentru anul 2016, modificarea Regulamentului de organizare și funcționare, precum și completarea Organigramei și a Statului de funcții pentru 2017. Totodată, pentru buna desfășurare a activității derulate de Agenție, au fost aprobate proiectele de hotărâre privind Contractul colectiv de muncă și rectificarea bugetului ADR Sud Muntenia pentru anul 2017.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională a aprobat, de asemenea, sumele aferente contribuției proprii ale Agenției, care, începând cu primul trimestru al acestui an, a demarat implementarea a două noi proiecte europene, și anume: ClusterFY – Dezvoltarea Clusterelor prin cooperare inter-regională și integrare în lanțurile internaționale de valori, finanțat prin INTERREG Europe; SENSES – Consolidarea antreprenoriatului social, prin adoptarea Practicilor de responsabilitate socială corporativă în dezvoltarea competențelor și abilităților antreprenoriale în regiunea Dunării, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. De asemenea, a fost aprobat Documentul Cadru pentru Strategia de Cercetare și Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă Sud Muntenia, necesar pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Axa prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic a POR 2014 – 2020, material realizat conform metodologiei elaborate de Ministerul Dezvoltării Regional, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
În încheierea ședinței, membrilor CpDR le-a fost prezentată situația actualizată a proiectelor depuse la nivelul regiunii Sud Muntenia, ce vizează obținerea de finanțări în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.
CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.