Connect with us

Știri

Peste 15 kilograme de tutun depistate de polițiștii călărășeni

Published

on

Peste 15 kg de tutun depistate de polițiștii

Polițiștii din Călărași au ridicat în vederea cercetării peste 15 kg de tutun mărunțit, 360 tuburi de țigarete goale și 2 aparate de confecționat țigarete în urma unei percheziții efectuate în Călărași. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la persoane bănuite de infracțiuni economice.  În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat peste 15 kg tutun mărunţit, 360 de tuburi ţigarete goale şi două aparate folosite la confecţionarea ţigaretelor bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, în curtea imobilului, a fost identificată o cultură de tutun

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat.

Mandat european de arestare pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din Călărași au depistat un bărbat căutat de autoritățile din Germania pentru furt. Pentru depistarea persoanei urmărite, polițiștii din Călărași au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române. La data de 12 aprilie a.c. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat de 46 ani, urmărit internațional. Pe numele său, autoritățile judiciare germane au emis, la data de 10 martie a.c.  un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pe teritoriul Germaniei.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Acesta a fost prezentat Curții de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea provizorie pentru o perioadă de 15 zile în vederea extrădării. Bărbatul a fost depus în Arestul Secției 13 Poliție Bucureşti.

Condamnat la închisoare, depus în penitenciar de polițiști

Un bărbat din Călărași condamnat la închisoare a fost depus în penitenciar de polițiști pentru executarea pedepsei. La data de 12 aprilie a.c., poliţişti din Călărași au pus în aplicare un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui bărbat de 41 ani. Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Tânăr din Călărași, reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată

Polițiștii din Călărași au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, unui minor La data de 10 aprilie a.c. polițiștii au fost sesizați de faptul că unui minor i s-a furat un telefon mobil din geacă. Cercetările dematare de îndată de polițiști au condus la identificarea unui tânăr, de 19 ani, din Călărași, bănuit de săvârșirea faptei. Tânărul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Telefonul a fost recuperat și restituit părţii vătămate. Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestate Preventivă Călărași, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate