Connect with us

Știri

VIDEO. Festivalul “Flori de Mai” se mută pe stadionul “Ion Comșa” din Călărași

Published

on

Într-o conferință de presă organizată la Consiliul Județean pe data de 17 mai, Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație, a dezvăluit informații importante despre festivalul tradițional din Călărași.

Festivalul “Flori de Mai” a devenit deja o tradiție nu numai pentru județul nostru, ci și pentru întreaga țară. Între 25 și 28 mai, artiști de toate vârstele și din întreaga Românie, inclusiv nume consacrate, se vor reuni în Călărași.

Cu toate acestea, în acest an, locația festivalului s-a mutat de pe esplanada Consiliului Județean pe stadionul “Ion Comșa”. Pentru a asigura o desfășurare cât mai bună a evenimentului în noua locație, Centrul Județean de Cultură și Creație a încheiat un contract de parteneriat cu o societate care va sprijini organizatorii.

“Am încercat ceva nou în acest an, deși acest lucru este comun în alte părți din țară. Noua locație este o premieră pentru Călărași. Am încheiat un parteneriat cu o societate care ne va ajuta în organizarea comerțului și va aduce numeroase beneficii Centrului Județean de Cultură și Creație. Această firmă se va ocupa de generarea și racordarea comercianților la energie electrică, precum și de amenajarea unei zone cu terase. Dorim să avem o zonă comună, curată și frumoasă. Societatea ne va pune la dispoziție corturi, mese și scaune, astfel încât călărășenii să poată lua masa într-un cadru plăcut”, a declarat Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Accesul la festival va fi permis exclusiv pietonilor și se va face prin intrarea de pe strada Tudor Vladimirescu.

Advertisement

Pe scena festivalului de la Călărași vor urca artiști precum Smiley, Iuliana Beregoi, The Motans și Loredana Groza. Organizatorii se așteaptă la prezența a aproximativ 10.000 de persoane.

Bugetul alocat acestui festival, care a adus renume județului nostru în întreaga țară, se ridică la suma de 1,4 milioane de lei.

“Avem în acest festival pe care nu le are nimeni în țară, și anume de anul trecut categoria de vârstă 13-15 ani a cântat acompaniată de orchestră live. De obicei, ei cântă pe negativ la vârsta aceasta, dar noi ne-am dorit să fim mai exigenți. Fiind mai exigenți, automat standardele au crescut și premiile obținute la acest festival au o mult mai mare greutate decât un premiu poate mai mare în cadrul altui festival.” precizează managera CJCC, Georgiana Teodorescu în conferința de presă.

“Un alt element surpriză pentru noi anul acesta a fost numărul concurenților înscriși. Dacă anul trecut am avut 85-86 de concurenți înscriși, anul acesta am avut 138 de concurenți care au intrat în preselecție. Nu-i mai pun pe cei încă vreo 10-12 care au trimis documentația după preselecție și după termen. Ar fi fost undeva la 150 de concurenți din toată țara, concurenți foarte buni – finaliști și semifinaliști la Vocea României sau la alte evenimente de mare amploare. Asta ne confirmă încă o dată că aici facem lucruri bune, lucruri frumoase și că acest festival este foarte apreciat de toată lumea în toată țara.

Știm că anul acesta a trebuit să identificăm o altă locație pentru desfășurarea acestui festival, deoarece platoul Consiliului Județean este acum într-un proces de renovare. Anul acesta se va desfășura pe stadionul Ion Comșa, terenurile 2 și 3. Sperăm să fie bine și acolo. Mereu când schimbăm ceva avem avantaje și dezavantaje. Avantajul este că e suprafață mai mare decât ce aveam noi aici, și din punctul ăsta de vedere ne bucurăm. Dezavantajele sunt că acolo nu avem logistica necesară pe care o aveam aici la îndemână – foaierul, cabinele de schimb, toaletele noastre și așa mai departe. Dar ne-am adaptat și ne străduim ca cel puțin să menținem standardele de anul trecut, dacă nu să le și creștem.

Mi-aș dori ca și publicul să înțeleagă că principala componentă a acestui festival este secțiunea de concurs. Că există și componenta de recitaluri-artiști, aceasta este suplimentară, dar festivalul propriu-zis este concursul. Bineînțeles că și anul acesta ne-am orientat către artiști foarte mari și iubiți de public, care nu au mai fost la Călărași sau care nu au mai fost de mult timp la Călărași. Știm că publicul îi așteaptă. În prima seară vom deschide cu Smiley, în a doua seară – Iuliana Beregoi, în a treia seară – The Motans și vom încheia cu Loredana Groza, care este regina muzicii ușoare românești, putem spune. Dacă vorbim de un festival de muzică ușoară românească, nu putem să nu ne gândim la Loredana.

Advertisement

Comercianții vor fi amplasați în zona în care se va desfășura și spectacolul, de jur împrejurul terenului, în interior.

Inclusiv cei cu terase, grătare?

Georgiana Teodorescu, manager CJCC: “Da. Anul acesta am încercat ceva nou. Ceva nou pentru Călărași doar, pentru că în toată țara se practică. Deoarece locația aceasta nu ne este foarte familiară și ne este foarte greu să ne descurcăm în locația nouă, am încheiat un contract de parteneriat cu o societate care ne ajută pe partea de organizare a comercianților și care va aduce niște beneficii Centrului de Cultură. Această firmă vine cu generatoare și racordează toți operatorii economici la generatoare și le asigură energia electrică, pentru că acolo nu am avut de unde să tragem curent. Ar fi însemnat să venim cu niște cabluri pe sus, era periculos și trebuia o putere foarte mare pentru a acoperi toți operatorii economici. Deci această firmă va asigura racordarea la energie electrică și furnizarea de energie electrică. Tot această firma va asigura zona de terasă. Ne dorim și noi să nu mai avem o terasă verde, una roșie, una albastră, una cu scaune și una cu canapele. Ne dorim o zonă curată, frumoasă, deschisă, comună. Această firmă va aduce toată logistica necesară – de corturi, scaune, mese și așa mai departe, care va fi la comun. Clienții își cumpără mâncarea de unde vor, dar zone de servire a mesei este la comun, se așază unde doresc. Tot această firmă ne va furniza băuturile la scenă timp de 4 zile, pentru că sunt foarte mulți concurenți, pentru că există orchestră și așa mai departe. Noi nu avem voie să cumpărăm apă, pentru că sunt considerate cheltuieli de protocol și suntem instituție terțiară și nu avem voie să cumpărăm apă. Asta este o modalitate să acoperim aceste cheltuieli. Tot această firmă ne va asigura toaletele pentru zona de concurenți și zona de scene. Toalete care nu sunt foarte ieftine. De obicei noi ne închiriam pe platou pentru public, iar concurenții foloseau toaletele din foaier. Tot această firmă va aduce vitrine frigorifice la toți comercianții economici care comercializează băuturi răcoritoare și dozatoare de bere pentru toți cei care vor vinde bere.

Toate aceste cheltuieli se vor acoperi printr-o taxă de prestări servicii pe care această firmă o va percepe operatorilor economici care și-au exprimat opțiunea de a participa în cadrul acestui festival – de a comercializa produse și a face profit.

Pentru toaletele publicului avem un sponsor din Călărași – CERES Container, care s-a oferit să ne susțină și să ne sponsorizeze cu grupuri sanitare pentru public și cu 4 containere-vestiare unde să se schimbe concurenții și artiștii. Încet începem și noi să dezvoltăm colaborări, să găsim sponsori, să căutăm metode prin care să mai diminuăm din cheltuielile noastre, pentru că toate prețurile au crescut și ne este destul de greu să acoperim toate aceste cheltuieli.”

Pe unde se va face accesul?

Advertisement

Georgiana Teodorescu, manager CJCC: “Accesul se va face pe strada Tudor Vladimirescu, numai pietonal – nu cu mașina în interiorul stadionului. Dacă sunt persoane care vor dori să intre pe poarta centrală, tot pietonal, au cale de acces să ajungă în zona de spectacole. Noi recomandăm să se facă accesul pe Tudor Vladimirescu, pentru că noi am gândit acolo o hartă, un traseu bine delimitat, astfel încât să păstrăm și aleea aceea principală liberă, să nu punem nimic pe ea în caz de urgențe. Am gândit un circuit pe unde ar trebui să intre publicul, pentru că toate terenurile din spate vor comunica între ele. Se va intra din primul teren și se va ajunge până în capăt unde este zona de desfășurare a concertelor.”

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate