Connect with us

Știri

Peste 15 kilograme de tutun depistate de polițiștii călărășeni

Published

on

Peste 15 kg de tutun depistate de polițiștii

Polițiștii din Călărași au ridicat în vederea cercetării peste 15 kg de tutun mărunțit, 360 tuburi de țigarete goale și 2 aparate de confecționat țigarete în urma unei percheziții efectuate în Călărași. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la persoane bănuite de infracțiuni economice.  În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat peste 15 kg tutun mărunţit, 360 de tuburi ţigarete goale şi două aparate folosite la confecţionarea ţigaretelor bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, în curtea imobilului, a fost identificată o cultură de tutun

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat.

Mandat european de arestare pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din Călărași au depistat un bărbat căutat de autoritățile din Germania pentru furt. Pentru depistarea persoanei urmărite, polițiștii din Călărași au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române. La data de 12 aprilie a.c. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat de 46 ani, urmărit internațional. Pe numele său, autoritățile judiciare germane au emis, la data de 10 martie a.c.  un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pe teritoriul Germaniei.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Acesta a fost prezentat Curții de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea provizorie pentru o perioadă de 15 zile în vederea extrădării. Bărbatul a fost depus în Arestul Secției 13 Poliție Bucureşti.

Condamnat la închisoare, depus în penitenciar de polițiști

Un bărbat din Călărași condamnat la închisoare a fost depus în penitenciar de polițiști pentru executarea pedepsei. La data de 12 aprilie a.c., poliţişti din Călărași au pus în aplicare un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui bărbat de 41 ani. Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Tânăr din Călărași, reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată

Polițiștii din Călărași au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, unui minor La data de 10 aprilie a.c. polițiștii au fost sesizați de faptul că unui minor i s-a furat un telefon mobil din geacă. Cercetările dematare de îndată de polițiști au condus la identificarea unui tânăr, de 19 ani, din Călărași, bănuit de săvârșirea faptei. Tânărul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Telefonul a fost recuperat și restituit părţii vătămate. Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestate Preventivă Călărași, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole