Connect with us

Știri

VIDEO. Controale în spitalul din Călărași. Bogdan Mihai vrea să afle nemulțumirile pacienților

Published

on

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, care acum ocupă postul de administrator public al județului, a făcut o vizită neanunțată în secția de chirurgie a spitalului, pentru a descoperi nemulțumirile pacienților. Prima secție prin care adminsitratorul public al CJ Călărași a intrat a fost secția de Chirurgie Generală și secția de Chirurgie Pediatrică. 

Am început controale inopinate în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Ieri (n.n.10 mai) l-am făcut pe primul – secția de Chirurgie Generală și secția de Chirurgie Pediatrică. Am făcut o analiză, am stat de vorbă cu toți bolnavii internați, am luat fiecare salon la pas, am notat micile deficiențe care erau semnalate de bolnavi. Surprinzător, într-un mod plăcut totuși pentru mine, e că oamenii nu au venit cu niște deficiențe sistemice. Au spus niște nuanțe – lenjeria e o problemă, semnalat că ar trebui schimbate puțin mai des, sunt niște mici nuanțe. Am avut câteva întrebări punctuale – comportamentul cadrelor medicale, condițiile din spital, medicamentele. Aici aș vrea să fac o paranteză. Sunt situații cu medicamente care nu fac parte din tratamentul unui bolnav de urgență, și atunci bolnavul și le cumpără, pentru că nu putem asigura stocuri.” spune Mihai Bogdan, administratorul public al CJ Călărași.

SPITALUL DIN CĂLĂRAȘI NU ARE MEDICAMENTE PENTRU TOȚI PACIENȚII

Administratorul public a primit mai multe întrebari din partea presei care făceau referire la lipsa unor medicamente pe care pacienții ajunși în unitatea medicală trebuie să le cumpere din propriul buzunar sau să vină cu ele de acasă.

E o chestie economică, nu putem asigura stocuri pentru ceva ce nu se consumă în mod curent. Atunci bolnavul își cumpără medicamentele, iar spitalul îi decontează banii prin casa de asigurări de sănătate. Am abordat și problema aceea spinoasă despre atenții, oamenii în fața unor întrebări directe au spus că nu se pune problema de așa ceva. M-aș bucura să fie așa și vreau să cred că este. Per total, concluzia este una simplă. Condițiile din spital sunt pe un trend ascendent. Evaluare mea proprie este că mai avem de lucru pentru a ajunge la obiectivul pe care l-am stabilit ca normalitate. Schimbările sunt deja percepute și de către oameni. Mă îndoiesc că dintre atâția oameni cu care am vorbit să nu spună în mod direct lucrurile negative.” a mai precizat Bogdan Mihai într-o conferință de presă.

Acțiunea fostului manager a fost catalogată drept un gest de populism criminal din cauza felului în care a fost realizată. Jurnaliștii de la curentul.info au analizat informațiile disemninate de Bogdan Mihai pe o rețea de socializar și l-au taxat pentru greșelile făcute.

Cu hainele și pantofii de stradă, fără mască și halat de protecție, administratorul public a ignorat orice măsură de protecție. Această acțiune poate fi fatală pentru pacienții cu imunitate scăzută și demonstrează lipsa de responsabilitate și de înțelegere a domeniului medical de către Mihai, care a fost managerul spitalului timp de mulți ani. Medicii avertizează că astfel de acțiuni pot fi fatale pentru pacienții cu imunitate scăzută, iar comportamentul oficialului politic este considerat un exemplu de populism criminal.

Bogdan Mihai e pensionar SRI de la vârsta de 39 de ani, cu o pensie de 7.000 de lei.

 

Știri

Ambuteiaj de kilometri întregi la Stația de Taxare din Fetești în prima zi de Rusalii

Published

on

Sursa foto: Info Trafic & Radare în Călărași

Astăzi, în prima zi de Rusalii, s-a format un ambuteiaj de proporții la Stația de Taxare din Fetești, pe Autostrada A2, după eliminarea taxei de pod începând cu 1 iunie. Aglomerația la stația de taxare a  înregistrat cozi de mașini care se întindeau pe kilometri întregi, afectând șoferii care și-au dorit să-și petreacă această minivacanța pe litoralul Mării Negre.

Poliția Română a emis o recomandare către conducătorii auto, îndemnându-i să-și planifice cu mare atenție traseul de întoarcere și să fie pregătiți pentru un trafic intens pe Autostrada A2. Numărul mare de turiști care se află în stațiunile de pe litoralul Mării Negre în ultimele zile ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a traficului, ceea ce a generat această situație de blocaj rutier și pe sensul Constanța – București. 

Pentru a face față acestei probleme, autoritățile au luat măsuri imediate.

Mâine, 5 iunie, în intervalul orar cuprins între 12:00 și 22:00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna. Această măsură va fi aplicată în funcție de valorile de trafic înregistrate.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1 pe tronsonul kilometric 142 – 148, iar circulația se desfășoară pe câte o bandă pe sens. Pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerația în această zonă, polițiștii vor opri circulația pe sensul către litoral în anumite intervale orare, astfel încât cei care circulă spre Capitală să poată utiliza două benzi.

Astfel, conducătorii auto care intenționează să plece dinspre București spre Constanța sunt sfătuiți să ia în considerare aceste modificări de trafic și să utilizeze rute alternative:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

• A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Continue Reading

Știri

Un tânăr de 30 din Unirea s-a răsturnat cu mașina pe DN3 în dreptul localității Dichiseni

Published

on

În dimineața zilei de 4 iunie, în jurul orei 06:00 dimineața, un accident rutier a avut loc în comuna Dichiseni, pe DN3. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Unirea, în timp ce se deplasa pe un sector de drum, a pierdut controlul volanului în dreptul comunei Dichiseni și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Șoferul a îndepărtat autoturismul de lângă partea carosabilă cu ajutorul unui tractor, apoi a plecat. 

Din fericire, în urma accidentului, șoferul nu a suferit răni, fiind nevoie doar de îngrijiri medicale minore.

De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la consumul de alcool, șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia fiind negativ.

Șoferul a fost sancționat de polițiștii rutieri în conformitate cu OUG 195/2002.

Continue Reading

Știri

Ciprian Andrei Olteanu – primarul tânăr care aduce schimbări în comuna Unirea

Published

on

Primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să aducă o serie de schimbări notabile care au transformat complet perspectiva localității. Fiind cel mai tânăr primar din județ, Ciprian Olteanu aduce un avantaj considerabil prin energia sa, puterea de muncă și eficiența în rezolvarea problemelor administrative.

Ciprian Olteanu este un fermier de succes în zona Bărăganului și implicarea sa în administrația publică locală reprezintă un semn clar de angajament. Educația, sănătatea și dezvoltarea sunt cele trei aspecte asupra cărora edilul se concentrează cu prioritate.

Unul dintre succesele primarului Olteanu constă în obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru infrastructura rutieră din comună. Prin intermediul organizației nonguvernamentale BookLand România, comunitatea a beneficiat de sprijin considerabil Școala Gimnazială nr. 1 Unirea a primit, sub forma unor donații, un rezervor de gaz care asigură căldura în sălile de clasă prin centrala termică montată.

Un alt proiect de succes inițiat de primarul Ciprian Olteanu este construirea unei noi școli generale în comuna Unirea, realizată prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia). Acest demers reprezintă o investiție semnificativă în educație și va oferi un mediu modern și adecvat pentru elevi, contribuind astfel la viitorul educațional al comunității.

În plus, administrația locală condusă de Ciprian Olteanu a înțeles importanța transportului elevilor și a luat măsuri pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate acestui scop. Comunele Unirea, Dichiseni și Jegălia s-au asociat într-un proiect comun pentru a accesa fonduri și a oferi elevilor mijloace de transport în comun.

Alte realizări notabile includ îmbunătățirea iluminatului stradal, reabilitarea drumurilor de pământ și crearea unor locații dedicate activităților sportive. Aceste măsuri au devenit normale în comuna condusă de un primar tânăr și energic.

În ceea ce privește educația, Primăria Unirea a depus un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Călărași cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Alocarea de peste 1 miliard de euro pentru educație în cadrul PNRR reprezintă o oportunitate unică pentru

România de a îmbunătăți sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestor investiții pentru crearea unui mediu de învățare propice dezvoltării educaționale a fiecărui copil din țară.

Astfel, primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să obțină fonduri și să implementeze proiecte care au transformat radical localitatea. Implicarea sa activă și pasiunea pentru dezvoltarea comunității sunt elemente cheie în reușitele înregistrate. Prin investiții în infrastructură, educație și sănătate, acest tânăr primar își propune să creeze un viitor mai bun pentru comuna Unirea și locuitorii săi.

Continue Reading

Cele mai accesate articole