Apele s-au retras foarte mult pe Dunăre și brațul Borcea este cel mai afectat. Poți trece apa la pas fără probleme în unele locuri iar mai nou s-au descoperit și epavele unei ambarcațiuni.
În zona Coslogeni, județul Călărași, apele scăzute ale brațului Borcea au scos la iveală rămășițele unei ambarcațiuni scufundate de sute de ani. Ea a fost descoperită de directorul Muzeului Municipal Călăraşi, Florin Rădulescu în urmă cu 7 ani însă de atunci și până acum, debitul apei nu a mai scăzut așa de tare încât să scoată la lumină rămășițele epavei.
„Nava a fost identificată într-o carte scrisă în anul 1892 de F. D. Millet. Autorul a făcut o excursie cu caiacul din Munţii Pădurea Neagră până la Marea Neagră şi pe tot parcursul călătoriei a desenat. Unul dintre desene reprezenintă un asemenea corp plutitor descris de autor ca fiind „turkish flat-boat”. Ar fi o navă cu fund plat care face parte din categoria şlep, pod plutitor, plută, ceam sau barjă. Nava are 25 de metri lungime şi 5 metri lăţime. Este construită din material lemnos, coastele sunt din stejar, iar bordajul şi structura de rezistenţă sunt din conifere. Se pare că nava datează din secolul al XIX-lea şi era folosită pentru comerţ„, scriu jurnaliștii de la Observator de Călărași.