Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Un bărbat de 63 de ani a căzut în apă în mijlocul unei bălți de lângă Oltenița, după ce anvelopa auto pe care o folosea pentru deplasare a rămas blocată între pâlcurile de stuf, transmite ISU Călărași. O persoană din apropiere a sunat la 112 după ce a auzit strigătele după ajutor. Pompierii militari călărășeni au intervenit la 81 de misiuni în ultimele trei zile, dintre care 68 au fost ale paramedicilor SMURD.
Un bărbat în vârstă de aproximativ 63 de ani, care pescuia sâmbătă (13 aprilie 2024) în Balta Mare de la periferia Olteniței, a avut nevoie de sprijinul pompierilor militari pentru a ajunge teafăr la mal. Bărbatul folosea o anvelopă auto pentru deplasarea pe lac. Undeva între pâlcurile de stuf a rămas blocat, iar ulterior a și căzut în apă de pe ambarcațiunea improvizată, transmite ISU Călărași.
O altă persoană din apropiere a sunat la 112 după ce i-a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului. La locul intervenției s-au deplasat un echipaj de căutare – salvare și un echipaj de prim ajutor cu două autospeciale de intervenție și un vehicul SHERP.
Bărbatul a fost scos la mal după aproximativ 35 de minute, fără vătămări corporale.
Pompierii militari au intervenit la 81 de misiuni în ultimele trei zile
Câteva dintre acestea au fost opt accidente rutiere, un incendiu de locuință și trei incendii de vegetație uscată.
Evenimentele rutiere au avut loc în Fundulea, două accidente în municipiul Călărași, Frumușani, Vlad Țepeș, Nucetu, Cuza Vodă și Lehliu Gară. Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la cele mai apropiate unități spitalicești.
Incendiile de vegetație uscată au avut loc în localitățile Dragalina, Chiselet și Lehliu Gară, fără a fi înregistrate pagube materiale.
Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvenţiilor de către APIA.
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență www.fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.