Connect with us

Știri

Peste 15 kilograme de tutun depistate de polițiștii călărășeni

Published

on

Peste 15 kg de tutun depistate de polițiștii

Polițiștii din Călărași au ridicat în vederea cercetării peste 15 kg de tutun mărunțit, 360 tuburi de țigarete goale și 2 aparate de confecționat țigarete în urma unei percheziții efectuate în Călărași. La data de 12 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la persoane bănuite de infracțiuni economice.  În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat peste 15 kg tutun mărunţit, 360 de tuburi ţigarete goale şi două aparate folosite la confecţionarea ţigaretelor bunuri care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, în curtea imobilului, a fost identificată o cultură de tutun

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat.

Mandat european de arestare pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din Călărași au depistat un bărbat căutat de autoritățile din Germania pentru furt. Pentru depistarea persoanei urmărite, polițiștii din Călărași au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române. La data de 12 aprilie a.c. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat de 46 ani, urmărit internațional. Pe numele său, autoritățile judiciare germane au emis, la data de 10 martie a.c.  un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pe teritoriul Germaniei.

Advertisement

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Acesta a fost prezentat Curții de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea provizorie pentru o perioadă de 15 zile în vederea extrădării. Bărbatul a fost depus în Arestul Secției 13 Poliție Bucureşti.

Condamnat la închisoare, depus în penitenciar de polițiști

Un bărbat din Călărași condamnat la închisoare a fost depus în penitenciar de polițiști pentru executarea pedepsei. La data de 12 aprilie a.c., poliţişti din Călărași au pus în aplicare un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui bărbat de 41 ani. Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Tânăr din Călărași, reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată

Polițiștii din Călărași au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit că ar fi sustras un telefon mobil, unui minor La data de 10 aprilie a.c. polițiștii au fost sesizați de faptul că unui minor i s-a furat un telefon mobil din geacă. Cercetările dematare de îndată de polițiști au condus la identificarea unui tânăr, de 19 ani, din Călărași, bănuit de săvârșirea faptei. Tânărul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Telefonul a fost recuperat și restituit părţii vătămate. Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestate Preventivă Călărași, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Polițiștii l-au identificat pe fugarul de noaptea trecută. Șoferul nu avea permis și s-a ales cu dosar penal

Published

on

Update: Fugarul din incidentul de vineri noaptea în municipiul Călărași a fost prins de oamenii legii.

Conform investigațiilor, conducătorul autoturismului urmărit este un bărbat de 33 de ani, fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal împotriva sa, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Vă reamintim că, noaptea trecută, în timpul urmării, o autospecială de poliție a avariat un autoturism care circula regulamentar pe banda a doua a sensului de mers 5 Călărași – Orizont.

Știrea inițială 

Advertisement

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate