Connect with us

Administrație Locală

Recepția finală a lucrărilor de înființare a patru stații de forare, tratare și distibuție cu apă în satele din Frăsinet

Published

on

Marți, 14 octombrie a.c., în comuna Frăsinet a avut loc recepția finală a lucrărilor din cadrul   P.N.D.L., ce au avut ca obiectiv inființarea a patru stații de alimentarea cu apă a patru sate aparținătoare comunei Frăsinet.

Proiectul câștigat de Primăria comunei Frăsinet a avut o direcție clară și benefică locuitorilor satelor Frăsinet, Luptători, Dănești și Curătești.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1516865438404310/

Advertisement

Evaluarea lucrărilor s-a realizat de către  reprezentanții Consiliului Județean Călărași. Aceștia au verificat fiecare stație, fiecare utilaj și fiecare componentă a unităților. Lucrările au fost verificate pe parcursul execuţiei, întocmindu-se documentele care atestă calitatea execuţiei conform Programului pentru controlul calităţii lucrărilor întocmit de proiectant (PVLA, PVRC) si care se regăsesc in Cartea tehnica a construcţiei, împreună cu
documentele care atesta calitatea materialelor puse in opera (certificate de calitate, declaraţii de conformitate.

La atingerea  stadiilor fizice pentru care au fost prevăzute faze determinante, potrivit Programului pentru controlul calităţii lucrurilor la fazele de control si fazele determinante ale execuţiei, au fost convocat reprezentanţii IJC Calarasi in prezenta cărora au fost verificate lucrările si s-a primit acceptul pentru continuarea lor. Reprezentanţii Consiliului Județean s-au declarat mulțumiți de modul în care s-au realizat stațiile. Următoarea etapă a proiectului constă în realizarea unui tarif pentru serviciile de apă curentă.

 

Edilul şef al comunei Frăsinet, Sandu Mihăiță a declarat pentru Călărași News:

“Am promis oamenilor din comună că voi da drumul rețelei de apă. A sosit momentul să pot face recepția finală, acum pot oferi locuitorilor servicii de calitate. Am fost în satul Luptători, acolo este centrul. S-a prezentat stația de clorinare, birourile, bazinele de apă, camere, grupul sanitar și restul echipamentelor tehnice folosite. Eu zic că am pornit cu dreptul. Ceea ce  am promis oamenilor, asta am făcut. După recepția finală vom începe să facem contractele cu cetățenii pentru a le da drumul fiecăruia la apă. Sper să meargă din ce în ce mai bine. Toate casele din comună au conducte de apă, trase până în gospodărie, conform proiectului. Unii au căminele făcute, alții au apometrele montate, iar restul urmează să să conformeze.” 

Întrebat de reporterul nostru dacă v-a contacta ECOAQUA, edilul ne răspunde:
“Când am venit primar, metrul cub de apă era de un leu. Am discutat în şedinţa de consiliu local să mărim prețul la apă, nu putem face față prețului actual. O vom face doi lei sau doi lei cinzeci. Să vedem… Domnul Cezar Neagu, directorul ECOAQUA S.A. mi-a recomandat între patru lei și patru lei cinzeci pentru cub de apă. Este mult. Mă uit, dacă acum, prețul este de un leu și nu se plătește… Eu aș propune ca prețul să nu depășească doi lei sau doileicinzeci. Asta pentru a putea acoperi cheltuielile. În cazul în care nu va exista o colaborare, vom ține noi, primăria aceste stații.” – a afirmat Sandu Mihăiță

Advertisement

 “Zilele acestea voi scoate la concurs posturi de muncă pentru aceste stații. Deocamdată voi angaja doar un mecanic, iar pe parcurs voi angaja și un electrician.
Primarul le recomandă tuturor locuitorilor satelor să își pună la punct căminele și instalația necesară pentru a se putea branșa sistemul de alimentare cu apă.
Din păcate, costurile pentru cămine și apometre nu a fost cuprinse în acest proiect.” – completează Sandu Mihăiță, primarul comunei Frăsinet.

 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *