Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, care acum ocupă postul de administrator public al județului, a făcut o vizită neanunțată în secția de chirurgie a spitalului, pentru a descoperi nemulțumirile pacienților. Prima secție prin care adminsitratorul public al CJ Călărași a intrat a fost secția de Chirurgie Generală și secția de Chirurgie Pediatrică.
“Am început controale inopinate în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ieri (n.n.10 mai) l-am făcut pe primul – secția de Chirurgie Generală și secția de Chirurgie Pediatrică. Am făcut o analiză, am stat de vorbă cu toți bolnavii internați, am luat fiecare salon la pas, am notat micile deficiențe care erau semnalate de bolnavi. Surprinzător, într-un mod plăcut totuși pentru mine, e că oamenii nu au venit cu niște deficiențe sistemice. Au spus niște nuanțe – lenjeria e o problemă, semnalat că ar trebui schimbate puțin mai des, sunt niște mici nuanțe. Am avut câteva întrebări punctuale – comportamentul cadrelor medicale, condițiile din spital, medicamentele. Aici aș vrea să fac o paranteză. Sunt situații cu medicamente care nu fac parte din tratamentul unui bolnav de urgență, și atunci bolnavul și le cumpără, pentru că nu putem asigura stocuri.” spune Mihai Bogdan, administratorul public al CJ Călărași.
SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI NU ARE MEDICAMENTE PENTRU TOȚI PACIENȚII
Administratorul public a primit mai multe întrebari din partea presei care făceau referire la lipsa unor medicamente pe care pacienții ajunși în unitatea medicală trebuie să le cumpere din propriul buzunar sau să vină cu ele de acasă.
“E o chestie economică, nu putem asigura stocuri pentru ceva ce nu se consumă în mod curent. Atunci bolnavul își cumpără medicamentele, iar spitalul îi decontează banii prin casa de asigurări de sănătate. Am abordat și problema aceea spinoasă despre atenții, oamenii în fața unor întrebări directe au spus că nu se pune problema de așa ceva. M-aș bucura să fie așa și vreau să cred că este. Per total, concluzia este una simplă. Condițiile din spital sunt pe un trend ascendent. Evaluare mea proprie este că mai avem de lucru pentru a ajunge la obiectivul pe care l-am stabilit ca normalitate. Schimbările sunt deja percepute și de către oameni. Mă îndoiesc că dintre atâția oameni cu care am vorbit să nu spună în mod direct lucrurile negative.” a mai precizat Bogdan Mihai într-o conferință de presă.
Acțiunea fostului manager a fost catalogată drept un gest de populism criminal din cauza felului în care a fost realizată. Jurnaliștii de la curentul.info au analizat informațiile disemninate de Bogdan Mihai pe o rețea de socializar și l-au taxat pentru greșelile făcute.
Cu hainele și pantofii de stradă, fără mască și halat de protecție, administratorul public a ignorat orice măsură de protecție. Această acțiune poate fi fatală pentru pacienții cu imunitate scăzută și demonstrează lipsa de responsabilitate și de înțelegere a domeniului medical de către Mihai, care a fost managerul spitalului timp de mulți ani. Medicii avertizează că astfel de acțiuni pot fi fatale pentru pacienții cu imunitate scăzută, iar comportamentul oficialului politic este considerat un exemplu de populism criminal.
Bogdan Mihai e pensionar SRI de la vârsta de 39 de ani, cu o pensie de 7.000 de lei.