Connect with us
Vremea în Călărași: 🌡️ 23°C | Anul X Nr. 520

Breaking News

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Published

on

DEZBATEREA NAȚIONALĂ CONTINUĂ LA NIVEL REGIONAL

Cum facem orașele mai atractive, mai funcționale?

Orașele pot deveni atractive pentru cetățeni, mediul de afaceri și turiști, dacă se dezvoltă prin oferirea de oportunități (locuri și forță de muncă, acces la educație, sănătate etc), oferă infrastructură de bază și locuințe, conectivitate, administrare eficace și eficientă și ajută la creșterea calității vieții. De aceea, seria evenimentelor Smart City continua, iar pe data de 20 septembrie 2017, reprezentanții a circa 20 de Primării ale orașelor din zona de sud a țării se vor întâlni la Călărași, cu furnizorii de soluții și echipamente IT&C în cadrul conferinței regionale „SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUȚII – METODE”.

Scopul evenimentului este de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în orașele noastre pentru că, deși există multe soluții smart dedicate și resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare și implementare este redusă. Subiectele abordate în cadrul evenimentului se referă și la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere si accelerată viteza de decizie a autorităților publice pentru adoptarea soluțiilor smart în beneficiul cetățenilor, mediului de afaceri, turiștilor și administrației.

Advertisement

Primarii, city managerii și alți reprezentanți ai Primăriilor trebuie să fie informați despre soluțiile existente care îi vor duce în rândul orașelor inteligente. Există și în România orașe care au intrat serios pe acest trend și care sunt exemplu de urmat. La rîndul lor, cetățenii trebuie informați, pentru a ști ce să ceară edililor și cum să participe și ei la acest efort. În acest mod se poate grăbi adoptarea soluțiilor de smart city.

Cu această ocazie, reprezentanții Primariilor din zona de sud a țării vor prezenta proiectele lor din zona de dezvoltare smart city iar din partea mediului privat vor fi susținute prezentări legate de strategia de dezvoltare a orașelor, soluții propuse și echipamente IT&C de ultimă generație.

Dezbaterea este organizată de agenția de relații publice Concord Communication împreună cu Primaria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași, cu sprijinul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri și a organizației Oameni și Relații. Partener Principal: Telekom România

 

Evenimentul reprezintă o continuare a celui din 30-31 mai 2017, organizat pe acestă temă la București, și care s-a bucurat de participarea a peste 230 persoane, dintre care 72 de persoane au fost reprezentanți ai administrațiilor publice locale.

Advertisement

Detalii despre evenimentul anterior pot fi găsite accesând pagina web a evenimentului:

https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2017-2020-nevoi-solutii-metode/

Găsiți mai jos Agenda evenimentului. Pentru detalii și înscrieri:[email protected]

AGENDA:

09.00-09.30  Sosirea și înregistrarea participanților

Advertisement

09.30-10.00 Deschiderea dezbaterii:

Nelu Bălașa, Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași

 

Keynote Speakers:

Lucian Șova – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Advertisement

Claudiu Manda -Vicepreşedintele Senatului, preşedinte al Comisiei de control al SRI

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

10.00-11.15  Panel Administrație – Nevoile cetățenilor, administrației, investitorilor, comunităților locale și vizitatorilor

Reprezentanții orașelor vor discuta despre nevoile de dezvoltare, despre soluțiile personalizate pe care le pot adopta pentru a investi în viitorul acestora și în bunăstarea cetățenilor lor, dar și despre barierele administrative. Avem nevoie de transformare digitală? Avem consumatori de servicii smart? Care sunt nevoile cetățenilor? Ce-și doresc turiștii de la un oraș? Dar companiile? Câștigăm timp? Câștigăm bani? Datele pentru fundamentarea deciziilor sunt importante? Există o foaie de parcurs pentru a deveni smart city? Suntem gata să investim? Am alocat bugete pentru transformarea digitală? Știm să facem specificații tehnice?  Volumul datelor creste in fiecare zi. Unde le stocam? Cum am dori sa fie pastrate? Cum le prelucram? Putem asigura securitatea? Suntem pregatiti sa migram in cloud?

Advertisement

Vor avea intervenții:

Daniel Dragulin, Primarul orașului Călărași

Valentin Voinica, Manager Proiect Primaria Municipiului Alba Iulia

Constantin Toma, Primarul orașului Buzău

Cristi Misăilă, Primarul orașului Focșani

Advertisement

Mocioniu Adrian Nicolae, Primarul orașului Slobozia

Valentin Vrabie, Primarul orașului Medgidia

Georgescu Ion, Primarul orașului Mioveni

Țone Petre, Primarul orașului Oltenița

Iulian Iacomi, Primarul orașului Lehliu Gară

Advertisement

Barbu Nicolae, Primarul orașului Giurgiu

Gafițoi Sorin, Primarul orașului Fetești

Sava Constantin, Primarul orașului Urziceni,

Măiță Ion, Primarul orașului Amara

Administrator public, Primaria orașului Ploiești

Advertisement

Viceprimar Târgoviște

Viceprimar Alexandria

Alți reprezentanți ai Administrațiilor locale în curs de confirmare

11.15-11.45  Pauză – Discuții – Networking

 12.00-13.15  Panel Soluții – Smart City

Advertisement

Specialiștii vor prezenta aplicații și soluții inovatoare Smart City și impactul acestora asupra mediului de business, administrației, cetățenilor și turiștilor, se vor discuta metode de implementare și modele de afaceri. Ce beneficii aduc soluțiile smart? Aduc venituri suplimentare? Este fezabilă investiția? Se vor reuni reprezentanți ai companiilor care au dezvoltat diverse solutii tehnologice, au fost implementate cu succes în țară sau în afara țării. Se va discuta inclusiv despre cum se poate creea un eco-sistem de companii inovatoare și cum pot beneficia orașele din România.

  Speakeri:

Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor, inițiatorul Dezbaterii Naționale Smart City și al proiectului de la Alba Iulia

Eduard Dimitriev, Director Executiv Cluster Different Angle din București

Dragoș Nedelea, Head of Business Development Team – Smart City and E-Health Telekom România

Advertisement

Costin Constantin, Telekom România

Bogdan Barbu, Telekom România

Răzvan Savu, IDC România, una din cele mai mare firme de studii și cercetări, consultanță în domeniul hightech

Lorian Vintilă, ZTE

Adrian Ilie, Manager Partner, Synergetics partener ESRI și IBM România

Advertisement

Horia Constantinescu,Dell EMC

Mircea Oaida, Frontier Connect Timisoara

Cezar Nourescu, CBN-IT

Andreea Doncea,VAP Key Account Manager, Philips Lighting România

George Anghel, Director Executiv Insights Enterprise A.P.E.R.O.

Advertisement

Paulina Mitrea, Președinte Cluster IT Cluj Napoca

Mihai Ionescu, Business Development, Direct One

Valentin Miron, Managing Partner VMB Partners

Dragoș Balcu, Intrarom

Alte companii în curs de confirmare

Advertisement

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Advertisement

Breaking News

Ozzy Osbourne, Prințul Întunericului, s-a stins la 76 de ani după ultimul său concert epic

Published

on

Ozzy Osbourne, cunoscut drept „Prințul Întunericului” și solistul emblematic al trupei Black Sabbath, ar fi murit la vârsta de 76 de ani, la doar câteva săptămâni după ultimul său concert cu trupa, intitulat „Back to the Beginning”, care a avut loc pe 5 iulie 2025, în Birmingham, Anglia. Potrivit unui articol publicat de Newsweek, familia sa a confirmat decesul într-o declarație emoționantă emisă marți, 22 iulie 2025, afirmând că Ozzy a murit în această dimineață, „înconjurat de iubire”. Declarația familiei a spus: „Cu o tristețe mai mare decât pot exprima cuvintele, trebuie să anunțăm că iubitul nostru Ozzy Osbourne a murit în această dimineață. Era alături de familie și înconjurat de iubire. Cerem tuturor să ne respecte intimitatea în acest moment.

Concertul său final de la Villa Park, Birmingham, a fost un moment istoric, marcând ultima apariție scenică a lui Osbourne alături de colegii săi din Black Sabbath, Tony Iommi, Geezer Butler și Bill Ward. Spectacolul, care a inclus invitați speciali precum Metallica și Guns N’ Roses, a fost descris ca un „adieu final” al artistului, care a performat de pe un tron decorat cu motive de liliac, din cauza incapacității sale de a sta în picioare din pricina bolii Parkinson și a complicațiilor de sănătate din ultimii ani. În timpul concertului, Ozzy a mulțumit fanilor „din adâncul inimii”, subliniind importanța acestui moment pentru el și pentru moștenirea Black Sabbath.

Ozzy Osbourne s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani, inclusiv un diagnostic de Parkinson din 2020 și complicații în urma unei căzături din 2019, care i-au afectat capacitatea de a merge și de a performa. În ciuda acestor provocări, el a continuat să apară pe scenă, inclusiv la Jocurile Commonwealth din 2022, și a fost determinat să ofere fanilor un ultim spectacol memorabil. Soția sa, Sharon Osbourne, a declarat înainte de concert că Ozzy lucra zilnic cu un terapeut pentru a fi pregătit fizic, subliniind că „fanii sunt cel mai important lucru din viața lui Ozzy”.Născut John Michael Osbourne pe 3 decembrie 1948 în Aston, Birmingham, Ozzy a devenit o figură definitorie a heavy metalului, fondând Black Sabbath în 1968. Trupa a lansat albume iconice precum Paranoid (1970), Master of Reality (1971) și Sabbath Bloody Sabbath (1973), care au modelat genul heavy metal. După ce a fost concediat din Black Sabbath în 1979 din cauza problemelor cu alcoolul și drogurile, Ozzy a avut o carieră solo de succes, cu albume precum Blizzard of Ozz (1980) și hituri precum „Crazy Train” și „Mama, I’m Coming Home”. De asemenea, a devenit o figură culturală pop prin reality show-ul MTV The Osbournes.

Anticile sale excentrice, cum ar fi mușcarea capului unui liliac pe scenă, au consolidat reputația sa de personaj controversat și imprevizibil. Cu toate acestea, Osbourne a fost și un familist devotat, împărțindu-și timpul între casele din Buckinghamshire și Los Angeles, alături de soția sa Sharon și copiii lor, Aimee, Kelly și Jack.Un articol din Mirror Online a reiterat că Ozzy a murit la 76 de ani, menționând lupta sa cu Parkinson și eforturile sale de a performa la concertul final, în ciuda sănătății precare. Acesta a descris concertul ca fiind dorința sa de a „se întoarce la origini” și de a mulțumi fanilor care l-au susținut de-a lungul carierei.

Advertisement

Moștenirea lui Ozzy Osbourne

Moartea lui Ozzy Osbourne marchează sfârșitul unei ere pentru heavy metal. Ca pionier al genului, el a influențat generații de muzicieni și fani cu sunetul întunecat și teatral al Black Sabbath și cu energia sa scenică unică. Concertul său final a strâns 190 de milioane de dolari pentru organizații caritabile, demonstrând impactul său nu doar în muzică, ci și în filantropie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Breaking News

Piedone, suspendat din funcția de șef ANPC: control judiciar și acuzații de corupție

Published

on

Cristian Popescu Piedone, fostul șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), demarată pe 22 iulie 2025. Acesta este suspectat că ar fi divulgat informații confidențiale unui operator economic, avertizând reprezentanții unui hotel din Sinaia despre un control iminent al ANPC. Ca urmare a măsurii, Piedone a primit „Ordin de Temporară Suspendare” (OTPS) din funcția de președinte al ANPC, fiindu-i interzis să își exercite atribuțiile și să se prezinte la locul de muncă pe durata controlului judiciar.

Procurorii DNA au efectuat percheziții la domiciliul lui Piedone din Bragadiru, Ilfov, la sediul ANPC, precum și în alte locații din București, Prahova și Constanța, inclusiv la complexul turistic din Mamaia Nord, unde acesta era cazat. Ancheta vizează presupuse infracțiuni asimilate faptelor de corupție, iar Piedone a negat acuzațiile, susținând că nu a făcut trafic de influență și că își va demonstra nevinovăția. „Nu am luat un leu, mi-am făcut datoria. Am deranjat mult, de la corporații și nu numai”, a declarat acesta la ieșirea de la DNA.

Piedone a sugerat că situația ar fi rezultatul unui conflict intern între Sorin Susanu, fost șef al corpului de control al ANPC, și Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, afirmând că „Sușanu înregistrează pe toată lumea”. Pe fondul anchetei, premierul Ilie Bolojan urmează să analizeze situația, iar purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Ioana Dogioiu, a declarat că Executivul susține ferm lupta anticorupție, sugerând că Piedone ar putea fi revocat din funcție.

Advertisement
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

Breaking News

Percheziții DNA la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone: suspiciuni de corupție zguduie instituția!

Published

on

În dimineața zilei de 22 iulie 2025, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat o serie de percheziții care îl vizează pe Cristian Popescu Piedone, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Acțiunile se desfășoară în cinci locații distincte, situate în București, precum și în județele Ilfov, Prahova și Constanța. Printre acestea se numără domiciliul lui Piedone din Bragadiru, un complex rezidențial din Mamaia Nord, unde acesta se afla cazat, și sediul unui operator economic din Sinaia. Investigația vizează suspiciuni de fapte asimilate corupției, în special posibila divulgare de informații confidențiale către un operator economic, care ar fi fost avertizat în prealabil despre un control planificat al ANPC.

Cristian Popescu Piedone, cunoscut și pentru activitatea sa politică, a fost ridicat de procurori în cursul dimineții și urmează să fie dus la sediul central al DNA din București pentru audieri. Ancheta este în plină desfășurare, iar autoritățile nu au oferit deocamdată detalii suplimentare privind acuzațiile exacte sau eventuale alte persoane implicate. Perchezițiile au atras atenția publicului, având în vedere profilul public al lui Piedone și rolul său în fruntea ANPC, instituție responsabilă cu protejarea drepturilor consumatorilor. Contextul acestui dosar ridică întrebări cu privire la integritatea proceselor de control și la gestionarea informațiilor sensibile în cadrul instituției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading