Connect with us

Știri

Peste 15 kilograme de tutun depistate de polițiștii călărășeni

Published

on

Peste 15 kg de tutun depistate de polițiștii

Polițiștii din Călărași au ridicat în vederea cercetării peste 15 kg de tutun mărunțit, 360 tuburi de țigarete goale și 2 aparate de confecționat țigarete în urma unei percheziții efectuate în Călărași. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la persoane bănuite de infracțiuni economice.  În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat peste 15 kg tutun mărunţit, 360 de tuburi ţigarete goale şi două aparate folosite la confecţionarea ţigaretelor bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, în curtea imobilului, a fost identificată o cultură de tutun

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat.

Mandat european de arestare pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din Călărași au depistat un bărbat căutat de autoritățile din Germania pentru furt. Pentru depistarea persoanei urmărite, polițiștii din Călărași au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române. La data de 12 aprilie a.c. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat de 46 ani, urmărit internațional. Pe numele său, autoritățile judiciare germane au emis, la data de 10 martie a.c.  un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pe teritoriul Germaniei.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Acesta a fost prezentat Curții de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea provizorie pentru o perioadă de 15 zile în vederea extrădării. Bărbatul a fost depus în Arestul Secției 13 Poliție Bucureşti.

Condamnat la închisoare, depus în penitenciar de polițiști

Un bărbat din Călărași condamnat la închisoare a fost depus în penitenciar de polițiști pentru executarea pedepsei. La data de 12 aprilie a.c., poliţişti din Călărași au pus în aplicare un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui bărbat de 41 ani. Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Tânăr din Călărași, reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată

Polițiștii din Călărași au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, unui minor La data de 10 aprilie a.c. polițiștii au fost sesizați de faptul că unui minor i s-a furat un telefon mobil din geacă. Cercetările dematare de îndată de polițiști au condus la identificarea unui tânăr, de 19 ani, din Călărași, bănuit de săvârșirea faptei. Tânărul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Telefonul a fost recuperat și restituit părţii vătămate. Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestate Preventivă Călărași, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.