Connect with us

Știri

5 zile rămase până te poți înscrie în festivalul-concurs Flori de Mai. Ce trebuie să completezi

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Au mai rămas doar cinci zile până se închide perioada de înscriere a Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – „Flori de Mai”. Viitorii concurenți se pot înscrie până pe 31 martie 2024. Consiliul Județean Călărași pune la bătaie premii în valoare totală de peste 90.000 de lei. 

Înscrierea se face online pe adresa de e-mail [email protected], unde participanții trebuie să trimită obligatoriu fișa de înscriere, o copie a buletinului sau a certificatului de naștere, un acord de interpretare (trimis doar de concurenții admiși), acord GDPR, două piese din repertoriul românesc filmate live, o fotografie de înaltă rezoluție și dovada plății taxei de preselecție care poate varia între 250 și 450 de lei, în funcție de vârstă și categoria de înscriere. 

Preselecția va avea loc în perioada 01 – 07 aprilie, iar rezultatele vor fi afișate pe 08 aprilie pe site-ul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, sub formă de tabel, sau pe paginile de socializare ale instituției și festivalului. 

Advertisement

În urma preselecției vor rămâne în concurs maxim 17 concurenți la secțiunea Flori de Mai, iar 36 de concurenți la secțiunea Floricele de Mai. 

Formularul de înscriere și alte acte necesare înscrierii pot fi accesate aici

Pentru secțiunea Floricele de Mai, cei mici vor primi premii în valoare totală de 24.000 de lei. Trofeul Floricele de Mai, acordat concurentului cu cea mai bună prestație, este în valoare de 10.000 de lei, în timp ce Premiul I este de 5.000 de lei, Premiul II – 4.000 de lei, Premiul III – 3.000 de lei, iar Mențiune – 2.000 de lei. 

De asemenea, pentru secțiunea Flori de Mai se acordă premii în valoare totală de 67.000 de lei. Marele trofeu „Flori de Mai” este în valoare de 25.000 de lei. Premiul I – 15.000 de lei, Premiul II – 10.000 de lei, Premiul III – 7.000 de lei, Mențiune – 5.000 de lei. La această secțiune se mai acordă și premiul special Dumitru Lupu, din partea Consiliului Județean Călărași, în valoare de 5.000 de lei. 

„Flori de Mai” este organizat de Consiliul Județean Călărași împreună cu Centrul Județean de Cultură și Creație și va avea loc în perioada 22 – 26 mai 2024.

Advertisement

Advertisement

Știri

Activiștii social-democrați din rețeaua europeană PES au organizat o dezbatere în municipiul Oltenița cu ocazia Zilei Europei. Nevoile punctate de oamenii prezenți

Published

on

sursă fotografii: Facebook/PES Activists Călărași

Activiștii PES din județul Călărași au inițiat astăzi în municipiul Oltenița, cu ocazia Zilei Europei, o „acțiune plină de implicare” – o dezbatere despre rolul Uniunii Europene în modelarea viitorului nostru la care au participat cetățeni de toate vârste. PES Activists este o rețea europeană ce reunește membrii partidelor socialiste, social-democrate și laburiste europene, cu o rețea de peste 10.000 de membrii în toată țara. 

Astăzi în municipiul Oltenița, PES Activists au instalat un banner cu rol de foaie albă pe care cetățenii și-au putut exprima opiniile și nevoile pe care le au, și care le-a oferit acestora șansa „să contribuie la construirea unui viitor european solid pentru țara noastră”.

Iată câteva dintre punctele notate de oameni pe banner: 

  • „Crearea locurilor de muncă”,
  • „Mai multă implicare a comunității europene în educație”,
  • „Îmbunătățirea sistemului de sănătate”,
  • „Reducerea taxelor și a impozitelor”,
  • „Respectarea demnității umane”,
  • „Înființarea creșelor de stat”

PES Activists România este recunoscută ca organizație parteneră în statutul PSD, iar potrivit acestuia „PSD susține și colaborează cu PES Activists România pe plan central și teritorial în vederea realizării de acțiuni și proiecte comune”. 

În PES se poate înscrie oricine pasionat de teme și subiecte europene, iar apartenența la un partid nu este o condiție. 

Advertisement

Creată inițial în mai 2006, PES numără în prezent peste 90.000 de înscriși la nivel european și circa 90 de grupuri active în diverse orașe europene. 

9 mai – Ziua Europei

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres.

sursă: freepik

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ce beneficii au angajatorii și persoanele în căutarea unui job

Published

on

sursă foto: yanalya/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJFOM) Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Călărași, cât și în Oltenița, pe data de 17 mai 2024. Evenimentul promovează locurile de muncă disponibile și facilitează dialogul dintre angajator și muncitor, în contextul în care județul Călărași avea peste 3800 de șomeri în luna decembrie a anului trecut, cu o rată de șomaj de 4.14%. 

Magdalena Cotelnic, șeful de serviciu al AJOFM Călărași, spune că pregătirile pentru eveniment deja au început, iar atât angajatorii, cât și persoanele în căutarea unui loc de muncă din bazele de date ale agenției au fost invitate.

„Am încercat să facem o analiză a calificărilor persoanelor care sunt deja în baza noastră de date și să identificăm agenții economici, astfel încât la momentul evenimentului să avem într-adevăr o reușită și rezultate frumoase”, a transmis șefa AJOFM Călărași despre Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  

Ce va oferi evenimentul angajatorilor?

Magdalena Cotelnic spune că angajatorii își vor putea căuta forță de muncă în funcție de cerințele pe care le au și pot verifica compatibilitatea dintre oferte și profilul candidatului, astfel încât să aducă în echipele lor angajați calificați. De asemenea, „în cazul în care angajatorul nu identifică o persoană calificată, însă acea persoană poate este pe placul angajatorului din diferite considerente, putem organiza cursuri de formare profesională”, mai spune aceasta. 

Advertisement

Imagine sugestivă. Sursă: lookstudio/freepik

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă poți obține un interviu pe loc

Șefa AJOFM Călărași explică cum persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă pot obține un interviu în acel moment, în cadrul bursei. Pot obține informații despre locul de muncă la nivelul angajatorului, îi pot întreba despre detalii, contractul de muncă, despre nivelul de salarizare și condițiile de muncă. 

Persoanele care vor să lucreze în diaspora pot obține informații și despre locurile de muncă din străinătate, precizează Magdalena Cotelnic. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc la sediul AJOFM Călărași din strada 13 Decembrie, nr.12  și la sediul ALOFM Olteniţa, str. Argeșului nr.111. 

În luna octombrie va avea loc un alt eveniment mai mic, adresat doar absolvenților care finalizează școala anul acesta. 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Deputatul călărășean Constatin Bîrcă marchează Ziua Europei: „Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea”

Published

on

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres. În Călărași, ziua este  marcată prin mai multe activități ale elevilor și liceenilor, dar și de persoanele din spațiul politic. 

Constantin Bîrcă, deputatul călărășean din partea Partidului Social Democrat, marchează ziua într-o postare pe Facebook unde scrie că „este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor”. 

„Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei – o dată deosebită în care ne reamintim valorile fundamentale care definesc marea comunitate de state din care facem parte și angajamentul nostru față de ele. Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor. Să sărbătorim cu mândrie această zi a unității europene!”, a scris Constatin Bîrcă în mesaj. 

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Advertisement

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate