Connect with us

Actualitate

Consiliul Județean Călărași a inaugurat noul drum reabilitat, DJ 307A

Published

on

Astăzi, pe data de 7 noiembrie, Consiliul Județean Călărași a inaugurat finalizarea lucrărilor la DJ 307A, care leagă localitățile Vâlcelele și Vlad Țepeș. Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a participat la eveniment alături de primarii celor două localități. DJ 307A are o lungime de 7,4 kilometri și o valoare a investiției de 4,674 milioane de lei. Lucrările realizate au inclus lărgirea carosabilului la 6 metri, construirea de podețe și șanțuri de pământ, amplasarea de marcaje pietonale, montarea de table indicatoare și parapeți pentru siguranța conducătorilor auto. Într-o declarație la recepția lucrărilor, președintele Vasile Iliuță a menționat că a atras fonduri europene de 172 de milioane de euro și că CJ Călărași are o capacitate reală de absorbție a fondurilor europene datorită echipei de profesioniști.

De asemenea, directorul general al SC DRUMURI și PODURI, Marius Militaru, a furnizat date tehnice despre lucrările efectuate, precum lărgirea carosabilului și construirea de podețe și șanțuri de pământ, montarea de parapeți și indicatoare rutiere.

Doar până în acest moment am reușit să atragem 172 de milioane de euro, spre deosebire de vechea administrație, care a atras numai 30 de milioane.
Fac din nou această comparație pentru a sublinia faptul că, în acest moment, avem o capacitate reală de absorbție a fondurilor europene datorită profesioniștilor de la CJ. 

Acești bani externi sunt esențiali pentru a aduce bunăstare în județul nostru, iar eu am o responsabilitate față de călărășeni, pentru că ei sunt cei care ne-au votat și în fața lor trebuie să răspundem”, a declarat la recepția lucrărilor șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Date tehnice despre lucrările efectuate pe drumul județean 307 A a oferit directorul general al SC DRUMURI și PODURI, Marius Militaru.

„S-au efectuat lucrări de lărgire a carosabilului de la 3, la 6 metri, ceea ce permite acum circulația mașinilor pe două benzi și lucrări de acostament, pe ambele părți ale carosabilului.
După consultări prealabile cu specialiștii, au fost construite podețe și șanțuri de pământ, astfel încât evităm acumularea apei de la ploi și topirea zăpezilor și, implicit, evităm inundarea drumului.

După cum bine știți, siguranța și viața oamenilor nu se negociază, astfel că pe acest segment de drum au fost montați și parapeți de protecție; am instalat, de asemenea, table indicatoare și au fost trasate marcaje rutiere, pe toată suprafața carosabilă.
Mai mult de jumătate dintre aceste lucrări, pe o distanță de 4,7 kilometri, au fost efectuate în 2018, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași

Tot cu sprijinul CJ, anul acesta, am reușit să plombăm 193 de kilometri de drum județean și să trasăm marcaje rutiere pe aproximativ 200 de kilometri de drum. Am nivelat și pietruit 78 de kilometri de drum și am reprofilat alți 33 de kilometri.”

Potrivit SC Drumuri și Poduri, în această perioadă, se mai lucrează la modernizarea DJ 305 Valea Presnei – Gurbănești, DJ 305 – Fântâna Doamnei, DJ 310 – Mănăstirea Radu Negru. Lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei săptămâni, conform estimărilor societății.

Călărași News a transmis în direct evenimentul de inaugurare a DJ. Materialul realizat poate fi urmărit mai jos, sau pe pagina noastră de Facebook – Călărași News.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1911918885556297/

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Poliția din Grecia a descoperit cocaină de peste 3 milioane de euro ascunsă în lăzi de banane

Published

on

Poliția din nordul Greciei a confiscat zeci de pachete de cocaină ascunse în containere încărcate cu banane. Transportul a venit din America Latină, au declarat autoritățile sâmbătă, potrivit Reuters. 

Poliția a confiscat două containere suspecte în portul Pireu și, după ce le-au dus în portul Salonic, au găsit 100 de „cărămizi” de cocaină ascunsă, cu o greutate totală de 161 de kilograme.

Drogurile, care ar fi fost distribuite pe teritoriul Greciei și în alte țări europene, sunt estimate la o valoare de aproximativ 3,2 milioane de euro, au declarat autoritățile.

Transportul a fost descoperit în cadrul unei anchete lansate de Grecia în colaborare cu autoritățile din Macedonia de Nord și agenția antidrog a Statelor Unite, după ce au fost confiscate aproximativ 100 de kilograme de cocaină ascunse de asemenea în containere de banane într-un depozit din Salonic. Aproximativ 14 persoane au fost arestate în acest caz.

Continue Reading

Actualitate

Vremea în județul Călărași: Furtuni și precipitații în următoarele zile

Published

on

Județul Călărași se pregătește pentru o serie de schimbări meteorologice în perioada următoare, cu furtuni și precipitații prognozate în diferite zile.

Astăzi, miercuri, 24 mai, se așteaptă o maximă de 26°C și o minimă de 14°C. Soarele va răsări la 05:36 și va apune la 20:40. Prognoza pe 24 de ore indică un timp însorit în cea mai mare parte a zilei, cu aproximativ 9.3 ore de soare. Există șanse de furtuni izolate însoțite de precipitații, cu o probabilitate de 90%. Cantitatea de precipitații se estimează la 5 L/m².

Pentru mâine, joi, 25 mai, se prognozează o maximă de 26°C și o minimă de 14°C. Se așteaptă furtuni izolate însoțite de precipitații, cu șanse de aproximativ 65%. Cantitatea de precipitații estimată este de 3 L/m², iar vântul va sufla cu o viteză de 9 km/h dinspre nord-vest, cu rafale de 28 km/h. Cerul va fi mai mult noros în timpul nopții, cu o probabilitate de 40% de precipitații și o cantitate estimată de 1 L/m².

Vineri, 26 mai, se așteaptă o maximă de 25°C și o minimă de 15°C. Vor fi condiții predominant noroase, cu furtuni și precipitații prognozate. Șansele de precipitații sunt ridicate, aproximativ 90%, iar cantitatea de precipitații estimată este de 12 L/m². Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h dinspre nord, cu rafale de 35 km/h. În timpul nopții, cerul va fi mai mult noros, iar șansele de precipitații scad la 25%, fără a se estima o cantitate semnificativă de precipitații.

Sâmbătă, 27 mai, se așteaptă o maximă de 24°C și o minimă de 14°C. Vor fi furtuni izolate însoțite de precipitații, cu o probabilitate de 90%. Cantitatea de precipitații estimată este de 9 L/m², iar vântul va sufla cu o viteză de 24 km/h dinspre nord-est, cu rafale de 35 km/h. Cerul va fi mai mult noros, cu șanse de precipitații de aproximativ 65% în timpul nopții și o cantitate estimată de 1 L/m².

Duminică, 28 mai, se prognozează o maximă de 24°C și o minimă de 12°C. Cerul va fi parțial noros, iar șansele de precipitații sunt reduse, de aproximativ 15%. Vântul va sufla cu o viteză de 20 km/h dinspre nord-est, cu rafale de 50 km/h. În timpul nopții, vântul va continua să sufle cu o viteză de 9 km/h dinspre nord, cu rafale de 33 km/h. Șansele de precipitații rămân scăzute, de aproximativ 0%.

Continue Reading

Actualitate

Un tânăr dintr-o localitate călărășeană a intrat în AUR și spune că mediul politic nu e primitor

Published

on

Velicu Constantin, în vârstă de 34 de ani, locuitor al comunei Ileana din județul Călărași, a decis să se alăture Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în urma principiilor pe care acesta le consideră sănătoase despre acest partid politic, pe care spune că le-a studiat în ultima vreme. Având o diplomă în Drept și experiență în mai multe domenii, Constantin lucrează în prezent la un cabinet notarial.

Tânărul speră să candideze pentru poziția de primar al comunei Ileana și să aducă un suflu proaspăt în ceea ce privește dezvoltarea continuă a comunității locale, întrucât consideră că există multe lucruri de făcut în acest sens.

De asemenea, el apreciază libertatea și colaborarea echipei AUR pentru a găsi cele mai bune idei pentru prosperitatea comunității. Constantin consideră că valorile precum sinceritatea, recunoașterea și îndreptarea greșelilor, precum și ascultarea cetățenilor sunt importante în viața politică și își dorește să-și arate adevăratul potențial și puterea de schimbare și dezvoltare.

Deși nu are experiență în politică, Constantin crede cu tărie că perseverența este un ingredient cheie pentru orice dezvoltare.

El așteaptă cu interes comentariile pro și contra privind decizia sa de a se alătura AUR-ului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole