Connect with us

Breaking News

VIDEO. Aproximativ 1.000 de permise auto reţinute de poliţiştii călărăşeni

Published

on

https://www.youtube.com/watch?v=xBmCHqAJXn8

La data de 17 august 2017, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, șef birou în cadrul Serviciului Rutier Călărași, comisar-șef de poliție Mihai Magearu și Șeful Serviciului de Investigații Criminale Călărași, comisar-șef de poliție, Nicolae Tase.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează organul judiciar competent.

În primele 7 luni ale anului 2017, la nivelul judeţului Călăraşi au fost dispuse 175 măsuri de supraveghere judiciară, constând în 17 arest la domiciliu, 1 control judiciar pe cauțiune, 157 control judiciar, fiind înregistrate 11 înlocuiri ale măsurilor de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Advertisement

În perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2017, la nivelul judeţului Călăraşi, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 171 persoane (față de aceeași persoană putând fi dispuse mai multe măsuri). Măsurile care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, în perioada analizată, poliţiştii au desfășurat activităţi specifice faţă de 15 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 155 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La nivelul judeţului Călăraşi, au fost înregistrate 11 înlocuiri ale măsurii de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri, respectiv 3 măsuri de control judiciar cu măsura arestării preventive, 1 măsură de control judiciar cu măsura arestului la domiciliu și 7 măsuri de arest la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Exemple:

În timp ce se afla în control judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, persoana supravegheată, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a încălcat obligația de a nu reveni în locuința familiei, de a nu se apropia de persoana vătămată sau de membrii familiei. În acest sens polițistul desemnat cu supravegherea a întocmit sesizare motivată, care a fost înaintată instanței de judecată, fiind astfel emis mandat de arestare preventivă.

În timp ce se afla în executarea măsurii controlului judiciar dispus de Tribunalul Călărași pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, inculpatul a comis o nouă infracțiune de furt calificat, fapt pentru care polițistul desemnat cu supravegherea a întocmit sesizare motivată. Astfel, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu.

Advertisement

În timp ce se afla în executarea măsurii controlului judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași pentru săvârșirea infracțiunii de furt, la sesizarea Biroului Supravegheri Judiciare privind depășirea limitei teritoriale în două situații, Judecătoria Călărași a dispus înlocuirea măsurii inițiale cu măsura arestării preventive a inculpatului.

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

          Activităţile desfăşurate de poliţia rutieră în primele 7 luni ale anului 2017 au urmărit creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, prin constatarea și sancționarea abaterilor la regimul rutier.

          Strategia de acţiune folosită de Serviciul Rutier în primele 7 luni ale anul 2017 s-a axat pe concluziile desprinse din analiza zilnică a evoluţiei principalilor indicatori dinamici, care a vizat combaterea comportamentelor de natură să prejudicieze siguranţa participanţilor la trafic, prin dimensionarea şi dispunerea corespunzătoare a efectivelor în teren.

În acest context Serviciului Rutier a organizat şi coordonat în perioada de referinţă 251 de acţiuni, dintre care 177 cu efective proprii și 74 de acţiuni  împreună cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu alte instituţii.

În timpul activităţilor desfăşurate, au fost constatate și sancționate 14.292 abateri contravenționale, dintre care 13.886 la regimul circulaţiei, fiind reţinute 1090 permise de conducere auto şi retrase până la remedierea deficienţelor constatate 462 certificate de înmatriculare.

Tot ca rezultat al activitaţilor desfăşurate, au fost descoperite  322 de fapte penale, din care 140 la regimul circulaţiei şi 182 de altă natură, pentru care au fost demarate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite.

Advertisement

În 7 situaţii, urmare a comiterii unor infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere, s-au dispus măsuri preventive împotriva persoanelor cercetate, constând în reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmată de dispunerea în 5 cazuri a măsurii arestării preventive şi în 2 cazuri a măsurii controlului judiciar.

În perioada de referință, în paralel cu acţinile organizate în domeniul siguranţei rutiere, polițiștii Serviciul Rutier au participat şi la acţiuni organizate de alte structuri de poliţie, care au vizat combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, migraţiei ilegale şi traficului de persoane, braconajului, furturilor de auto, materiale lemnoase, feroase şi neferoase.

Ca rezultat al activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au dispus confiscarea a 209.600 țigarete.

O atenţie sporită a fost acordată respectării legalităţii transporturilor  rutiere publice, taximetriei şi verificării stării tehnice a autovehiculelor

În cadrul acestor acţiuni, s-a colaborat cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Călărași, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi Registrul Auto Român, fiind vizată, pe lângă verificarea legalităţii transportului public de mărfuri şi persoane, starea tehnică a autovehiculelor, respectarea normelor AETR (timpii de odihnă şi repaus) şi ADR (transportul de mărfuri periculoase).

La nivelul județului, activităţile desfăşurate pe linia verificării legalităţii transpotului rutier de persoane s-au materializat în 16 acţiuni, constatându-se 279 de abateri, care au fost sancţionate cu amenzi.

Advertisement

          Pe linie de transport public de mărfuri s-au desfăşurat 6 acţiuni, constatându-se 341 de abateri. Au fost reţinute 57 de permise de conducere.

În ceea ce privește activitatile privind transportul public de persoane în regim de TAXI, s-au desfășurat 6 acţiuni, în timpul cărora s-au aplicat 122 sancțiuni contravenţionale şi s-au reţinut 3 permise de conducere.

Pentru controlul stării tehnice a autovehiculelor, s-au organizat 32 acţiuni împreună cu RAR, fiind aplicate 423 sancţiuni contravenţionale și reţinute 24 permise de conducere. Au fost retrase și 332 certificate de înmatriculare.

S-au stabilit traseele de instruire practica și examinare auto

La nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au fost stabilite și comunicate reprezentanților școlilor de șoferi următoarele trasee de instruire practica și examinare auto: toate strazile din mun. Călărași, cu excepția str. București, Prel. București, Grivița, Eroilor, bd. Republicii, bd. N. Titulescu, bd. Cuza-Voda – zilnic în timpul săptămânii în intervalul orar 07,00 – 08,30 și 15,30 – 17,30, și în week-end pe toate străzile, cu excepția str. Belșugului, în intervalul 09,00 – 12,00.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

O locomotivă defectă a lăsat zeci de pasageri în Gară Ciulnița în această după amiază

Published

on

Trenul R 8593 care circula pe ruta Ciulnița – Călărași, ce ar fi trebuie să plece din Gară Ciulnița la ora 15:51, s-a defectat în această după-amiază, lăsând aproximativ 50 de călători într-o situație delicată pentru aproximativ o oră.

Soluția CFR Călători a fost să aducă o altă locomotivă din Fetești.

Până în prezent, nu s-au raportat incidente sau accidente legate de acest eveniment nefericit.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Update / Percheziții în 49 de locații din Călărași pentru prinderea traficanților de țigări vândute ilegal. Opt persoane au fost reținute preventiv

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au pus în executare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.

Astfel, în perioada iulie 2023 – februarie 2024, mai multe persoane ar fi achiziționat țigări din județul Suceava și municipiul București, le-ar fi transportat și depozitat în județul Călărași, ulterior le-ar fi comercializat către vânzători ambulanți din diferite zone ale municipiului Călărași.

De asemenea, în perioada mai sus menționată au fost organizate 6 acțiuni de prindere în flagrant delict,  fiind depistate 107.800 de țigarete provenite din contrabandă, după cum urmează:

  1. La data de 1 noiembrie 2023, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, iar în urma controlului specific al autoturismului au fost găsite 220 de pachete de țigări, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
  2. La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat un bărbat, în timp ce transporta cu autoturismul 110 pachete de țigări.
  3. La data de 1 februarie 2024, în jurul orei 15:00, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 56 de ani, iar în urma controlului efectuat au fost găsite 110 pachete de țigarete pentru care nu deținea acte de proveniență.
  4. La data de 15 februarie 2024, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, fiind depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce descărca din autoturism 750 de pachete de țigări.
  1. La data de 16 februarie 2024, ora 08:40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 83 de ani, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Ștefan-Vodă, județul Călărași, iar în urma controlului autoturismului au fost găsite 8.000 de țigarete (400 de pachete), fără documente de proveniență și fără marcaj fiscal, întreaga cantitate fiind confiscată.
  1. În dimineața zilei de 26 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, în cooperare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroului Rutier, Biroul Ordine Publică și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, fiind depistat un bărbat, de 34 de ani și o femeie, de 46 de ani, care transportau 60.000 de țigarete de contrabandă. De asemenea, în localitatea Dragalina a fost identificat un bărbat, de 54 de ani, din județul Suceava, ce ar fi transportat în municipiului Călărași aproximativ 200.000 de țigarete provenite din contrabandă, în autovehicul fiind găsiți 150.000 de lei, reprezentând contravaloare țigarilor aduse.

Totodată, în cursul zilei de 26 aprilie a.c., au fost puse în executare 49 de  mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași, fiind puse în aplicare și 28 de mandate de aducere.

În urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.752.142 de țigarete de contrabandă, 20.370 de lei, 28.160 de euro și 1.935 de lire.

Advertisement

Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 1.494.997 de lei.    

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depășite limitele cantitative sau valorice și   colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, produselor predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depăşite limitele cantitative sau valorice.

Totodată, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 18 persoane, acestea fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, față de 8 persoane, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus la data de 27 aprilie a.c., măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Totodată, 10 persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, Biroului Operațiuni Speciale București, Serviciului Operațiuni Speciale Călărași,  Gărzii de Costă Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, precum și de cel al polițiștilor Serviciul Criminalistic, Serviciului de investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Control Intern, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică Şi Evidenţe Operative, Poliției Municipiului Călărași, Poliției Municipiului Oltenița, Poliției Orașului Lehliu-Gară, Poliției Orașului Fundulea, Poliției Orașului Budești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Gabriel Rădulescu dezminte afirmații privind presupusele sale declarații despre Eduard Grama

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Campania electorală a început de ceva vreme, chiar dacă lucrurile nu se desfășoară într-o notă oficială. În acest context, dezinformările și gogomăniile, care caută ceva de câștigat, devin din ce în ce mai dese. Este și cazul unui primar din județul Călărași. La solicitarea redacției Calarasipress.ro, edilul Gabriel Rădulescu a reacționat pentru a dezminți aceste acuzații.

Gabriel Rădulescu, edilul social-democrat al localității Independența din județul Călărași, a fost pus într-o lumină nefavorabilă de un fel de site de știri care pretinde că acesta ar fi afirmat că ar putea pierde votanții din satul Vișini la alegerile locale din 9 iunie 2024, din cauza directorului Eduard Grama de la Ecoaqua.

Cu toate acestea, Gabriel Rădulescu a ținut să facă o declarație publică pentru a-și respinge categoric orice implicare în astfel de practici politice. “Afirmațiile care mi-au fost atribuite sunt complet false și lipsite de orice fundament real, a subliniat primarul.

Gabriel Rădulescu a subliniat că își menține angajamentul față de o campanie electorală corectă și transparentă, bazată pe proiecte concrete și dialog deschis cu comunitatea. De asemenea, el a asigurat că va continua să își desfășoare activitatea în mod transparent și responsabil, în interesul tuturor locuitorilor din Independența.

Advertisement

De asemenea, surse din rândul celor apropiați ai primarului spun că situația ar fi fost creată artificial pentru a crea o tensiune care să aibă anumite direcții.

 

 

 

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate