Connect with us

Știri

Noi controale ale ITM Călărași. Câți angajatori au fost sancționați

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 04 – 10.03.2024, ITM Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 18  controale din care 18 au fost pe muncă nedeclarată, 2 angajatori au fost sancţionați și au fost aplicate amenzi in valoare de 60000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 31 de controale, 20 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 15 avertismente și amenzi în valoare de 17500 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de rezolvare.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: colectarea și epurarea apelor uzate, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, activități de protecție și gardă, recuperarea materialelor reciclabile sortate, construcții, agricultură, comerţ, întreținerea și repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, etc.

Advertisement

 Printre neconformităţile constatate enumerăm: 

  • -angajatorul nu a încheiat în formă scrisă contractele individuale de muncă;
  • -nu a încheiat acte adiţionale la contractele individuale de muncă care să cuprindă repartizarea programului de lucru pentru toţi salariaţii, aşa cum aceşţia își desfăşoară activitatea;
  • -nu a transmis  încetarea contractelor individuale de muncă;
  • -nu face dovada emiterii şi comunicării documentelor, respectiv a extrasului din registrul general de evidenţă a salariaţilor, care au încetat activitatea;
  • -nu a declanşat procedura de negociere colectivă;
  • -nu a completat dosarele de personal ale salariaților cu toate documentele prevăzute de HG. nr. 905/2017, art.7, respectiv: contractul individual de muncă, fişa postului, acte adiţionale de modificare a clauzelor contractuale, actele personale necesare angajării, actele de studii, şi alte documente care certifică legalitatea şi corectitudinea completării în REVISAL;
  • -nu a întocmit pentru toți salariații fişele de post;
  • -nu a notificat în scris I.T.M. Călărași despre încheierea contractelor de prestări servicii prevazute la alin.5 din HG. Nr.905/2017 , precum și datele de identificare ale prestatorului;
  • -angajatorul nu a completat evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnavire profesională cu locul de muncă ;
  • -tabloul electric nu era asigurat contra intervenției persoanelor neautorizate și nu era dotat cu grătar de lemn sau covor electroizolant;
  • -unitatea nu a autorizat ISCIR motostivuitorul;
  • -nu a procurat truse de prim ajutor;
  • -nu a luat măsuri pentru purtarea în permanență a echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii;
  • -nu a întocmit instrucţiuni proprii de SSM, precum şi tematica de instruire periodica;
  • -nu a marcat căile de acces și de circulație;
  • – persoana nominalizată pentru acordarea primului ajutor nu a fost instruită în acest sens;
  • -nu a încheiat contract cu un serviciu extern de prevenire și protecție;
  • -nu a identificat soluții pentru degajarea spațiilor supraîncărcate.

INSPECTOR ŞEF,

Advertisement

Știri

Încep lucrările pentru parcarea supraetajată și Ambulatoriul nou. Proiectul include și un heliport

Published

on

Într-un efort de a îmbunătăți infrastructura medicală din județul Călărași, Consiliul Județean anunță începerea unor lucrări importante în zona Spitalului Județean. Anunțul oficial a fost făcut de administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Partidului Social Democrat Călărași.

Proiectul propus de Consiliul Județean are în vedere construirea unei parcări supraetajate, precum și unui nou corp de Ambulatoriu în apropierea unității medicale. Acest demers vine în sprijinul rezolvării problemei deficitului de locuri de parcare din zonă, asigurând astfel un acces mai facil pentru pacienți și personalul medical.

Cu toate acestea, un aspect care a atras atenția este planificarea includerii unui heliport pentru elicoptere în cadrul proiectului. Oficialii afirmă că acest heliport este necesar pentru a facilita preluarea rapidă a pacienților în situații de urgență, contribuind la îmbunătățirea serviciilor medicale din regiune.

CUI MF: 21240002

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

FOTO. Cum arată noile zone pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale din Spitalul Județean Călărași?

Published

on

Sursă foto: Vasile Iliuță/Facebook

Spitalul Județean Călărași a beneficiat în ultima vreme de mai multe investiții semnificative în aparatură de ultimă generație și nu numai. În cadrul unui proiect complex au fost amenajate opt saloane cu un singur pat și grup sanitar cu funcțiunea de izolator pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale. Totodată, în cadrul spitalului călărășean au fost organizate două săli de operație septice (în cadrul operatorului unic), transmite președintele Consiliului Județean. 

Aceste dotări sunt implementate în urma unor contracte semnate de Consiliul Județean cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Numai în februarie președintele CJ a semnat două contracte în valoare totală de peste cinci milioane de lei, pentru a asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator. 

Galerie FOTO. Cum arată aceste noi spații 

Ce sunt infecțiile nosocomiale? 

Infectiile nosocomiale, cunoscute și sub numele de infecții intraspitalicești, sunt infecții pe care pacienții le pot contracta în timpul spitalizării sau în cadrul altor unități de ingrijire medicală. Un aspect important este că aceste infecții nu erau prezente sau în incubare la momentul internării pacientului. Ele reprezintă un risc suplimentar pentru pacienți și pot complica procesul de recuperare, potrivit unui articol drmax.ro

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate